Hipermarketul Selgros din Galați, amendat cu 58.000 de lei de comisarii Protecției Consumatorilor (FOTO și VIDEO)

Hipermarketul Selgros din Galați, amendat cu 58.000 de lei de comisarii Protecției Consumatorilor (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a verificat magazinul Selgros Cash&Carry SRL din municipiul Galați, ca urmare a unei acțiuni la nivel național.

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Galați anunță că au aplicat 5 amenzi contravenționale în valoare de 58.000 lei. Ei au mai decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 7.000 lei și au dat o decizie de încetare a „practicilor comerciale înșelătoare”.

Conform unui comunicat remis de CJPC Galați, vineri seară, comisarii Protecției Consumatorilor au constatat folosirea unor vitrine frigorifice cu strat de gheață în exces, cu zone cu rugină, prezența lichidelor scurse la rafturile de expunere a vinurilor. De asemenea, s-a constatat comercializarea unor produse alimentare congelate cu depuneri masive de gheață, precum și a unor produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare.

Comisarii au mai constatat prezența lichidului sanguinolent în exces la mușchiul de vită argentinian și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor alimentare, conform indicațiilor producătorului.

Nu în ultimul rând, magazinul folosea practici comerciale incorecte, prin neprezentarea motivului reducerii pentru produsele aflate în ultimele 3 zile de valabilitate, potrivit CJPC Galați.

 

Media

Citit 12748 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2024 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.