Rugăciune pentru eroii neamului, la praznicul Înălțării Domnului (FOTO)

Rugăciune pentru eroii neamului, la praznicul Înălțării Domnului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

La Praznicul Înălţării Domnului, joi, 13 iunie, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie au fost pomeniţi eroii neamului românesc şi au fost organizate ample manifestări liturgice şi cultural-artistice pentru cei care s-au jertfit pentru patrie.

De asemenea, slujbe de pomenire au fost oficiate la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie în această zi de praznic împărătesc a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de clerici ai acestui sfânt locaş. Alături de cler şi credincioşi, la Parastasul săvârșit pentru eroii neamului au fost prezenţi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ap. Andrei" şi Școala Gimnazială Nr. 25 din Galaţi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Tot astăzi a fost organizată la Galaţi tradiţionala procesiune închinată eroilor patriei. De la ora 13.00, alaiul format la biserica "Înălţarea Domnului" din municipiu a pornit în procesiune pe bulevardul George Coşbuc către Cimitirul "Eternitatea". Chiriarhul locului împreună cu slujitorii sfintelor altare, foarte mulţi credincioşi, tineri seminarişti şi mulţi elevi de la şcolile gălăţene cu steguleţe tricolor în mâini au mers până la Monumentul închinat eroilor neamului din cimitirul central al oraşului.

Aici, după intonarea Imnului de Stat al României, a fost săvârşită cuvenita slujbă de pomenire, în cadrul căreia au fost citite numele eroilor români înmormântaţi la Galaţi. În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a evocat semnificaţia Zilei Eroilor şi a citit versuri emoţionante închinate eroilor neamului românesc din opera monahiei Teodosia (Zorica) Laţcu.

La final, au fost depuse jerbe şi coroane de flori, au fost trase trei salve de foc, iar pe aleea principală a cimitirului a avut loc defilarea gărzii de onoare, în acordurile muzicii militare.

Citit 2430 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.