CĂLDURA gălăţenilor, întârziată pe circuitul financiar/ Convenţia cu ArcelorMittal ar putea fi prelungită

CĂLDURA gălăţenilor, întârziată pe circuitul financiar/ Convenţia cu ArcelorMittal ar putea fi prelungită
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Calorgal a virat către Electrocentrale o parte din avansul necesar asigurării căldurii abia în cursul zilei de ieri, astfel că procedurile pentru repunerea în funcţiune a sistemului centralizat vor fi demarate luni

Conducerea Electrocentrale ne declara recent că, cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare, gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor primi căldură. Cu toate acestea, cele aproximativ 3,6 milioane de lei pe care municipalitatea le-a virat în contul unei părţi din avansul necesar repunerii în funcţiune a sistemului au fost livraţi de către Calorgal în contul Electrocentrale, conform reprezentanţilor CET, de-abia în cursul zilei de vineri. Motiv pentru care, cel mai probabil, zecile de mii de gălăţeni dependenţi de sistemul public de încălzire se vor putea bucura de agent termic după data de 23 noiembrie.
"Banii viraţi de către distribuitor vor ajunge luni în contul nostru, moment în care vom face plăţile imediat către Romgaz. Tot luni, Romgaz va începe să livreze către noi şi, după cum am mai spus, avem nevoie de o perioadă cuprinsă între şapte şi 10 zile pentru a pune în funcţiune sistemul în întregime, oprit de la data de 1 aprilie, din motivele pe care le-am expus în repetate rânduri. Facem însă toate eforturile ca la sfârşitul săptămânii viitoare să dăm căldură. Încercăm să scurtăm această perioadă", ne-a spus Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

De luni, oraşul ar trebui să rămână fără apă caldă

Întrucât parteneriatul cu ArcelorMittal pentru apa caldă menajeră a Galaţiului expiră pe data de 15 noiembrie, autorităţile iau în calcul o nouă prelungire a convenţiei cu compania siderurgică, de aproximativ o săptămână, până când sistemul de termoficare va fi repus în funcţiune. Această informaţie ne-a fost confirmată de către conducerea Electrocentrale. „Noi avem acceptul Combinatului pentru menţinerea acestei soluţii, cât şi disponibilitatea de a o face”, a afirmat conducerea CET.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii ne-au declarat că luni vor efectua o analiză cu privire la „oportunitatea unei eventuale prelungiri a convenţiei” cu ArcelorMittal. „Luni se va face o analiză privind oportunitatea unei eventuale prelungiri a convenţiei. Până atunci, Electrocentrale trebuie să accelereze ritmul operaţiunilor de pornire a sistemului, astfel încât gălăţenii să aibă cât mai repede căldură în locuinţe. Nu mai există nici un impediment. Acum, totul ţine de operativitatea celor de la Electrocentrale”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Reamintim că, pe data de 1 aprilie, Electrocentrale a intrat în conservare, pe fondul blocajului generat de datoriile înregistrate de Apaterm către producătorul de agent termic, moment în care sistemul de termoficare a intrat în colaps. Timp de aproximativ patru luni, gălăţenii nu au beneficiat de apă caldă, însă de la jumătatea lunii iulie serviciul a fost reluat datorită parteneriatului încheiat între autorităţi şi ArcelorMittal, CET funcţionând, de atunci şi până în prezent, pe o soluţie neconvenţională de furnizare a apei calde, bazată pe aburul tehnologic livrat de combinatul siderurgic.

Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Citit 4145 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 19:08

17 comentarii

 • postat de Mary Hoana
  Duminică, 15 Noiembrie 2015 20:33
  94.176.183.***
  Penalitatile se calculeaza dupa formula 25% x pi/2 cos 365 x24 ore . Si asta cand administratorul este treaz si nu ploua afara , in caz contrar formula este totul la patrat . Inteles grosu ?
  4
  1
  Raportează
 • postat de grosu
  Duminică, 15 Noiembrie 2015 19:39
  79.156.216.***
  cum se calculeaza penalitatile?
  3
  0
  Raportează
 • postat de ESCU
  Duminică, 15 Noiembrie 2015 17:46
  109.166.143.***
  Situatia e mult mai jalnica decat este aratata de factorii responsabili. Musiu Mustafa nu o mai freca si zii verde in fata ca Electrocentrale e la .....pamant si trebuie sa-si dea obstescul sfarsit .Nu mai lasa oamenii sa spere la o ....himera ! Daca nu stii ce e aia ,intreaba si tu entelectualii din jurul tau !Acelasi lucru e valabil si pentru tovarasul istrate .P oate au si ei o farama de REALITATE in creierasul cel viteaz si sa spuna lumii negru in fata: FRATILOR ,incetam sa mai vindem pe bani multi himere. Gata cu FURTUL la drumul mare .SPARGE-TI BUBOIUL pana nu va ia lumea pe sus .Sa nu credeti ca la GALATI nu se sparge mamaliga niciodata ! ............!
  3
  2
  Raportează
 • postat de prostimea
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 23:05
  5.13.157.***
  Am priceput puteti livra caldura de pe data de 1 aprilie pana in septembrie sau octombrie. E Ok asa si vrem, la vara caldura sa ne fie si noua bine in concediu.
  3
  1
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 19:19
  86.124.200.***
  Zona Port nu are apa calda din data de 09.11.2015
  Nu sunt parametri , nu fata fata abureala din combinat.
  1
  5
  Raportează
 • postat de dedy
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 17:13
  89.136.186.***
  Scz .Luke.nu am fost pe faza...Termina te rog cu frazele de genul .....E ULTIMUL MESAJ ADRESAT VOUA...GOODBY..ca nu tu tastezi ci tuica aia din pufoaica ..Continua sa tastezi poate ai sa tastezi si tu vreodata ceva interesant ,Esti dovada vie ca o persoana poate trai fara creier :)) Tu Luke nu te compari cu nimeni... toti sunt mai buni.decit tine :)
  1
  5
  Raportează
 • postat de luke va zice goodbye
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 16:04
  89.137.225.***
  ORICUM NU MA MAI COBOR LA.NIVELUL VOSTRU DE MOCANGII.....E ULTIMUL MESAJ ADRESAT VOUA...GOODBYE...."i-ti" urez uichend "placut":)))))....
  NU A FOST PE FAZA DEDY:)))....CINE STIE PRIN CE BARURI UMBLA ACU,PLIN DE SANIUTA SI CU GLUME GEN "sa vezi ce ii fac lu nevasta-mea cand ajung acasa":)))
  TIPIC CLASEI MUNCITOARE SCLAVAGISTE,IMIGRANTI DIN PECHEA SI FARTZANESTI:)))))
  6
  1
  Raportează
 • postat de je ptr.@luke
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 13:54
  5.13.197.***
  Nu a rezistat "NEGHIOBUL" .Tartanul tot tartan ramane.:)))
  5
  4
  Raportează
 • postat de luke pt dedy si ciobanii ceilalti
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 13:18
  89.137.225.***
  MOCANGII ATI FOST,MOCANGII O SA RAMANETI....DEDY&Co:)))....NOROC DE CEAUSESCU CA V.A ADUS AICI IN GALATI;TOT LA COADA VACII ERATI ACUM:)))
  PARCA VA VAD IMBRACATI CU PANTALONI DE STOFA,TRICOU NIKE,BRATARA DIN INOX,FREZA DE CIOBAN SI CU PANTOFI DIN AIA NEGRI ASCUTITI CUM INTRATI IN CARCIUMA SATULUI-"Ioaanee,zii lu Je ca ii dau banii cand iau ajutorul de somaj":))))
  Cine stie prin ce dugheana e dedy acuma,cu berea in fata si inconjurat de hodorogi care joaca table;))))....NEVESTELE PE FACEBOOK SI VOI LA BAR:))).....BUN ASHEA....
