Elevii unei şcoli din Galaţi fac cursuri de chineză cu o vorbitoare nativă

Elevii unei şcoli din Galaţi fac cursuri de chineză cu o vorbitoare nativă
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 fac, pentru al treilea an consecutiv, cursuri de Limba chineză cu un profesor vorbitor nativ al acestei limbi. Marți, 11 octombrie, învăţăceii au avut prima lor întâlnire cu studenta Xie Danyao, care-i va ghida în decursul anului în minunata şi fascinanta lume a unei civilizaţii străvechi.

Directoarea unităţii de învăţământ, profesoara Monalissa Nica, susţine că anul acesta vor face cursurile de Limbă chineză, dar şi de civilizaţie şi cultură ale acestei ţări trei clase, două de a II-a şi una de-a IV-a. "Cursurile se desfăşoară în limba engleză. Proiectul a fost iniţiat de domnul Costică Voicu, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă din Regiunea Sud-Est, care are un parteneriat cu Institutul «Confucius» de la Bucureşti. De acolo ne-a venit în fiecare an câte o studentă, care face practică în predarea Limbii şi civilizaţiei chineze. Pe viitor, se doreşte realizarea unei clase «Confucius», care va participa la mobilităţi România - China. Dar şi creşterea numărului de elevi şi tineri care solicită să dea examenul de atestat", ne lămureşte directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 7, Monalissa Nica.

Aceasta susţine că, în prezent, elevii fac mai mult elemente de cultură şi civilizaţie chineză şi învaţă doar câteva cuvinte, urmând ca pe viitor să se meargă cu noţiunile de limbă chineză mai în profunzime.

"Clasele au fost selectate în urma unor chestionare distribuite părinţilor. Elevii din partea cărora am avut mai multe solicitări au fost incluşi în program. Elevii sunt foarte încântaţi să facă nişte cursuri deosebite. Am avut un copil care chiar a participat la un concurs cu un cântec în limba chineză, iar aceste cursuri l-au ajutat foarte mult. El chiar intenţionează să continue studierea limbii până la obţinerea atestatului", mai spune Monalissa Nica.

Pe parcursul întregului an, copiii vor învăţa câteva semne ale alfabetului, câteva cuvinte, dar vor prepara și reţete tradiţionale de mâncare chinezească, se vor iniţia în arta plierii hârtiei, vor învăţa să confecţioneze dragoni şi vor afla o sumedenie de lucruri interesante despre fascinanta şi îndepărtata ţară asiatică, un adevărat tărâm de legendă.

Citit 3563 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 18:52

4 comentarii

 • postat de Zap
  Miercuri, 12 Octombrie 2022 18:08
  188.24.175.***
  Cât timp nu vine la pachet cu apucăturile comuniste ale CCP.
  Cetățenii chinezi sunt adesea forțați sa spioneze pt javrele CCP fiindu-le amenințate familiile în China. Atenție la spioni.multi chinezi îl iubesc pe Putler și Rusia. Din nou, atenție!
  1
  1
  Raportează
 • postat de mutumim
  Miercuri, 12 Octombrie 2022 12:08
  89.39.81.***
  super bine. este extraordinar pentru copii sa descopere si alte lumi. toata lumea invata engleza, franceza. cei care invata limbi asiatice , arabe, pe linga enbleza si franceza vor fi cistigatori in viata. la virsta asta se pot invata toate celea. cinste doamnei director si domnisoarei care educa copiii.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Dax
  Miercuri, 12 Octombrie 2022 11:35
  89.39.81.***
  E interesant atata vreme cat nu se vor axa pe viitor si pe moralismul chinezesc in detrimentul celui romanesc.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Foarte frumos
  Miercuri, 12 Octombrie 2022 10:27
  109.166.135.***
  Foarte bine, cultura chineză este plină de înțelepciune, foarte diversă, frumoasă, stârnește curiozitate și mai nou în vremurile noaste, în o expansiune economică formidabilă, atât internă cât și externă.
  4
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.