Un dosar pentru falsuri în actele Poliției nu poate fi judecat la Galați

Un dosar pentru falsuri în actele Poliției nu poate fi judecat la Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Procesul în care doi foști comandanți din cadrul IPJ Galați sunt acuzați de falsuri în pontaje stă pe masa judecătorilor de doi ani, timp în care au fost soluționate mai multe cereri prin care au fost invocate excepții sau au fost cerute recuzări ori alte aspecte procedurale. În cele din urmă, după abținerea mai multor magistrați de la Judecătoria Galați, Tribunalul a decis ca dosarul să meargă la o altă instanță.

Luna aceasta se împlinesc doi ani de când dosarul de fals intelectual în formă continuată, în care fostul ”număr 2” de la comanda IPJ Galați, cms. șef Daniel Miron, și fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale, cms. șef Ionuț Surugiu, sunt acuzați de măsluirea unor pontaje, a ajuns pe masa Judecătoriei Galați, instanța considerată competentă să soluționeze cauza ce implică 32 de părți vătămate, toți polițiști în structurile judiciare. Cu toate acestea, judecata nu a intrat pe fond, termenele parcurse până în urmă cu mai puțin de două luni fiind consacrate soluționării unor cereri de ordin procedural, formulate în principal de cei doi inculpați.

Judecătorii gălățeni nu vor să judece

Perspectiva ca cercetarea judecătorească să aibă o finalitate a devenit și mai îndepărtată odată cu abținerea formulată de nu mai puțin de cinci judecători posibil implicați în formarea completelor în materie penală, la instanța amintită. Practic, e lesne de înțeles faptul că la un număr atât de mare de persoane, toate din sfera juridică, ”toată lumea să cunoască sau să aibă legături cu cineva”, așa că solicitările au fost admise de Tribunal, care a și dispus strămutarea cauzei la o altă instanță. Judecătoria Tecuci a fost desemnată ca instanță ce va avea misiunea să judece procesul celor doi foști comandanți și să decidă soarta cauzei, sub toate aspectele. Primul termen în care părțile vor fi chemate în sala de judecată a fost stabilit pentru 21 iunie 2024.

Reamintim că faptele de care sunt acuzați cms. șef Daniel Miron și cms. șef Ionuț Surugiu ar fi fost comise în perioada în care aceștia dețineau funcțiile de comandă mai sus-amintite, respectiv în perioada 2015 - 2018. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi pasibili de răspundere pentru cinci infracțiuni de instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, două infracțiuni de abuz în serviciu în formă continuată, abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, toate în concurs real. În fapt, ar fi fost vorba de ”completarea necorespunzătoare a pontajelor”, astfel încât, timp de trei ani, polițiștii din structurile judiciare nu ar fi fost plătiți corespunzător pentru orele suplimentare, zilele de weekend și sărbătorile legale.

Citit 3780 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2024 18:08

7 comentarii

 • postat de Traian
  Duminică, 16 Iunie 2024 11:34
  86.120.239.***
  Pe lângă o reorganizare teritorială, Romania are nevoie și de o reorganizare a Ministerului Justiției. Descentralizarea în Judecătoria Galati,Tecuci, Liești,Tg.Bujor este benefică nu actului juridic,ci a creșterii numărului de șefi, adjuncți, neamuri,pile, relații.
  0
  14
 • postat de Mafia cu epoleți
  Duminică, 16 Iunie 2024 11:28
  83.98.83.***
  Am convingerea că asta e cea mai mică problemă a poliției, cu pontajele. Câte și mai câte nenorociri sunt ascunse de presă si habar n-avem noi. Dacă am află ce se întâmplă cu adevărat la ei ... ne-am face bagajele, am vinde tot și am pleca fin țară.
  0
  16
 • postat de dinu
  Duminică, 16 Iunie 2024 07:15
  86.124.201.***
  Se vrea a fi uitat, cei mai mari infractori fiind politia magistrații și politicienii.
  0
  14
 • postat de Jan
  Duminică, 16 Iunie 2024 05:21
  5.13.203.***
  ,,Toata lumea se cunoaste cu toata lumea buna,,- Pai si era normal sa se stramute undeva unde acolo nu prea se cunosc intre ei.Corb la corb nu-si scoate ochii.
  0
  13
 • postat de dan
  Sâmbătă, 15 Iunie 2024 22:07
  89.136.186.***
  omerta!cosa nostra in actiune!vai de tine Romanie!
  1
  23
 • postat de Cristi
  Sâmbătă, 15 Iunie 2024 19:14
  86.120.239.***
  Pai n ati votat?! Acum digerati!
  6
  29
 • postat de Gigel
  Sâmbătă, 15 Iunie 2024 18:17
  5.13.176.***
  Se prescriu faptele si iar se inchide dosarul, umea e curata ca lacrima si apoi alt proces prin care cei 2 isi iau inapi scaunele cu tot cu despagubiri.
  7
  34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.