Gălățenii, întrebați despre calitatea și eficiența transportului public

Gălățenii, întrebați despre calitatea și eficiența transportului public
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

„Ați fi dispus să plătiți mai mult pe bilet pentru mijloace de transport mai frecvente?”, „Cât de des mijloacele de transport nu respectă orarul de plecare de la capăt de linie?”, „Cum apreciați calitatea și eficiența serviciilor de transport public actuale din Municipiul Galați?”. Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care sunt invitați să răspundă gălățenii, în cadrul unui chestionar publicat pe portalul Primăriei Galați.

Un „Chestionar referitor la Strategia privind transportul public în Municipiul Galați pentru perioada 2021-2027” a fost publicat pe portalul Primăriei Galați. Autoritățile precizează că, în acest moment, se elaborează Strategia privind transportul public pentru perioada 2021-2027.
„Opinia dumneavoastră, exprimată prin răspunsurile la întrebările de mai jos, poate influența deciziile cu privire la proiectele care vor fi dezvoltate în următorii ani în Municipiul Galați, motiv pentru care vă rugăm să completați chestionarul urmând link-ul https://forms.gle/YwrHRj4tovymqJYC7. Vom ține cont de răspunsurile și sugestiile dumneavoastră pentru îmbunătățirea transportului public în municipiul Galați”, precizează municipalitatea în anunț.
Timpul de completare nu depășește 5-10 minute, iar întrebările sunt interesante.
De pildă, veți fi întrebat, în perspectiva modernizării transportului public, care mijloc de transport considerați că trebuie dezvoltat în mod prioritar: autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele.
De asemenea, având în vedere necesitatea reducerii poluării și fluidizării traficului în Municipiul Galați, sunteți chestionat dacă ați fi dispus să renunțați la folosirea autovehiculului personal, în situația în care transportul public ar satisface standardele și nevoile dvs.
Nu lipsesc invitația de a menționa trei aspecte pozitive și trei aspecte deficitare ale transportului public în Municipiul Galați. Nu lipsesc nici întrebări legate de benzi speciale pentru transportul public, transportul cu taxi, ridicarea autoturismelor parcate pe trotuar și taxarea autoturismelor în zona centrală a orașului.
La final, sunteți invitat să enumerați cinci sugestii concrete care pot conduce la îmbunătățirea transportului public.

Citit 6192 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 00:48

22 comentarii

 • postat de Dax
  Luni, 30 Mai 2022 14:25
  109.166.129.***
  Vrem distrugerea companiei Transurb si ulterior privatizarea ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 29 Mai 2022 21:56
  86.124.200.***
  Bataia de joc a politicului se vede in modul cu, a administrat depoul de tramvaie din Bariera!Am trecut cu masina prin depou pe asa zisul drum deschis pe acolo!O bataie de joc modul de organizare!Materiale de tot felul aruncate alandala!Incepind de la tevi ,vane flanse,etc!!!Linii de tramvai acoperite cu pamint sau zgura!Mizerie!Sute de autobuze stricate!Jale mare!I,i este frica sa ma gindesc la felul cum este intretinut parcul auto!Slaba administratie a avut acest oras in ultimii 32 de ani!
  0
  5
  Raportează
 • postat de pop vasile
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 14:24
  5.13.204.***
  Ca la noi la nimeni. In Galati sunt doua linii de tramvai mari si late. Din cite am vazut in orasele adevarate tramvaiul este mijlocul de transport dominatr(vezi Oradea) Dace aveam la conducerea primari galateani adevarati acestia stiau ca tramvaiul 35 care circula te str Traian avea o vechime de peste 70-80 de ani si era un simbol pentru oras. Galatenii VECHI stiu acest tramvai de pe timpul cind biletul costa 0,25 bani si mergeam la meci la stadionul Porul Rosu(ajuns si acesta o ruina dupa ce s-au pierdit fondurile europene, pina s-a scarpinat in ceafa MEDIU sa dea avizele) Nu este facuta str. Basarabiei dar sa mei vorbim de tramvaie pina in Port Docuri.Ma intreb afacera cui a fost scoaterea liniilor de tramvai si aducerea autobuzelor "electrice"??????. Ne punem acum sa readucem ce-am stricat.Pe banii cui? cine se mai imbogateste din fondurile europene?
