Bebeluș în stare gravă, după ce a fost lovit "în somn" de tatăl său

Bebeluș în stare gravă, după ce a fost lovit "în somn" de tatăl său
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un bebeluș în vârstă de doar o lună a ajuns la spital cu mai multe fracturi ale craniului și cu hemoragie internă. În vreme ce starea micuțului este critică, tatăl său spune că l-a lovit din greșeală, în somn, în timp ce dormeau în același pat. Medicii și polițiștii nu par însă convinși că bărbatul spune adevărul, motiv pentru care au deschis o anchetă în acest caz.

Luni după-amiază, o adolescentă de 17 ani care locuiește în Ghidigeni a venit la dispensarul medical din comună, cerând ca bebelușul ei să fie consultat de medic. Vizibil speriată, fata a spus că micuțul se simțea rău încă de duminică. Medicul de familie a observat însă că bebelușul era foarte slab, vânăt în jurul gurii și că icnea atunci când încerca să respire. A anunțat imediat Ambulanța, iar o mașină l-a dus la Spitalul din Tecuci. În scurt timp însă, din cauza stării în care se afla, copilul a fost transferat la Spitalul de Copii din Galați.

"Bebelușul era într-o stare generală extrem de gravă. În urma investigațiilor clinice și imagistice, s-a evidențiat că suferă de multiple fracturi craniene, cu hemoragie intraventriculară, hematom subdural, leziuni care nu știu cum au survenit. Puțin probabil ca, din greșeală, în somn, o lovitură să poată să producă astfel de leziuni. Am anunțat Poliția, a fost anunțat și Serviciul de Asistență Socială, care au demarat investigațiile. Copilul a fost transferat, marți după-amiază, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București", a precizat medicul Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Copii "Sf. Ioan" Galați.

La rândul lor, polițiștii au întocmit deja un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. "Din primele verificări a reieșit că tatăl bebelușului, un bărbat de 24 de ani, din comuna Ghidigeni, l-ar fi lovit pe acesta în zona capului, fără intenție, în timp ce dormeau în același pat. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale și, în funcție de concluziile acesteia și de rezultatul activităților investigative, se va face încadrarea juridică a faptei", a declarat comisarul șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Și Protecția Copilului Galați a încercat să ia legătura cu tatăl, dar bărbatul nu a dat prea multe informații care să clarifice situația.

Potrivit primarului din Ghidigeni, părinții copilului provin din comunitatea de romi. Despre tată, edilul spune că este un tip tatuat, mai violent, care le-a mai creat probleme autorităților locale. "El neagă că l-ar fi bătut pe copil, dar este cunoscut comportamentul lui față de soție, de familie", a spus Eugen Tăbăcaru.

Citit 3581 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.