Cristina Luca-Parapiru - Premiul al II-lea la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”

Cristina Luca-Parapiru - Premiul al II-lea la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Weekendul trecut, la București, s-a încheiat Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”, secțiunea gimnaziu, la care au participat cinci eleve din Galaţi, calificate în urma etapei județene

"Elevele noastre au făcut onoare învățământului gălățean, profesorilor de limba și literatura română și părinților, obținând rezultate foarte bune", postează echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, pe pagina de Facebook a instituţiei. Felicitări li se cuvin tuturor, dar în primul rând Cristinei Luca-Parapiru, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 29 Galați, profesor îndrumător Gina-Rita Axente, care s-a întors acasă cu Premiul al II-lea. 

Citește și Cristina Luca-Parapiru. Invitație la visare cu ochii deschişi

Despre Cristina, descendenta unor familii de gălăţeni cu tradiţie în slujirea limbii şi literaturii române, părinţi fiindu-i colegii noştri de breaslă, Elena Parapiru şi Cristinel Luca, iar bunici, regretata profesoară de limba şi literatura română Mariana Parapiru şi profesorul, scriitorul şi publicistul Teodor Parapiru, precum şi doamna învăţătoare Viţa Luca. Despre Cristina şi realizările sale, am mai scris în ziarul nostru încă de când era mai mică:

La taifas cu micuţa autoare Cristina Luca-Parapiru. Autoare de cărţi la numai nouă ani

Ce vrăji a mai făcut Cristina Luca-Parapiru la târgul de carte Gaudeamus?

Recent, doamna prof. Roxana Nazare spunea, într-un articol dedicat tinerei creatoare, că scrisul ei denotă "inspiraţia deplină a unui copil extraordinar, adunată cu pasiune într-un manuscris magic. Fiecare pagină, o călătorie spre o lume nouă, o lume plină de mister, nu este doar o aventură fantastică, ci și o poveste cu un mesaj profund. Povestea Cristinei este despre curaj, despre prietenie, despre speranță și despre puterea de a depăși obstacole". Noi suntem încântaţi că, la vârsta adolescenţei, continuă să-i bucure pe cei apropiaţi şi pe noi toţi cu rezultatele ei. Felicitări Cristinei, profesoarei sale şi tuturor celor care contribuie, zi de zi, la formarea ei! 

Citit 4344 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2024 12:45

1 comentariu

  • postat de Andrei
    Marți, 14 Mai 2024 09:58
    89.136.2.***
    Multumim Anca Spanu

    Felicitari copilei valoroase si succes. Aschia si trunchiul.

    Asta doresc de la media, cultivarea valorilor
    0
    10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro