UPDATE/ GĂLĂŢENII IES ÎN STRADĂ, în urma TRAGEDIEI din Club Colectiv. „Nepăsarea şi abuzul de putere fac victime”
Foto: Foto: Dan Mihai Balanescu, Facebook

UPDATE/ GĂLĂŢENII IES ÎN STRADĂ, în urma TRAGEDIEI din Club Colectiv. „Nepăsarea şi abuzul de putere fac victime”
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE, ora 10,35Gălăţenii ies şi miercuri seară în stradă! 

Încă de marţi seară, când în Bucureşti protestau între 25.000 şi 30.000 de oameni, iar la Galaţi au ieşit în faţa Prefecturii doar 15 persoane, mai mulţi internauţi încearcă să se mobilizeze pe reţelele de socializare pentru a ieşi în stradă în această seară. „Galaţiul nostru” a creat un eveniment pe Facebook, intitulat „Tăcerea ucide! Vino în stradă”, şi, conform anunţului postat, la ora 19,00 oamenii se vor întâlni la Păpădie, unde vor manifesta timp de jumătate de oră (până li se va alătura un alt grup, ce va veni dinspre fostul cinema „VIP”, din Ţiglina I), după care mărşălui până pe strada Domnească, la Prefectură. „Galaţiul merită mai mult decât îi poate oferi actuala clasă politică. Nu ne mai dorim să fim sfidaţi sau umiliţi. O tragedie s-a produs din cauza indolenţei, iresponsabilităţii şi corupţiei. Nu e nici prima, nici ultima oară când nepăsarea şi abuzul de putere fac victime. Răbdarea noastră a ajuns la capăt. Tristeţea şi revolta nu ne mai lasă să închidem ochii. În momentele de groaznică durere, o parte dintre voi au răspuns prin solidaritate. Celor care au ajutat victimele tragediei vineri seară, celor care muncesc zi şi noapte să salveze vieţi şi să aline suferinţa, celor care au donat sânge sau lucruri şi servicii, celor care au informat cu obiectivitate, lor le datorăm recunoştinţă, ei ne redau încrederea. Gândurile noastre merg în continuare către victime, familiile şi apropiaţii acestora. Să îi ajutăm cum putem chiar dacă ajutorul nu va repara răul făcut. Societatea noastră are o şansă, dacă nu vom uita solidaritatea şi compasiunea şi le vom practica de fiecare dată când avem ocazia. Celor care şi-au neglijat responsabilităţile legale, instituţionale şi morale, lor trebuie să le cerem socoteală! Altfel vor avea ei grijă să ne întoarcă la tăcere. Ieşim în stradă şi nu renunţăm până nu vedem rezultate! Lista finală de cereri va fi realizată împreună cu toţi cei care vor veni la protest”, se arată în evenimentul creat de „Galaţiul nostru”. 

TĂCEREA UCIDE! VINO ÎN STRADĂ! - evenimentul de Facebook

Pe lângă „Galaţiul nostru”, şi alţi internauţi încearcă să mobilizeze lumea să iasă în stradă, vorbindu-se despre mai multe locuri de întâlnire, precum Potcoava şi Prefectură, însă o oră nu a fost stabilită oficial. Cel mai probabil, grupurile de protestatari se vor întâlni la Prefectură.


 

România fierbe, după tragedia de vineri seară, 30 octombrie, care a curmat cel puţin 32 de suflete tinere şi a trimis pe patul de spital, în chinuri, peste 140 de oameni.

În oraşele mari din ţară, românii au ieşit în stradă. Iniţial, cu gândul de a aprinde o lumânare pentru cei decedaţi şi în semn de solidaritate cu familiile victimelor. Ulterior însă, românii şi-au extins manifestaţiile şi au organizat ample acţiuni de protest pentru a cere demisii, aşa cum se întâmplă şi în acest moment în Capitală (CLICK AICI PENTRU DETALII).

Gălăţenii se vor alătura vineri după-amiază, 6 noiembrie, clujenilor, bucureştenilor, ieşenilor şi nu numai, şi vor ieşi în stradă, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care sunt expuşi oamenii, chiar cu girul autorităţilor, de multe ori, prin nerespectarea legii.

Mai mulţi tineri se mobilizează pe reţelele de socializare pentru a-şi da întâlnire, la ora 16,00, la Elice, după care, conform organizatorului, Alin George, intenţionează să pornească în marş pe Faleza Inferioară până la Spitalul Judeţean, urmând să se întoarcă pe acelaşi traseu şi să mărşăluiască pe strada Domnească, până la Catedrala Arhiepiscopală.

Tânărul internaut ne-a spus că va fi organizată şi o colectă de bani, iar suma ce va fi strânsă în urma donaţiei va fi transmisă la Bucureşti, pentru răniţii aflaţi în spitale. Până marţi seară, aproximativ 500 de persoane îşi anunţaseră prezenţa, bifând "particip" la evenimentul creat pe Facebook. „Doar împreună putem schimba ceva/ Nu staţi în case/ Veniţi alături de noi/ Pe 30 au fost ei, mâine putem fi noi”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către un internaut.

Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Bucureşti, vineri seară, a provocat un şoc naţional şi multă durere în sufletele românilor. Guvernul României a declarat doliu naţional pentru trei zile, începând cu data de 31 octombrie. Incidentul nefast nu a ocolit şi Galaţiul, tânăra gălăţeancă Valentina F, numărându-se printre victime. CLICK AICI pentru a afla MAI MULTE DETALII

 

Citit 11857 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.