  SUNTETI VARZA.....ORICE ATI FACE SI ATI ZICE SUNT MAI DESTEPT CA VOI:)))....
  FIN
  6
  6
  Raportează
 • postat de je ptr.@luke
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 12:04
  5.13.197.***
  Haii @luke,simt ca nu mai rezisti sa taci,hai baga ceva,"te roooog".
  2
  3
  Raportează
 • postat de ...Tot Roman
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 10:33
  185.26.182.***
  ...Si nimeni nu vorbeste pe aici ca ,Primaria Galati in loc sa cumpere energie de la CET Galati si toate intreprinderile..galatene ar licita sa cumpere energie de la CET pretul gigacaloriei ar fi una modica eu stiu la 100 lei scazand cei 60 lei dati pentu pers defaforizate ar ajunge la 40 lei dar primaria cumpara energie de la RDS..ca nu au management sa gandeasca ptr Galateni ci ptr buzunarele lor ..Mittal de pe unde poate ..brailind pe altii si uite asa galatenii tremura in casa ..cat despre aburul livrat de combinat mult trambitatul abur ...m am lamurit de la 13 bari la 3 bari ce temperatura sa dai la oras..dar toti baga capul in nisip precum strutul.cat despre CAF ..nici sa nu va ganditi ar fi cea mai mare prostie posibila....ia mergeti alde matale cu 125 mw iarna si 45 vara si..galatenii vor ridica palaria domnilor ce conduceti orasul asta...dar e mai aproqape buzunarul multora....Rusinicaaaaa...domnilor.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Roman
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 10:16
  185.26.182.***
  La Bucuresti se poate sa se vireze tva -ul daca Radet da faliment catre CET-urile din Bucuresti ...La Galati nu se poate(Apaterm a dat faliment ..deci legea spune clar ca TVA-ul poate fi virat CET-ului) fiindca justitia si cei ce trebuie sa se ocupe de asa ceva(Primarie ,administratorul CETetc ,etc) nu se implica sau au alte preocupari (sa isi mai burduseasca conturile...unii)..sunt banii contribuabililor Galateni ...Domnule Primar ..aveti o sansa sa va abilitati in ochii multor Galateni.
  0
  8
  Raportează
 • postat de dedy
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 07:36
  89.136.186.***
  Luke cred ca ramas fara cuvinte..asa cum a ramas si fara celebrul lui rachiu de pufoaica:) Luke sa ai un weekend.stropit din belsug cu tarie,asa cum iti place tie:)
  9
  5
  Raportează
 • postat de lipsa neuroni
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 07:35
  5.13.184.***
  trebuie mobilizata o echipa de meseriasi si sa ii taiem apa si gazele domnului primar la vila???
  2
  13
  Raportează
 • postat de vs
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 07:22
  5.13.210.***
  Bai primare tie nu iti este rusine ma? Tu mai poti sa mergi cu fruntea in sus? Bine ca v ati mobilizat generatia facebook pentru colectiv.Dar ca traiti mai bine de un an in frig si mizerie fara apa uneori fara apa calda mai mereu, mai rau ca in evul mediu nu stiti sa protestati.Ce penibili.ce mergeau ei pe strada la inceputul saptamanii cu fel de fel de slogane....idiotilor acum va e bine ca vad ca v ati linistit? Tot in frig si in mizerie traiti
  9
  10
  Raportează
 • postat de Bun asa
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 06:38
  108.245.201.***
  Prelungiti-o pana la 1 Mai ...
  1
  12
  Raportează
 • postat de je ptr.@luke
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 06:21
  5.13.197.***
  ptr.@luke.Luuukeeeee haii cu vorbele tale ca e ceva prospatura pe articolul asta si daca nu scrii in engleza(dar si corect) ne suparam:)))O zi buna tuturor,mai putin bineinteles lui @luke:)
  12
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.