Marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galațiului
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

Marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galațiului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Credincioșii din Eparhia Dunării de Jos îl sărbătoresc astăzi, 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al orașului Galați și al întregului neam românesc. Astăzi este marcat și hramul Catedralei Arhiepiscopale, oficierea Sfintei Liturghii urmând să se desfășoare cu începere de la ora 9.00.

Marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei a fost precedată de un întreg șir de manifestări misionare, culturale, educative, dar și social-filantropice, în cadrul cărora au fost sprijiniți numeroși semeni de-ai noștri aflați în suferință și nevoi materiale.

A fost o perioadă de pregătire sufletească pentru marea (re)întâlnire cu Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, care, iată, ne îndeamnă la rândul său să răspundem chemării lui Hristos, să ținem vie flacăra credinței, a speranței și iubirii față de aproapele nostru. Pe urmele pașilor săi, astăzi, credincioșii din Eparhia Dunării de Jos îi aduc mulțumire Sfântului Apostol Andrei pentru ocrotirea și binecuvântarea pe care a adus-o asupra acestor locuri și a întregii Românii.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", pentru a aduce și mai multă bucurie duhovnicească pentru slujitorii și credincioșii Eparhiei Dunării de Jos, începând de duminică, 28 noiembrie 2021, pe parcursul a trei zile de sărbătoare, moaștele Sfântului Apostol Andrei au fost așezate spre închinare, într-un baldachin special amenajat în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Mai mult, credincioșii au putut să se închine la moaștele Sfântului Apostol Andrei, dar și la cele ale Sfântului Cuvios Ioan Casian şi la raclele cu părticele din moaștele a patru sfinţi tămăduitori: Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Ierarh Luca al Crimeii şi Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou.

În cuvântul său de învățătură, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepsicop Casian a vorbit despre necesitatea prezenţei sfinţilor în viaţa noastră şi despre lucrarea vindecătoare a Harului lui Dumnezeu prin sfintele moaşte. Părintele arhiepiscop s-a rugat ca prezența ziditoare a sfinților să-i ocrotească pe toți cei încercați în aceste vremuri de pandemie.

"Să aducă de sus, din ceruri, putere multă medicilor din toate spitalele, energiile sfinte, priceperea medicilor, credința pacienților și lupta lor de a respecta toate normele de sănătate și de viață să ne scoată din durerea pandemiei, la bucuria frățietății, unității și dragostei noastre", a spus IPS Casian.

Și pentru ca apăsarea pandemiei de COVID-19 să nu tulbure bucuria credincioșilor, prin contribuția preoților și a voluntarilor au fost respectate pe parcursul ceremoniilor toate măsurile igienico-sanitare în vigoare, menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Un număr mare de credincioși s-au închinat deja la sfintele moaște, pentru sănătate, pentru familie, pentru ajutor în depășirea încercărilor vieții. Și mai mulți credincioși, inclusiv unii veniți de la mari depărtări, sunt așteptați să se închine astăzi la moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale sfinților vindecători. Odată cu rugăciunile lor, binecuvântarea întru Hristos va ajunge în toate colțurile Galațiului și ale țării, ca o putere regeneratoare aducătoare de pace și bucurie.

Citit 3321 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.