Două spectacole şi cinci ipostaze ale mamelor, la Teatrul Dramatic

Două spectacole şi cinci ipostaze ale mamelor, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mama cea de toate zilele, cu tot ce are ea mai bun şi mai frumos, dar şi cu defectele ei, cele fără de voie, atunci când devine prea protectoare, este tema comună a celor două spectacole care se vor juca sâmbătă şi duminică, în plin sezon de 8 Martie, pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini". 

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul "MaMe", o creație colectivă care i-a adus lui Cristian Ban o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie în 2021.

Spectacolul are o distribuţie de excepţie: Mama lui Radu - Svetlana Friptu, Radu - Radu Horghidan, Mama lui Ionuț - Ana Maria Ciucan, Ionuț - Ionuț Moldoveanu, Mama lui Ștefan - Elena Anghel, Ștefan - Ștefan Forir, Mama lui Răzvan - Oana Mogoș, Răzvan - Răzvan Cloploțel.

"MaMe" este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele sau cu copiii din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul "mama". Nici că se poate un spectacol mai potrivit pentru această perioadă!

Duminică, 5 martie 2023, de la ora 19,00, se va juca spectacolul "Soacra cu trei nurori", o comedie de Ion Creangă, în regia lui Dan Mirea, cu o scenografie semnată de Daniel Divrician.

Intră în pielea personajelor: Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Maranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță) și Lică Dănilă (Popa Leapșă). Montarea beneficiază şi de muzică live interpretată de instrumentiștii: Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose.

O incursiune revigorantă în universul marelui Creangă, spectacolul "Soacra cu trei nurori" ne oferă nestăvilite hohote de râs, dar și șansa de a ne analiza și înțelege ceva mai bine modelele de comportament moștenite, familia și pe noi înșine.

Citit 5545 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 08:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.