Se pregăteşte REDESCHIDEREA GRĂDINII ZOOLOGICE. Parcul a obţinut autorizaţie de mediu

Se pregăteşte REDESCHIDEREA GRĂDINII ZOOLOGICE. Parcul a obţinut autorizaţie de mediu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Deocamdată, autorităţile nu ne-au putut comunica ziua în care Parcul Zoo va fi redeschis, dar neoficial se vorbeşte despre săptămâna viitoare * Deplasarea la Gârboavele se va putea face cu maxi-taxi, nu cu mijloace de transport ale Transurb, cum fusese stabilit iniţial


În sfârşit, Grădina Zoologică îşi poate redeschide oficial porţile pentru gălăţeni. Agenţia de Mediu a emis, în urmă cu doar câteva zile, autorizaţia de mediu pentru Parcul Zoo, din Pădurea Gârboavele, care a fost ridicată de către conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii chiar în cursul dimineţii de ieri, astfel că mai este doar o chestiune de zile până când gălăţenii vor putea să o viziteze. Deşi autorităţile nu ne-au putut comunica oficial ziua în care Grădina Zoologică, modernizată în mare parte, va fi inaugurată, neoficial se vorbeşte despre săptămâna viitoare, fiind vehiculată data de 13 august (joi).

Transport cu maxi-taxi

Deşi Consiliul Judeţului solicitase conducerii Transurb să înfiinţeze o cursă în afara municipiului, pe traseul Galaţi – Gârboavele, pentru ca şi gălăţenii care nu beneficiază de un autoturism propriu să se poată deplasa la Zoo, fapt confirmat de altfel chiar de directorul operatorului public de transport în comun din oraş, Genica Totolici, iată că „proiectul” a fost abandonat încă din faşă.

Vineri, 7 august, când am contactat-o pentru a afla dacă graficul a fost pus la punct, Genica Totolici ne-a declarat că reprezentanţii Consiliului Judeţului nu au mai continuat colaborarea, întrucât ar fi realizat că există un operator de transport judeţean care ar efectua curse către Pădurea Gârboavele. „Nu au mai venit cu nicio solicitare la noi. Noi am achiziţionat special pentru acest traseu un autobuz Mercedes, cu locuri pe scaune mai multe, întrucât am avut mai multe solicitări din partea consilierilor judeţeni în acest sens. Acesta a făcut parte din ultimul lot achiziţionat”, ne-a spus directorul Transurb. În graficul privind traseele de transport judeţean, aprobată de Consiliul Judeţului, un singur operator figurează cu o cursă Galaţi – Vânători – Gârboavele. Este vorba despre SC Ştefu Ion SRL, firma condusă de familia senatorului Nicolae Marin (PSD).

Când am sunat la autogara SC Ştefu Ion SRL din Pechea (ora 13,55), dispecerul ne-a informat că au existat curse până la Gârboavele, însă în prezent nu se mai efectuează. Ulterior, contactaţi telefonic, reprezentanţii societăţii ne-au spus că acestea vor fi reluate odată cu redeschiderea Grădinii Zoologice.

Citit 7482 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.