Tariful gigacaloriei pentru clienții Calorgal rămâne neschimbat. Subvenţie majorată substanţial

Tariful gigacaloriei pentru clienții Calorgal rămâne neschimbat. Subvenţie majorată substanţial
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Odată cu primirea avizului favorabil al ANRE pentru noul tarif al gigacaloriei, Consiliul Local Galați urmează să aprobe, în ședința de joi, 10 februarie, prețul energiei termice facturate populației, precum și nivelul subvenției de la bugetul local pentru acoperirea diferențelor de preț. Deși noul preț al gigacaloriei va fi de 664,06 lei, de aproximativ 1,4 ori mai mare decât vechiul preț (473,81 lei/Gcal), autoritățile locale vor să păstreze neschimbat prețul pe care urmează să-l plătească populația, majorând, în schimb, nivelul subvenției de la buget.

Conform unui proiect de hotărâre de CL, prețul de producere, distribuție și furnizare a energiei termice pe bază de gaze naturale din centrale termice în municipiul Galați va fi în sumă de 664,06 lei/Gcal, exclusiv TVA. Subvenția unitară de la bugetul local pentru acoperirea diferențelor de preț va fi de 470,19 lei/Gcal, exclusiv TVA, iar prețul local al energiei termice facturate populației va fi de 193,87 lei/Gcal, exclusiv TVA.

Cu TVA redus la 5% de la 1 ianuarie, noile tarife vor fi: 678,36 lei gigacaloria (față de 473,81 lei anul trecut), 493,7 lei/Gcal subvenția (față de 270,24 lei/Gcal anul trecut) și 203,57 lei/Gcal tariful plătit de populație, la fel ca anul trecut.

Noile tarife ar urma să se aplice începând cu 1 februarie 2022.

Deocamdată, documentul este în stadiul de proiect. Urmează să fie discutat în comisie și apoi să fie supus aprobării consilierilor locali.

Calorgal mai alimentează cu energie termică în sistem centralizat aproximativ 6.000 de apartamente din municipiul Galați, din 48 de asociații de proprietari. Calorgal furnizează energie termică, printre altele, la sediile Prefecturii, ISU, Primăriei, la blocurile ANL și la bazele sportive.

Citit 2520 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.