  1
  1
  Raportează
 • postat de daniel
  Joi, 26 Mai 2022 17:44
  41.58.241.***
  M-ar interesa un chestionar cu intrebarea "Ati dori ca Primarul Galatiului sa demisioneze ?" .
  2
  18
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Miercuri, 25 Mai 2022 14:33
  89.136.187.***
  Am vazut azi , pe drumul de centura facut ad-hoc prin spatele depoului de tramvaie sau a transurb, ce D-zeu o fi...O mizerie si o lipsa de mana de gospodar, de care nimeni nu a stiut in orasul asta? Cred ca sunt acolo zeci de ha de teren lasat vraiste, cu sute de autobuze vechi, aruncate de amar de ani. Asta pe pamantul si sub nasul autoritatilor acestui jalnic Galati. Pt. cine va fi acest teren, cine-l va pradui, ale cui sunt obligatiile fiscale ce decurg din nefolosirea acestui urias rezeervor de mizerie si uratenie? Cine are interesul sa avem asa ceva? Cad cladirile pe ei, oameni buni, acolo nimeni nu misca un pai, e plin de sobolani si pute a mafie imobiliara.
  D-le Primar, mergeti d-le acolo, imediat; pun pariu ca nu ati vazut asa ceva niciodata. Un cosmar!
  3
  25
  Raportează
 • postat de Bike power
  Marți, 24 Mai 2022 16:49
  89.137.231.***
  Eu circul cu bicicleta si nu poluez si ajung si mai repede ca un autobuz sau tramvai la destinatie! Sugestie: primaria sa incurajeze mersul cu bicicleta , trotinete electrice .
  6
  22
  Raportează
 • postat de Vddg
  Marți, 24 Mai 2022 16:15
  51.179.34.***
  @Vddg
  A .... și era să uit cea mai importantă condiție pentru a îmbunătăți calitatea transportului în comun.
  Nefolosirea Transurb ca o pușculiță de partid așa cum face cu restul entităților, mai ales cu apă canal.
  1
  32
  Raportează
 • postat de Rotaru Ion
  Marți, 24 Mai 2022 16:00
  95.77.107.***
  De ce nu reparați automatele pentru eliberarea biletelor, funcționează ? Nu mai funcționează de anul trecut. (Cimitir Cătușa, Grădinița, de pe traseul 105)
  1
  23
  Raportează
 • postat de eu dau calificativ bun transurbului, se poate si mai bine dar acum e ok
  Marți, 24 Mai 2022 14:18
  89.39.81.***
  eu inteleg ca locuitorii orasului vor tramvaie si autobuze care sa vina instant, ca un expresso. pretul biletului e subventionat din bani publici, adica si de la aia care din anumite motive nu merg cu mijloace de transport in comun. adica se subventioneaza din taxe si impozite platite de toata lumea din galati si cu autobuzul merg poate 30% din locuitorii galatiului. un pret real al unei calatorii cred ca ar fi 5-7 lei ca sa acoperi cheltuielile si investitiile intr-o societate pe buzunar propriu. e 2 lei un mers , si in acest pret si una in 60 minute. sint abonamente cu reduceri. ....ce mai vreti? sa vina autobuzul si tramvaiul cind ajungeti in statie? si asta se poate. intrati pe site-ul transub si vedeti EXACT orele cind mijloacele de transport trec prin statie. astea sint vremurile, trebuie sa fi informat ca sa sti si cind sa iesi din casa ca sa nu stai in statie dupa ce a trecut autobuzul sau tramvaiul de 1 minut......daca nu te pricepi cu butoanele care e problema sa stai pe banca in statie si sa te uiti la peisaj.
  21
  12
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 24 Mai 2022 14:09
  5.13.129.***
  Soferii de pe autobuzele Transurb ce tranziteaza str. Portului, nu respecta viteza maxima de circulatie de 50 km/ora! Dimineata si la orele serii, cand strada nu e foarte circulata, autobuzele circula cu viteze 60-80 km/ora marind astfel poluarea fonica a zonei. Pe aceste trasee de Port, circula indeosebi autobuze vechi care huruie ingrozitor. Politia nu face nimic deoarece nu a fost vazut nici un radar in zona de mai bine de 6 luni! Blocurile din segmentul Palatul de Navigatie-Lic de Marina, se afla la mai putin de 10 m de str. Portului. Limita de viteza, ar trebui redusa in zona la 30 km/ora!
