Prețuri pentru gălățenii dornici să ajungă pe pârtiile de schi din țară

Prețuri pentru gălățenii dornici să ajungă pe pârtiile de schi din țară
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sezonul schiurilor și al sporturilor de iarnă a început. Din ce în ce mai mulți români caută să scape de aglomerația junglelor de beton, alegând să-și ocupe timpul practicând sporturile populare din această perioadă.

Dacă turiștii vor să practice sporturi de iarnă trebuie să scoată din buzunar și ceva bani pentru a avea acces atât la o pârtie de schi, cât și la echipamentul adecvat pentru a practica respectivele activități.

Printre cele mai ieftine stațiuni de schi din România se numără Straja, probabil cea mai profitabilă pentru schiori, prețul pentru o zi de schiat ajungând la circa 110 lei pentru un adult, în condițiile în care pârtia are o lungime de 26 de km, comparativ cu alte stațiuni care au pârtii de până la 8 km, la exact același preț.

La polul opus se află stațiunile renumite, cum ar fi Toplița, cu un preț de circa 100 de lei pentru un adult pe zi, în condiţiile în care pârtia are o lungime de numai 1,8 km. Următoarea în top și, totodată, una dintre cele mai scumpe din ţară este stațiunea Arena Platoș, de la Păltiniş, judeţul Sibiu, cu un preț de circa 140 de lei pe zi pentru un adult, la o pârtie cu lungimea de circa 3,5 km.

Tot printre cele mai scumpe stațiuni de schi din țară se află Mărișel Ski Resort, cu un preț de 145 de lei în timpul săptămânii și 165 de lei în weekend, având lungimea pârtiei de 4,5 km.

Cele mai scumpe pârtii, dar şi cu mai mulți kilometri, pot fi găsite pe Valea Prahovei. Printre cele mai aglomerate în sezonul rece sunt pârtiile din Sinaia și Poiana Brașov, cu un preț de 205 lei de adult pentru o zi de schiat. La Predeal, un abonament de o zi pentru o singură persoană ajunge să coste 230 de lei.

În comparație cu alte țări, România are printre cele mai scumpe tarife când vine vorba de schi. Pentru comparaţie, un abonament de o zi la Skiwelt din Austria costă 60 de euro pe zi pentru o pârtie lungă de 280 de kilometri, care asigură totodată 90 de telecabine și teleschiuri. Se poate observa că prețul din Austria este asemănător cu tarifele de la Brașov sau Sinaia, care au însă o lungime de numai câțiva kilometri.

Vezi cât au plătit părinții, de Crăciun, pentru distracția copiilor pe pârtie la Vatra Dornei

Citit 3661 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.