Poliția caută arme cumpărate online din Ungaria. Sute de descinderi la Galați și în restul țării (VIDEO)

Poliția caută arme cumpărate online din Ungaria. Sute de descinderi la Galați și în restul țării (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Locații din 36 de județe și din Capitală au fost luate joi cu asalt de trupele poliției, care au deschis o mega-acțiune de vânătoare a armelor considerate introduse ilegal și vândute. O firmă din Ungaria și mai multe firme de curierat din România sunt în vederea anchetatorilor, precum și persoanele care le-au achiziționat. Ancheta a ajuns și la Galați unde se bănuiește că mai mulți deținători au achiziționat astfel arme supuse regimlui autorizării. 

Operațiunile care fac obiectul unui dosar de contrabadă calificată cu armament au fost documentate de polițiștii Direcției Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase sub cordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pornind de la  serie de informații care indicau comercializarea pe teritoriul României a unor arme care ajungeau în țară fără a trece prin procedurile vamale legale. Arme de foc scurte și lungi ar fi fost importate din străinătate și comercializate, sub un paravan aparent legal, aceste ajungând practic de deținători din toată țara. Polițiștii aveau să documenteze că este vorba despre români, clienți ai unui magazin online operat de  o firmă din Ungaria, care vindea astfel de arme și le livra la domiciliul cumpărătorilor prin intermediul unei firme de curierat. Aceasta din urmă era cea care le-ar fi introdus fizic în țară, ca pe bunuri oarecare, fără să fi respectat reglementările privind regimul armelor pe teritoriul României. Ulterior, în circuit apăreau alte forme de curierat românești, care asigurau efectiv serviciile de livrare la ușa clientului.

”Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.   După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid”, au precizat reprezentanții Poliției Române. Joi, 9 decembrie, 103 locații din București și 36 de județe, printre are și Galațiul, reprezenând sedii de firme și locuințele unor persoane fizice, au fost percheziționate în scopul identificării armelor aduse din Ungaria în acest mod și al retragerii acestora. 300 de polițiști de la structurile de Arme, Criminalistică și Acțiuni Speciale au luat arte la descinderi, urmând ca la finalul acestora să se decid câte persoane vor fi duse la la audieri și sub ce acuzații.

Citit 4359 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.