Primele modificări în lotul Oțelului pentru Liga a II-a

Primele modificări în lotul Oțelului pentru Liga a II-a
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Reușita de accedere în al doilea eșalon aduce și câteva schimbări la nivelul lotului pentru echipa pregătită de Dorinel Munteanu.

Forța de grup a fost atuul principal al Oțelului în promovarea în liga secundă, atribut ce i se cuvine ca realizare, în mod principal, lui Dorinel Munteanu (manager tehnic), cel care și-a asumat responsabilitatea rezultatelor și a promis îndeplinirea obiectivului. Astfel, în perspectiva următoarei ediții de campionat, Oțelul are nevoie de câteva întăriri, dar, în același timp, vor fi și jucători care nu se vor mai regăsi în lotul din sezonul următor.

"Nu e nevoie de foarte multe modificări, dar, cu siguranță, vor veni 5-6 jucători. Noi ne bazăm pe forța grupului, pe vestiar puternic și, bineînțeles, o pregătire fizică bine pusă la punct. Avem deja două cantonamente împreună, iar asta ne ajută foarte mult pentru liga a doua. Putem să spunem că aceasta a fost rețeta succesului și la precedentul meu mandat de la Oțelul, când am câștigat campionatul. Seriozitatea este importantă pentru mine", a spus Dorinel Munteanu încă dinainte de promovarea în liga secundă.

Două plecări sigure

În ceea ce privește lotul de jucători, doi dintre componenții din ediția 2021 – 2022 nu se vor regăsi în următoarea campanie. Este vorba despre fundașul central Laurențiu Hagiu, cel care nici măcar n-a mai participat la festivitatea de premiere de după promovare. Acesta venise de la echipa secundă a celor de la FC Voluntari și a prins foarte puține minute de joc. Cea de-a doua plecare iminentă este a atacantului britanic Jack Serrant-Green. Acesta a fost adus ca soluție salvatoare pentru atac, dar a fost mai mult rezerva lui Cîrjan, ceea ce s-a întâmplat și în meciul decisiv de la Galați cu Dante, cu toate că Green a jucat ca titular în deplasările de la Suceava și Botoșani, ambele de baraj. Chiar și așa, britanicul n-a dat satisfacție atunci când a jucat și a atras foarte multe antipatii și în rândul suporterilor.

Junior remarcat de la Foresta

În ceea ce privește campania de transferuri la capitolul sosiri, oficialii Oțelului au pus ochii pe mijlocașul central Marian Ilie de la Foresta, care a fost cel mai bun jucător al sucevenilor în confruntările cu gălățenii. Acesta are doar 18 ani și ar putea fi o soluție viabilă pentru roș-alb-albaștri în liga secundă, acolo unde este necesar ca doi juniori să se afle permanent pe teren. De altfel, nu este singurul jucător de la Foresta care ar putea să ia calea Galațiului pentru următorul sezon, fiind și alte ținte din tabăra grupării învinse în semifinalele barajelor.

Prima partidă amicală a verii anunțată deja este programată pentru 9 iulie, la Galați, cu FSCB.

Prima etapă din al doilea eșalon este programată pentru 6 august, ceea ce înseamnă că reunirea lotului va avea loc, cel mai probabil, în ultima săptămână din iunie.

CITEȘTE ȘI: Promovarea Oțelului, performanța Galațiului. „Este o bucurie ca atunci când am câștigat campionatul” (FOTO și VIDEO)

Citit 15997 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.