O nouă serie de RESTRICȚII sanitare, în toată țara, începând de luni
Foto: Marian Calestru

O nouă serie de RESTRICȚII sanitare, în toată țara, începând de luni
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis noi restricții, care vor intra în vigoare de luni în România, în contextul crizei COVID-19.

Astfel, va fi interzisă circulația persoanelor în afara gospodăriei între orele 22,00-5,00, în toată țara, indiferent de rata de incidență, pentru o perioadă de 30 zile. Măsura nu se va aplica pentru cei care sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar testele negative nu sunt luate în considerare. De asemenea, vor fi excepții pentru cei care merg la serviciu, au o urgență medicală și alte câteva motive întemeiate.

Magazinele, restaurantele, mall-urile, sălile de fitness, cinematografele, sălile de spectacole se vor închide la ora 21,00. Accesul în acestea se va face doar cu certificat verde COVID, în timp ce barurile, cluburile și discotecile se închid. De la obligația de acces controlat, în baza certificatului verde, sunt exceptate activitățile religioase, precum și cele din unitățile de alimentație publică în care se comercializează doar produse alimentare și băuturi alcoolice/ nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.

Este interzisă organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire, workshopurilor și conferințelor, precum și a concertelor și spectacolelor organizate în alte spații deschise sau închise, cu excepția celor special destinate care aparțin instituțiilor de spectacole și/sau concerte, iar competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori.

În plus, accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, precum şi la operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot. Mai mult, creșele, grădinițele, școlile, liceele și after-school-urile publice și private vor fi închise în următoarele două săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Președintele României anunță noi restricții pentru nevaccinați și vacanță de două săptămâni pentru toți elevii, începând de luni

Citit 5094 ori Ultima modificare Marți, 26 Octombrie 2021 18:48

4 comentarii

 • postat de vox
  Duminică, 24 Octombrie 2021 06:47
  77.111.247.***
  Pai Mihăiță, acum e momentul sa intentezi tu unul! Dacă vei avea câștig de cauza sa ne anunți și pe noi dar sa o faci public.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Lungu Dumitru-Daniel
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 23:43
  79.114.172.***
  Creșele, grădinițele, școlile, liceele și after-school-urile publice și private nu vor fi inchise.
  5
  0
  Raportează
 • postat de DAS
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 06:33
  89.137.231.***
  Dictatorii si cine a facut asta vor plati scump!
  17
  8
  Raportează
 • postat de Mihai
  Vineri, 22 Octombrie 2021 20:23
  92.206.191.***
  Asta e dictatura, pt ca in cazul unui proces aceste masuri sunt anulate!
  23
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.