  11
  9
  Raportează
 • postat de St(r)atul paralel
  Marți, 24 Mai 2022 14:02
  77.111.246.***
  Nu completez chestionarul si nici nu vreau. E o aberatie si un santaj, sau pretext spus mai cu perdeluta, ca sa scumpeasca un transport public care oricum il speculeaza cum vor ca doar trasportul e monopolizat de pesedistii locali de 30 de ani.
  Inainte de pademie si mai recent, totul era ok, toate masinile veneau la timp, masini decente ca si conditii erau, totul era ok, acum se santajeaza populatia ca nu sunt conditii doar ca pretext pentru o scumpire. Ce conditii sa mai modernizeze ? Sa asigure pe cele de baza care sunt deja in transportul din marile orase ale tarii, masinile sa aiba racoare vara si iarna sa aiba caldura.
  1
  28
  Raportează
 • postat de aliex
  Marți, 24 Mai 2022 11:03
  90.84.226.***
  Cand biletul costa cat o paine, romanul alege painea. Poate ar trebui scumpita painea, nu biletul. Iar daca compostez, am senzatia ca sunt fraier, prea putina lume face asta.
  6
  14
  Raportează
 • postat de pro
  Marți, 24 Mai 2022 09:56
  82.208.137.***
  Dupa 1998 nu am mai mers cu transportul public, amintirea a 20 de ani de transport galatean era prea coplesitoare. De curand am mers o luna cu transportul actual (autobuz).
  E mult mai curat, mai sigur, mai regulat decat acum 24 de ani. E si dublu ca pret. La comunicare sistemul e dezastru.
  In zilele de vacanta scolara am avut surpriza neplacuta sa vad ca se modifica orarul, cand primesc si folosesc un abonament ma astept sa fiu anuntat de modificari pe e-mail sau telefon (o simpla aplicatie in Python poate trimite mii de mesaje, nu trebuie secretara pentru fiecare)
  Ieri am avut surpriza neplacuta sa vad ca s-a modificat traseul (s-a suprimat pentru cateva luni statia), ma asteptam sa primesc informare pe telefon sau e-mail.
  Datorita faptului ca nu am incredere in transportul in comun plec cu ora mai devreme fata de cum eram obisnuit. Paranoia asta m-a salvat de intarziere.
  Datorita faptului ca am riscat sa intarzii la munca de doua ori (fara dar si poate intarzierea inseamna concediere), voi folosi numai masina personala, doar accidental si cu precautie transportul in comun.
  7
  12
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 24 Mai 2022 09:37
  86.124.201.***
  Dupa ce a-ti distrus infrastructura tramvaielor in Galati acum credeti ca veti putea moderniza aceast tip de transport fara bani?????Cine a decis sa distruga infrastructura pentru tramvai spre bariera?????Sau spre gara????Sau spre Bazinul Nou???S-au pe Cosbuc????Sau......??????Troleibuzele sunt lenese intr-un oras sufocat de masini!Autobuzele ramin blocate in trafic!Solutia era daca nu distrugeati liniile de tramvai !Tramvaiele puteau functiona ca metrou usor!Garduri ca masinile sa nu poata intra pe calea de rulare si cale libera!Din 20 pina la gara cu tramvaiul nu faceai mai mult de 30 min!Cu autobuzele cel putin o ora!!
  1
  28
  Raportează
 • postat de Constantin
  Marți, 24 Mai 2022 08:49
  109.166.128.***
  Nu se poate compara cu transportul in comun de acum 3 ani.
  O schimbare in foarte bine!
  Intotdeauna se poate mai bine si imbunatati.
  21
  9
  Raportează
 • postat de Arghir David
  Marți, 24 Mai 2022 08:32
  5.13.145.***
  Fără gratuități la pensionari indiferent de venit ca ne am saturat de ei.... toată ziua se plimba cu autobuzul... dar toată ziua...și au și sămânță de scandal... nu le convine nimic... ciufuti de când se trezesc pana se culca... rele nații..... și eu am salariu minim pe economie și nimeni nu îmi da moaca... ce e aia gratuitate... dați la elevi ca nu au venit și la cei cu handicap restul sa scoata bani din buzunar ca și mine.... sa vedeți cum nu te mai împiedici de ei prin autobuze... put autobuzele parca s au întors din război de pe front.... rușine popor certat cu apa dar și cu bunul simt... dar deh avem drepturi... popor plin de drepturi dar noi nu suntem în stare măcar sa ne spălăm....
