În ce se vor transforma cele trei cinematografe gălăţene ruinate

În ce se vor transforma cele trei cinematografe gălăţene ruinate
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Sediu al Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver", sală de conferințe și un centru de excelență în robotică, acestea ar putea fi destinațiile celor trei cinematografe - "Țiglina", "Flacăra" și "Dacia" - după ce Primăria municipiului Galați le va renova cu fondurile europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", proiectele depuse de municipalitate pentru salvarea de la distrugere a celor trei cinematografe au fost acceptate pentru finanţare pe componenta C5 - "Valul renovării" din cadrul PNRR. Este vorba despre proiectele "Renovarea energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165" (fost cinematograf "Țiglina"), cu o valoare de 2.571.902,03 lei, "Renovarea energetică a imobilului din strada Oțelarilor nr. 11" (fost cinematograf "Dacia") - 2.133.722,66 lei și "Renovarea energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7" (fost cinematograf "Flacăra") - 2.476.533,57 de lei cu TVA.

Reamintim că, preluând aceste clădiri de la RADEF ”RomâniaFilm - în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție - municipalitatea s-a obligat ca, în termen de maximum patru ani, să asigure prin investițiile necesare reabilitarea, dotarea și modernizarea sălilor de spectacol cinematografic. De asemenea, s-a obligat să asigure, pentru o perioadă de minimum 15 ani, cu periodicitatea necesară, difuzarea de film cinematografic.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat la ProLider FM ce destinație ar putea avea fostele cinematografe după renovare.

Așa cum am mai scris, fostul cinema "Țiglina" va găzdui Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”. „Cel mai probabil, o dată pe săptămână, la matineu, se vor putea da, pentru copii, desene animate. În «Flacăra» vrem să facem o sală de conferințe, pentru că Galațiul suferă din acest punct de vedere, al sălilor care să poată găzdui evenimente de anvergură. La «Dacia», încercăm să facem un centru de excelență în robotică. Asta și pentru că avem la Galați destui tineri care au obținut rezultate remarcabile la competițiile de profil. Dacă avem baza de la care putem pleca, de ce să nu ne găsim viitorii oameni de știință chiar aici, cu ajutorul profesorilor și al celor care au experiență în domeniul acesta!”, a spus primarul.

Citit 9561 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.