Cum şi unde ajung deşeurile colectate selectiv de către gălăţeni

Cum şi unde ajung deşeurile colectate selectiv de către gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Vestea că au fost amplasate primele zece puncte de colectare a deșeurilor supravegheate video a generat un val de comentarii din partea gălăţenilor.

Nu puţini sunt cei care se întreabă cât vor rezista nevandalizate, mai ales că au costat nu mai puţin de 328.000 de lei fără TVA.

Dar cei mai mulţi dintre gălăţeni acuză că degeaba se străduiesc să colecteze selectiv - gunoi menajer, hârtie, carton, plastic, metal și sticlă - când, în realitate, deşeurile sunt colectate de lucrătorii Ecosal de-a valma şi că nu se reciclează mai nimic.

Tocmai de aceea ne-am propus, cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi - căreia îi solicităm public informaţii - să aflăm când şi cum sunt golite aceste puncte de colectare a deşeurilor, cum sunt transportate gunoaiele, unde ajung şi mai ales cum şi cât se reciclează din ele.

Nu vrem doar date, ci şi imagini doveditoare că se face aşa cum susţin declaraţiile. Informaţii şi fotografii pe care le vom face publice în "Viaţa liberă".

Adesea "vrem o ţară ca afară", dar refuzăm să ne comportăm civilizat şi responsabil, mai ales în privinţa deşeurilor. Şi dacă tot sunt supravegheate video aceste zece puncte de gunoi modernizate, am fi curioşi să aflăm unde ajung imaginile cu persoanele surprinse că lasă sacii cu deşeuri pe unde apucă şi ce măsuri se iau împotriva lor.

Citit 2872 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.