Marţi dimineaţă, la Galaţi, miting "anti-sărăcire" organizat de sindicate

Marţi dimineaţă, la Galaţi, miting "anti-sărăcire" organizat de sindicate
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Câteva zeci de sindicaliști ai confederației Cartel ALFA, din Galați și din alte județe ale Moldovei, sunt așteptați să participe, marți dimineață, începând cu ora 11,00, la o acțiune de protest în fața Prefecturii Galați.

Mitingul de la Galați reprezintă una din etapele "Marșului anti-sărăcire", derulat de Cartel ALFA în această săptămână, sub forma a două caravane care au pornit luni din Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierdere a locurilor de muncă. Galațiul este unul dintre cele trei popasuri ale caravanei pornite spre Capitală din zona Moldovei, alături de Bacău și Slobozia. Caravana din Ardeal și cea din Moldova se vor întâlni la București, unde va avea loc, pe 20 octombrie, un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

"Cartel ALFA, văzând proasta gestionare de către Guvern a politicii energetice, lipsa măsurilor concrete de stopare a creșterii prețurilor și eliminarea speculei de pe piața energetică, a solicitat prim-ministrului declanșarea stării de urgență în domeniul energetic și convocarea CSAT, în care să se ia urgent decizii în baza propunerilor venite din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Constatăm cu regret că, în loc să se aplece și să rezolve aceste probleme care au bulversat viața românilor, reprezentanții noștri, plătiți cu mii și zeci de mii de euro, rupți complet de realitatea în care trăim, se întrec în a ne da sfaturi cum am putea supraviețui în aceste condiții vitrege: să stingem lumina, să schimbăm becurile, să ne îmbrăcăm mai gros (dacă avem blugi e și mai bine), să mai punem o pătură pe noi, să bem un ceai de tei când ne vin facturile. Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA a decis declanșarea unor acțiuni de protest în săptămâna 17-21.10.2022, sub denumirea de MARȘUL ANTI-SĂRĂCIRE, pentru a cere: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social, aplicarea integrală și fără discriminare a Legii 153/2017 și a Legii 195/2020 (legea salarizării unitare și cea privind statutul personalului feroviar - n.r.). Facem apel către toți cetățenii României, salariați, pensionari sau întreprinzători, să se mobilizeze pentru a-i determina pe guvernanți să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei, până nu va fi prea târziu", afirmă liderul Cartel ALFA Galați, Romică Gîrneață.

Citit 2141 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 07:28

5 comentarii

 • postat de cernea
  Marți, 18 Octombrie 2022 14:24
  46.97.176.***
  Sa iasă toți gălățenii sa lase breasla politicienilor care are numai drepturi. Sărăcia nu înseamnă numai ca nu ai o pâine sărăcia acum inseamnaa și ca, deși muncești, dai darile la stat, din păcate, dai bani la clinicile private ptr. ca la stat nu ai nici o șansă, etc , NU MAI RAMAI CU NICI O POSIBILITATE SA ITI FACI O PLACERE.SARACI SUNTEN IN PRIMUL RAND CEI CARE AU FOST CORECTI CU STATUL SI S A DOVEDIT CA NU ESTE BENEFIC. Cat despre comentariile care privesc munca sunt neavenite ptr ca poate mai avantajați sunt cei care nu mu cesc si nu plătesc nimic. Aici este vorba de clasa care a ținut și țin statul , păcat ca degeaba
  0
  2
  Raportează
 • postat de Stan,patitu
  Marți, 18 Octombrie 2022 13:55
  212.93.144.***
  Intradevar, elegant spus, romanii sunt resemnati, cuvantul care ne defineste e mult mai dur, dar sa ramanem eleganti, NU SI PROSTI, NU SI IPOCRITI, cum ne vor cei ce au vandut tara, adica, rezervele de petrol,combinate,santiere,si tot ce era profitabil in tara asta, se duce in buzunarele unor snapani, care, pana nu da socoteala la banuti, a bunurilor ce le au, prin jefuirea tarii,PROTESTELE SA CONTINUE FARA INTRERUPERE, PENTRU ASTA SA SE IASA IN STRADA, in rest, frectii de justificat, veniturile nesimtite a celor ce chipurile conduc sindicatele.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 18 Octombrie 2022 11:46
  5.13.234.***
  Somnul ratiunii naste monstri.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 18 Octombrie 2022 10:32
  86.34.187.***
  Asteptam mitingul Pro-Munca! Asteptam numai ajutoare si salvari divine dar la munca cine mai merge?
  3
  9
  Raportează
 • postat de cd
  Marți, 18 Octombrie 2022 08:45
  5.2.209.***
  Sper ca galatenii care sunt acasa, tineri si mai putin tineri sa iasa in numar cat mai mare pt a da fortza actiunii.
  O actiune slaba din punct de vedere numerit nu reprezita nimic . O actiune slab numeric transmite semnalul ca oamenii sunt resemnati si ca accepta umili si cu bapul plecat toate nelegiuirile lor.
  Galateni, suntem la marginea prapastiei!
  1
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.