  8
  31
  Raportează
 • postat de Scriu și eu, propun
  Marți, 24 Mai 2022 07:36
  109.166.130.***
  Zic și eu. Transportul electric este viitorul. Pentru ieftinirea în transportul electric, la baza-garaj, de ce nu se montează panouri solare pentru producerea curentului electric și chiar eoliene, pentru a introduce în rețeaua tramvaielor, troleibuzelor sau pentru încărcarea acumulatoarelor viitoarelor autobuze electrice ? Apoi, Sâmbătă, Duminică, ori numai Duminică, transportul dă fie gratuit, pentru că mijloacele de transport public, sunt mai mult goale. Măcar pentru a prinde "gust" galateni pentru a folosi mijloacele de transport public. Strada Traian nu este acoperită bine de mij. de transport public, ar prinde bine un traseu pe Traian, cu troleibuze.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Vddg
  Marți, 24 Mai 2022 06:01
  37.160.70.***
  Am completat și eu chestionarul care sunt convins că nu se va lua în seamă.... dar l-am completat oricum. La capitolul îmbunătățiri am pus așa:
  - concursuri PE BUNE pentru funcțiile de conducere și nu aducerea linie de partid,
  - mărirea salariilor șoferilor
  - scoaterea gratuitatilor tuturor pensionarilor și regândit sistemul ăsta. De exemplu sunt atâția pensionari din poliție jandarmerie cu pensii speciale care nu au nevoie de gratuități. Trebuie regândit pe baza venitului pe cap de familie,
  - achiziționarea de mijloace de transport de capacitate mai mare, articulate pe traseele de mare trafic cum e 102 de exemplu,
  - dotarea tuturor mijloacelor de transport cu camere de supraveghere pentru a combate vandalismul și alte infracțiuni,
  - extinderea infrastructurii de tramvai. A fost o mare greșeală că s-au desființat atâtea linii ,
  8
  47
  Raportează
 • postat de Lex
  Marți, 24 Mai 2022 05:36
  86.124.202.***
  Trevuia sa iau us 102 din mazepa acuma o luna. A fost carambol undeva pentru ca in statie au trecut un 104 fara sa opreasca, patru 101, un 105 si 2 102 de odata. Si asta in 2022, cand linia 101 ar fi teoretic inexistenta. Daca nu era semaforul din intersectia de la Trei Star si Tribunal ar fi fost toate in statie simultan. Problema nu e numarul de autobuze, ci modul in care circula. Nu vine nimic pentru jumatate de ora si dupa aia te trezesti cu 5-10 in statie de odata. Problema ar putea fi rezolvata cu un sistem de semafoare inteligenta care sa tina cont de autobuze, salvari, masini de pompieri si politie cum in in cateva orase din vestul Europei. Problema nu va fi solutionata cu cresterea numarului de autobuze.
  6
  26
  Raportează
 • postat de Daniel
  Marți, 24 Mai 2022 03:45
  109.166.139.***
  E o placere sa ma dau jos la Modern si sa astept 102, mai ales atunci cand cobori si 102 tocmai pleaca din statie astfel ca ai de asteptat vreo 10 minute sau mai mult in weekend.
  15
  14
  Raportează
 • postat de Vasile Lupu
  Luni, 23 Mai 2022 20:20
  109.166.128.***
  Autobuzele vin în "caravana" câte 5-6 în același timp de pe trasee diferite....apoi aștepți pe puțin jumătate de ora sa prinzi următoarea "echipa". Dacă stai în satie și ai ghinionul ca al tău sa fie ultimul din caravana îl pierzi. Oribil. Când pornește caravana blochează și intersecția. Ultimul din ei sigur trece pe rosu. Verificați camerele din intersecții ca dovada.
  12
  40
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Luni, 23 Mai 2022 20:19
  109.166.132.***
  Când stau la General și aștept 28 cam 15 - 20 de minute trec 3-4 de 11? Cum e cu transportat vânt?
  11
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.