Al șaselea feribot pentru Canada, lansat la apă la Damen Galați

Al șaselea feribot pentru Canada, lansat la apă la Damen Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un feribot destinat companiei canadiene BC Ferries a fost lansat la apă, săptămâna trecută, în Şantierul Naval Damen Galaţi. Nava este ultima dintr-o serie de şase feriboturi de tip Island Class comandate de partenerul canadian.

La fel ca nava-soră numărul cinci, al șaselea feribot va fi destinat să facă legătura pe ruta dintre portul Nanaimo și insula Gabriola (provincia Columbia Britanică, de pe coasta de vest a Canadei - n.r.), a precizat BC Ferries, într-un comunicat de presă. Ambele nave sunt nave hibrid, având posibilitatea să utilizeze și propulsia electrică.

Lucrările la cele două feriboturi vor continua, testele pe mare fiind programate în această vară. Navele vor fi livrate la Point Hope Maritime din Victoria, până la sfârșitul anului 2021.

"Suntem foarte încântați să depășim si această etapă importantă în proiectul nostru Island Class", a declarat căpitanul Jamie Marshall, vicepreședinte pentru construcții navale și inovație din cadrul BC Ferries. "„Lansarea celei de-a șasea și ultime nave din serie apropie BC Ferries de atingerea obiectivului de a fi mai eficientă și responsabilă în raport cu protecția mediului înconjurător", a precizat reprezentantul companiei canadiene.

Alături de echipamentele moderne de propulsie pe bază de energie electrică, navele dispun şi de sisteme speciale de reducere a vibraţiilor şi a zgomotelor, inclusiv la nivel subacvatic. Aceste sisteme de protecţie vizează reducerea perturbării vieţii marine, în special a balenelor care trăiesc în apele canadiene.

Mai mult, odată ce tehnologia de încărcare electrică va fi instalată la terminalele BC Ferries, noile feriboturi vor putea opera doar pe bază de energie electrică, obţinută din surse regenerabile.

Feriboturile Island Class au capacitatea de a transporta cel puțin 47 de vehicule și până la 400 de pasageri, iar prin utilizarea lor compania canadiană va avea posibilitatea să retragă din serviciu navele ce au la bază doar consumul de motorină.

Citit 3863 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.