100.000 de lei pentru microciparea și înregistrarea câinilor din Galați

100.000 de lei pentru microciparea și înregistrarea câinilor din Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Aproximativ 1.500 de câini din rasă comună și metiși, deținuți de persoane fizice cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Galați, ar putea fi microcipați și înregistrați printr-un program finanțat de la bugetul local. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns deja la comisiile Consiliului Local.

„Având în vedere numărul mare al deținătorilor de animale de companie, în special de câini, administrația locală a identificat necesitatea organizării programului de microcipare cu scopul de a preveni abandonul și de a facilita recuperarea câinilor pierduți sau furați”, explică Primăria Galați, în documentația proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa aleșilor locali.

Proiectul propune un program de microcipare și înregistrare a câinilor din rasa comună și metiși, deținuți de persoane fizice cu domiciliul/reședința pe raza municipiului Galați. Punerea lui în aplicare ar urma să fie finanțată de la bugetul local în limita sumei de 100.000 de lei cu TVA.

Programul ar urma să se desfășoare în perioada 15 aprilie – 31 mai 2024 în limita a 1.500 de câini. În prima etapă sunt prevăzute informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța microcipării și înregistrării câinilor, precum și asupra consecințelor neglijării sau refuzului acestor proceduri.

Microciparea este o procedură simplă, nedureroasă, non-invazivă, prin care este inserat sub pielea câinelui un dispozitiv electronic de mici dimensiuni, cu un cod. Acest cod este trecut în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (RECS), cu datele de identificare ale proprietarului patrupedului. Prin intermediul microcipului, autoritățile pot identifica un câine în caz de pierdere, de accident sau chiar de furt.

După etapa informării, se va trece la microciparea și înregistrarea câinilor. Orice persoană fizică având domiciliul/ reședința pe raza municipiului Galați și care deține unul sau mai mulți câini, poate beneficia de microcipare gratuită, printr-o programare telefonică prealabilă sau prin prezentarea direct la unul dintre locurile în care se vor realiza aceste operațiuni. 

Dacă programul va fi aprobat, vom reveni cu informații.

Citit 2400 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 16:28