Expiră certificatul pentru persoanele care nu și-au făcut doza booster

Expiră certificatul pentru persoanele care nu și-au făcut doza booster
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Persoanele pentru care au trecut mai mult de nouă luni de la efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster), a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila, la Europa FM. Este vorba de o directivă europeană, a explicat Rafila.
Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.
„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare, dacă, după data de 1 februarie, va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească nouă luni de la încheierea vaccinării”, a spus Alexandru Rafila.
Oficialul a mai afirmat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maximum 9 luni de la încheierea vaccinării.
2.256.000 de români, reprezentând 42,85 la sută dintre persoanele eligibile pentru doza 3 de vaccin împotriva COVID-19 în România, au făcut până în acest moment boosterul, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Citit 4648 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 00:54

3 comentarii

 • postat de Mario
  Joi, 27 Ianuarie 2022 16:53
  84.117.46.***
  Acest specimen a spus că nu va face a 3 doză, că s a consultat cu un neica nimeni și I a recomandat să n o facă,atunci cât tupeu poți s ai rafila să impui altora să se înțepe,când și ție ți e frică s o faci???
  0
  4
  Raportează
 • postat de Stalyn
  Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 18:37
  5.13.153.***
  haha câte un vaccin la fiecare 9 luni, foarte "bine" așa, trebuie să vindem tot stocul
  13
  39
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 09:01
  5.13.172.***
  Dupa ce a anuntat cu nonsalanta, in plina pandemie si in total dezacord cu regulile sanitare impuse in toata lumea civilizata, ca "nu vede ugenta certificatului verde", deoarece majoritatea zdrobitoare din tara asta, posibili votanti PSD, sunt urmasii lui Gerula si nu dau doi bani pe vaccin, acelasi mare specialist, expert OMS, vine si anunta ca tot cei vaccinati, musai sa faca doza booster, ca altfel le expira certificatul.
  Dar cu majoritatea nevaccinata ce faci ? Nimic, cum nu ai facut nimic nici cu romanii nevaccinati, sositi de sarbatori, de prin toata Europa, cand le-ai spus sa se autoizoleze acasa. Si ei exact asta au si facut...
  Iar mai marele tau logofat, pe nume Ciolacu, priveste mai mult la sondaje decat la siguranta sanitara a romanilor.
  52
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.