Secretarele din Poliție cer încadrări și plăți ”speciale”

Secretarele din Poliție cer încadrări și plăți ”speciale”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Personalul contractual de la Interne a lansat un nou avertisment prin care aduce la cunoștința guvernanților intenția de a declanșa mișcări de protest în cazul în care nu îi sunt mărite salariile și acordate sporuri asimilate celor primite de funcționarii cu statut special. Cererile vizează categoria angajaților încadrați ca personal administrativ, respectiv îngrijitoare, mecanici sau secretare. 

Salariile ”la limita subzistenței sociale” sunt motivul invocat de sindicaliștii de la Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNCPPC) în scrisoarea oficială pe care au înaintat-o, la finele săptămânii trecute, către conducerea MAI, dar și a Ministerului Muncii. Reprezentanții Federației care numără circa 36.000 de membri din toate structurile de la Interne au anunțat intenția declanșării unor mișcări de protest și chiar a unui conflict de muncă în cazul în care revendicările acestei categorii de personal nu vor fi îndeplinite. Este vorba despre o actualizare a salariului de bază, dar și acordarea unor sporuri bănești și a altor drepturi asimilate purtătorilor de uniformă.

Ce cer angajații

Astfel, în memoriul prin care își justifică intențiile, sindicaliștii cer, în numele secretarelor, meseriașilor, șoferilor sau îngrijitorilor din Poliție, majorarea cu 30 la sută a salariului de bază în plată, în condițiile în care acesta ar fi acum, în medie, la nivelul salariului minim pe economie, acordarea tuturor drepturilor de transport pe teritoriul național, inclusiv decontarea transportului aferent concediului de odihnă, spor pentru vechime, fidelitate și gradație, încadrarea tuturor categoriilor de personal contractual la condiții de muncă ”deosebite”, actualizarea normei de hrană și, evident, a tuturor celorlalte sporuri, aferente creșterii salariului de bază.

Vineri, 5 aprilie, reprezentanții sindicaliștilor au cerut o întrevedere ”urgentă” cu primul-ministru în cadrul căreia să își expună revendicările și să primească soluții. ”În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest, inclusiv prin declanșarea unui conflict legal de muncă la nivelul personalului contractual din MAI, care poate culmina cu greva generală”, au anunțat liderii sindicaliștilor. 

Citit 2683 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 23:08

10 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 09 Aprilie 2024 09:23
    5.13.212.***
    @Truditu: am vecini iesiti la 50 de ani din combinat si santier deci sunt grupe care te pot ajuta.Asta daca nu te-ai angajat la 40 de ani.Sindicatele sunt bune chiar daca unii lideri se porcesc si asta dauneaza imaginii .Feisbuc e o mizerie care a distrus milioane de oameni si tot o folositi.
    0
    3
  • postat de Nicusor
    Luni, 08 Aprilie 2024 17:30
    5.13.160.***
    @ Gigel,
    Sindicat, alta capusa care danseaza cum canta angajatorul. Istoria a demonstrat. Vezi: MIRON MITREA - Confederația Sindicatelor Independente Frăția (CSI Frăția); Dumitru Coarnă - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual - SNPPC - fost deputat PSD, ETC, ETC.
    1
    3
  • postat de Gigel
    Luni, 08 Aprilie 2024 09:38
    5.13.212.***
    @alex: uite de ce e bine si cu sindicat.
    1
    11
  • postat de truditu
    Luni, 08 Aprilie 2024 08:20
    128.127.117.***
    Mda. Eu otelar ,cu arsuri de la ochi până in vârful degetelor,si cu pericole de:împroșcare cu metal lichid,împroșcare cu materiale fierbinți,ulei ,praf,vaselină ,apă fierbinte, cadere de sus, de antrenare de utilaje in miscare,căderi de piese,oboseală prematură... EU CE SĂ MAI CER??
    1
    27
  • postat de Ciclop
    Luni, 08 Aprilie 2024 00:39
    86.120.239.***
    Nici nu stiam că există secretare în Poliție, la câți polițiști birocrați sunt în sistem care plimbă hârtii între etaje, nu mai e nevoie se secretare. Spor de fidelitate? Ca să nu-ți înșeli șeful cu alt superior?
    1
    22
  • postat de Cristi
    Duminică, 07 Aprilie 2024 20:55
    5.13.132.***
    Pai si secretarele sunt obosite acum, e normal, le dor genunchii de la atata munca, pensie la 43 de ani ca au osteoporoza si reumatism prea mult teren, frig, conditii grele, intelegem cu totii ce greu este pentru personalul TESA din MAI si MAPN.
    7
    59
  • postat de Albert
    Duminică, 07 Aprilie 2024 19:51
    86.124.202.***
    Alții care își prezintă fluturașul cu veniturile lunare. O înțelegere cu angajatorul. Voi țipați, noi nu ne băgăm. După alegeri, Dumnezeu cu mila.
    1
    49
  • postat de alex
    Duminică, 07 Aprilie 2024 19:00
    86.123.162.***
    Daca toti cei cu salariul minim pe economie ar fi revoltati ca au acest salariu, probabil el ar creste si iar revolte. In definitiv suntem o tara libera, nu esti multumit de serviciu, du-te in alta parte. La privat e cerere mare dar cati bugetari ar face o asemenea schimbare?
    2
    69
  • postat de Aurel
    Duminică, 07 Aprilie 2024 18:24
    86.124.202.***
    Pe cine ingrijeste oare o ingrijitoare din cadrul MAI ?!...Or avea si ingrijitori ?...
    7
    45
  • postat de Gigel
    Duminică, 07 Aprilie 2024 18:08
    5.13.212.***
    Din cauza unor alintati cei care lucreaza in strada si isi pun viata in pericol au de tras.Ar trebui separat administrativ si operativ.
    1
    66

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro