La Galaţi începe Festivalul „Zilele Basarabiei” - o săptămână de sărbătoare a spiritului românesc

La Galaţi începe Festivalul „Zilele Basarabiei” - o săptămână de sărbătoare a spiritului românesc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni "Ștefan cel Mare și Sfânt", de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, organizează, așa cum "Viaţa liberă" deja a anunţat, Festivalul "Zilele Basarabiei", ajuns la ediţia a XXII-a.

Festivalul, organizat în fiecare an începând cu 2001, va marca un moment de o deosebită importanță în istoria poporului român și anume unirea Basarabiei cu Regatul României, un eveniment a cărui importanţă este de necontestat, în opinia studenţilor basarabeni din Galaţi.

Organizat pentru toţi studenţii gălăţeni şi pentru întreaga comunitate, festivalul îşi propune să promoveze valorile naționale și să mențină viu spiritul românesc, prin derularea de activități cu caracter cultural, istoric, artistic și sportiv (precum dezbateri, flash-mob-uri, Basarabia culinară, serate folk, concerte și competiții sportive).

Deschiderea festivalului va avea loc luni, 27 martie, la ora 10,00, la Lapidariumul Muzeului Judeţean de Istorie "Paul Păltănea", din strada Maior Iancu Fotea nr. 2, unde va avea loc, de la ora 12,00, o dezbatere.  

În ziua a doua, marți, 28 martie, de la ora 10,00, în sala Consiliului de Administrație, de la sediul central al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, strada Domnească nr. 47, va avea loc o altă dezbatere pe teme istorice. 

De la ora 17,00, se va desfăşura, în Campusul Studenţesc "Al.I. Cuza", Cupa Unirii la tenis de picior, precum şi un concurs de armwrestling.

Ziua a treia, miercuri, 29 martie, va debuta, de la ora 10,00, cu întrecerile din Cupa Unirii la volei, care vor avea loc în sala de sport a Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor. Ziua se va încheia, de la ora 19.00, cu un concurs de cultură generală.

În ziua a patra, joi, 30 martie, va avea loc, începând de la ora 10,00, Cupa Unirii la fotbal, întrecerile desfăşurându-se în Sala de sport “Florin Balaiș”, din strada Mihai Bravu nr. 44.

Ziua a cincea, vineri, 31 martie, este rezervată Cupei Unirii la tenis de masă, meciurile având loc la Facultatea de Educație Fizică și Sport, strada Gării nr. 63-65. La ora 16,00 se va desfăşura premierea din cadrul Cupei Unirii, în incinta Facultății de Inginerie, sala D03. De la ora 20,00, urmează o seară de film, la Casa de Cultură a Studenţilor, strada Științei nr. 115.

Ziua a şasea, sâmbătă, 1 aprilie, este probabil printre cele mai aşteptate, fiindcă, de la ora 12,00, are loc, în campus, Basarabia Culinară şi ştie toată lumea ce bune sunt bucatele basarabenilor! De la ora 16,00, tot în acelaşi loc urmează serata folk cu Hippie. 

În ultima zi, duminică, 2 aprilie, de la ora 19,00, va avea loc în Campusul Studenţesc concertul trupelor de peste Prut Satoshi şi Gândul Mâței, urmate, de la ora 23,00, de after party.

Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Galați, în parteneriat cu Liga Studenților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, precum și cu Universitatea însăşi, îi aşteaptă cu drag pe toţi cei interesaţi la festival.

Citit 2062 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 09:09

1 comentariu

  • postat de paloma
    Luni, 27 Martie 2023 00:29
    5.13.196.***
    V-ati intrebat daca basarabenii rezoneaza cu sarbatoarea asta ???!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.