Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galați

Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galați
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați”, a anunțat, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Reamintim, contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila - Galați, în valoare de 371.416.131,09 lei fără TVA, a fost semnat, pe 15 aprilie 2021, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL, firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Drumul expres va fi o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.

„Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, trei poduri, două viaducte și un pasaj, fiind prevăzute două benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni. Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023. Pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galați (ce ar trebui să înceapă și ea în următoarele săptămâni) am cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluție”, a ținut să precizeze Cătălin Drulă.

Citit 6262 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.