Adolescentă plimbată de la mamă la tată, între București şi Galați

Adolescentă plimbată de la mamă la tată, între București şi Galați
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

În urmă cu doar câteva zile, la redacția ziarului "Viața liberă" a ajuns un cetățean din Galați cu o poveste de viață desprinsă parcă din filme.

Omul ne-a spus că protagonista "poveștii" este fiica sa de doar 14 ani, așa că am decis să nu le facem publice datele de identificare. Pe copilă o vom numi D., din dorința de a o proteja.

Bărbatul își plânge amarul, după ce un complet de judecată reunit a deliberat și a stabilit că fata trebuie să se întoarcă în București și să locuiască alături de mama și sora sa în Capitală, urmând ca tatăl să le viziteze conform unui orar prestabilit.

Nu a vrut să mai plece la București

C. s-a căsătorit în Galați cu ani buni în urmă. Din păcate, însă, povestea de dragoste dintre el şi fosta soţie s-a terminat repede și are un final care îl nemulțumește profund pe gălăţean. La momentul despărțirii de soția lui, cei doi aveau două fetițe, pe care ar fi trebuit să le crească împreună, însă instanța le-a trimis să locuiască la București, la mamă. Tatăl își putea vedea fetele doar la București, unde locuia mama lor și unde instanța le stabilise acestora domiciliul.

"Am acceptat cu greu sentința, dar am început să fac drumuri în Capitală, pentru a petrece timp cu fetele. La scurt timp, fiica mea cea mare, D., a dorit să vină la Galați, să stea la mine câteva zile. Era în vacanța de vară. Odată ajunsă aici, s-a acomodat foarte bine la locuința mea și nu a mai vrut să plece la mama ei, la București", ne-a povestit bărbatul. Din acest moment, atât viața micuței, cât și a tatălui au luat o turnură neobișnuită.

Pronunţarea cauzei, amânată de peste cinci ori

"A trebuit să o înscriu la școală aici și să fac toate demersurile ca ea să fie integrată la Galați. În același timp, am deschis un nou proces, prin care am solicitat instanței să schimbe decizia inițială și să stabilească domiciliul fetei la mine, la Galați. A fost un proces lung, judecătorii au amânat pronunțarea cauzei de mai bine de cinci ori și, deși am arătat că fetița merge la școală aici și s-a integrat în noua familie, deși ea și-a exprimat dorința de a rămâne cu mine, atât în instanță, cât și în fața psihologilor, judecătorul a respins solicitarea mea de a modifica prima decizie. Mă aflu acum într-o situație fără ieșire: copilul nu vrea să stea la mamă, dar instanța mă obligă să o duc să locuiască la domiciliul acesteia", ne-a mai relatat gălățeanul.

Plimbată între Galați și București, de la mamă la tată. Cam așa arată, conform hotărârii judecătorești, soarta adolescentei. Într-un raport întocmit de psihologul care a consiliat-o, se motivează faptul că aceasta declară că nu mai dorește să fie plimbată de la un părinte la altul și nici de la Galați la București și invers. Deși este conștient că va trebui să ducă la îndeplinire decizia instanței, bărbatul nu știe cum să își convingă fiica cea mare să se întoarcă la București, alături de mamă și de sora ei mai mică. Acesta spune că se simte nedreptățit de toți cei care se opun ca fata să rămână în Galați și ne-a spus că este hotărât să obțină dreptatea pe orice cale.

Citit 7496 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:32

4 comentarii

  • postat de Cristi
    Joi, 30 Martie 2023 22:59
    109.166.133.***
    Trebuie susținută cauza, pe documente

    A fost respectat tot “ protocolul “
    0
    0
  • postat de Trebuie susținută cauza, pe documente
    Joi, 30 Martie 2023 16:46
    109.166.128.***
    De regulă, conform ,,protocolului'', judecătorul hotărăște, copii să fie la mamă, mai ales că sunt surori și nu se dorește despărțirea copiilor, pentru a nu se crea un traumatism psihologic. La judecător, în noul proces, în afară că judecătorul întreabă copilul unde vrea să locuiască, mai trebuie su
    0
    0
  • postat de Popovici
    Joi, 30 Martie 2023 10:33
    5.14.133.***
    Bine ca relele tratamente sunt aplicate reorezentantilor legali și nu unor judecători care judeca doar dacă au chef, unii fără copii, fără experienta de viata, dar cu salarii grase și fără nicio răspundere. Cum sa împingi un copil sa stea într-un loc unde el tipa și urla ca nu dorește! Alooo.. Vrem
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 29 Martie 2023 21:09
    5.13.195.***
    Mama spunea ca DREPTATEA este exact unde arata si statuia de pe faleza! IN DUNARE! Nu exista dreptate.. decat aia prin Karma, sau care ti-o faci tu! Asta statala este DEMULT CAPUSHATA de lichene si lichieni, inapti si aiuriti... bugeeet tari.. care habar nu au pe ce lume traiesc! Doar sa-si ia fieca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.