Conducerea Transurb răspunde reclamaţiilor gălăţenilor loviţi după trei zile

Conducerea Transurb răspunde reclamaţiilor gălăţenilor loviţi după trei zile
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Conducerea companiei de transport public local ne-a transmis vineri dimineață, 9 decembrie 2022, punctul său de vedere privind incidentele relatate în articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb". Un punct de vedere pe care vă reamintim că l-am solicitat, atât în scris, cât și telefonic, încă de marți, 6 decembrie 2022, la ora 14,48. Îl redăm în continuare integral:

"Referitor la e-mailul trimis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., prin care ne transmiteți petiția primită la redacția ziarului «Viața liberă» cu privire la incidentul petrecut în data de 1 decembrie a.c., petiție care a fost trimisă pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., vă comunicăm că adresele oficiale de email aparținând societății Transurb SA sunt Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Adresele sunt publicate pe site-ul societății noastre https://transurbgalati.ro/ și pe pagina de Facebook «Transurb Galați». Sesizarea efectuată de petentă a fost transmisă pe o adresă de e-mail invalidă. Precizăm că toate petițiile primite, atât pe adresele de e-mail menționate anterior, cât și cele formulate pe site-ul societății, la secțiunea «Formular petiții online» sunt înregistrate la sediul societății Transurb și se aplică procedura de tratare a acestora conform legislației care reglementează activitatea de soluționare a petițiilor.

Referitor la evenimentul din data de 1 decembrie 2022, relatat de petentă, prin care menționează că, în zona Spitalului Județean, pe sensul de mers spre Micro 19, conducătorul auto repartizat pe autobuzul cu numărul de înmatriculare GL-79-PMG, mijloc de transport aflat pe traseul 17, a pus frână brusc, în urma căreia o parte dintre călătorii aflați în salonul autobuzului s-au dezechilibrat și s-au lovit, vă aducem la cunoștință următoarele:

În urma vizualizării înregistrării incidentului pe camerele video, montate pe autobuzul GL-79-PMG, s-a constatat că șoferul în cauză a pus frână pentru a evita o coliziune frontală cu un autoturism cu număr de Brăila, care, de pe banda nr. 2 de circulație, a virat brusc dreapta, în fața autobuzului, aflat pe banda nr. 1 de circulație, pentru a intra pe strada Turturelelor (spre Colegiul «Dunărea»).

În urma acestui eveniment, conducătorul auto a procedat conform legislației în vigoare și a aplicat dispozițiile din Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorul auto a apelat numărul de urgență 112 conf. art. 77 din OUG precizată anterior, potrivit căreia conducătorul auto implicat într-un accident de circulație având ca rezultat vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției și a ambulanței. Prin telefon i s-a comunicat de către operatorul 112 să întrebe călătorii aflați în autobuz dacă este nevoie de o echipă de salvare sau dacă se pot deplasa singuri la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Galați, aflat la o distanță de 100 de metri de locul accidentului.

Conducătorul auto s-a deplasat în salonul autobuzului, cu telefonul la ureche, în așteptare cu operatorul 112, întrebând persoanele care au suferit lovituri dacă au nevoie de îngrijiri medicale. Șoferul a repetat aceeași întrebare unei persoane care s-a lovit mai tare și s-a oferit să o însoțească la spital. Răspunsul persoanei a fost unul negativ, afirmând că nu are timp de spital și că este în drum spre serviciu. Neavând victime care trebuiau transportate la spital, operatorul 112 i-a comunicat șoferului să părăsească locul incidentului și să se prezinte la Poliția Rutieră pentru declarații.

Menționăm că filmările de pe camerele video, amplasate în autobuz, au fost puse la dispoziția organelor de poliție.

În urma verificărilor efectuate pentru data de 28.11.2022, nu s-a constatat niciun incident ca cel descris de petentă.

Facem cunoscut faptul că toate autobuzele din dotarea Transurb SA au inspecția tehnică periodică (ITP) la zi și licențe de traseu valabile. Conducătorii auto sunt instruiți periodic în conformitate cu dispoziţiile prevăzute în OUG nr. 195/2002 actualizată, care au ca scop asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, precum şi ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor respective, a proprietăţii publice şi private, cât şi a mediului."

Citiți și: 

Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb

Sindicatul Șoferilor Transurb, despre incidentul relatat de „Viața liberă” 

Citit 5298 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.