Distracţii pentru mari şi mici de 1 Mai pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor

Distracţii pentru mari şi mici de 1 Mai pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcţia 5 va încheia programul cu un concert în care va cânta cele mai cunoscute hit-uri ale sale

Primăria îi invită pe gălăţeni la distracţie, duminică, de 1 Mai, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 17,30. Dacă aveţi copii cărora le place teatrul de păpuşi, e bine să nu rataţi această oră, întrucât actorii de la "Gulliver" îi vor aduce pe "Vasilache şi Mărioara". E un spectacol tradiţional cu două personaje faimoase, reprezentative pentru teatrul de păpuşi românesc. Vasilache şi Mărioara erau, odinioară, animate de trupele ce rătăceau prin ţară cu căruţa, fie în timpul vacanţelor de vară, fie pe la târguri şi bâlciuri. Vasilache este un personaj savuros, deoarece o face pe neştiutorul ca să prostească pe oricine, se află într-o ceartă permanentă cu nevasta, nesocoteşte orice observaţie i se face şi trezeşte simpatia publicului prin inteligenţa şi priceperea lui.

De la ora 18,00 vor urca pe scenă soliştii talentaţi pregătiţi la Criss Music Canto School Galaţi. De la 18,40, e rost de voie bună pe ritmuri folclorice româneşti, pentru că vor cânta muzică populară Mandola Munteanu şi Liliana Vintilă. Vor anima atmosfera micii dansatori de hore şi sârbe de la "Doiniţa Covurluiului".

Un moment plin de graţie şi dinamism vor oferi cei peste 30 de artişti de la trupa de street dance Fantastic Art. Nu le rataţi evoluţia între orele 19,30-19,40, dar şi între 20,00 şi 20,15.

Cunoscuta solistă a Teatrului Muzical "N. Leonard" - Cristina Vasopol - pe care a ascultat-o o ţară întreagă la "Vocea României" va susţine un recital de 20 de minute, începând cu ora 17,40.

La 20,15 intrăm pe tărâmul fermecat al celor de la Teatrul de magie Bucureşti – Andrei Teaşcă. Trucurile, iluziile şi momentele de mentalism şi comedie se vor împleti cu muzica şi dansul.

De la ora 20,45 vor intra pe scenă cei şase componenţi ai popularei şi longevivei trupe Direcţia 5, pentru o oră în care vor răsuna cele mai îndrăgite melodii ale lor.

În paralel cu spectacolul de pe scenă se vor desfăşura toată după-amiaza activităţi complementare pentru copii. Se vor forma ateliere de pictat ouă (din polistiren). Timp de două ore cinci animatori vor învăţa copiii să picteze ouă. Se vor asigura palete din plastic, pensule şi culori tempera. De asemenea, se va amplasa un ou gigant, pe care copiii vor desena sub îndrumarea artistului plastic Miruna Drăguşin.

Pe parcursul spectacolului se vor distribui copiilor baloane pe băţ, sub formă de iepuraşi precum şi foarte multe dulciuri, anunţă organizatorii.

Direcţia 5, prima trupă cu fan club în România

Trupa a fost formată în 1991 de Marian Ionescu (chitară bass, pian, compozitor), Dragoş Bădoi (voce), Cătălin Onoiu (clape), Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară, voce), Vlaicu Giurgea (chitară). Genurile muzicale abordate de-a lungul anilor sunt: rock alternativ, baladă rock, rock electronic, pop-rock, instrumental, rar club-house.

La scurt timp după înfiinţare, apare albumul de debut intitulat "La vulturul de mare cu peştele în gheare". În decursul celor 25 de ani de scenă trupa trece prin diferite transformări schimbându-şi componenţa.

În 1992, vocalistul Dragoş Bădoi este înlocuit pentru scurt timp de Cristian Roman, urmat apoi de Toni Şeicărescu (actual Krypton), cu care lansează discul "Seducţie". Albumul este extraordinar de bine primit de către public piese ca "Seducţie", "Bogdan Barosanu", "Texaco", "Street Fighting Boys", "Scufiţa roşie", "Vrăjitoarea", devenind hituri. În acest timp, trupa strângea la concertele sale tot mai mulţi fani.

În 1994, se lansează albumul "Pantofi de lac" şi ulterior, ei colaborează în paralel cu Loredana Groza pentru discul "Atitudine". În acelaşi an, se pun bazele primului fan club oficial al unui artist sau al unei trupe din România. Întâlnirile membrilor aveau loc în fiecare sâmbătă în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf.

În 1995, chitaristul Vlaicu Giurgea părăseşte trupa, ca şi Toni Şeicărescu. Trupa concertează pe litoral, cu Gabi ”Guriţă” Nicolau ca solist vocal, pe perioada verii, în turneul Marlboro Music, şi la festivalul ”Cerbul de Aur” în luna septembrie, dar participă şi la Festivalul ROCK POP de la Bratislava, Slovacia şi la Festivalul „Merce de la Barcelona”.  În mai 1998, după o pauză discografică de patru ani, Direcţia 5 a revenit cu un nou single, „Altul mai bun”, urmat de albumul „Superstar” în 1999. În această perioadă, formaţia era compusă din Marian Ionescu (bass), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitară) şi Cristi Enache (voce).

În perioada care a urmat, concertele de Ziua Îndrăgostiţilor încep să devină o tradiţie pentru trupă, iar fiul lui Marian Ionescu, Carmin, începe să cânte la bass în locul tatălui său, care trece la clape. De asemenea, se reîntoarce în trupă Toni Şeicărescu. Toni a lipsit o perioadă din trupă, când a fost solist vocal la Iris, dar apoi a revenit. 

În prezent, componenţa Direcţia 5 este următoarea: Marian Ionescu (clape), Carmin Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Toni Şeicărescu (backing vocal), Nicu Damalan (chitară) şi Marius Keseri (tobe).

Cristina Vasopol - o voce cu peste 1,5 milioane de telespectatori

Printre cei care vor cânta pentru gălăţeni în zi de sărbătoare se numără şi Cristina Vasopol. Când a participat anul trecut la „Vocea României”, gălăţeanca noastră i-a uimit pe cei peste 1,5 milioane de telespectatori, câţi au fost înregistraţi în ziua respectivă de vectorii de audienţă şi cu vocea sa, dar şi cu faptul că a avut curajul să participe însărcinată la o emisiune maraton. Juriul emisiunii - Loredana Groza, Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă - a avut probleme: fiecare a încercat să o aibă în echipa sa. A reuşit Loredana, care s-a manifestat şi cel mai concludent, după ce a admirat-o pe Cristina Vasopol cântând melodia lui Janis Joplin „Cry Baby'”: a apăsat într-un fel cu totul special butonul care confirma reuşita gălăţencei şi trecerea sa în viitoarea etapă a concursului: cu tocul, arcuindu-şi piciorul ca într-o figură de balet! În aceeaşi emisiune a Pro TV, a concurat şi sora artistei, Alexandra Boghici. Publicul din studio a izbucnit în aplauze şi urale. Smiley arăta că i s-a făcut „pielea de găină”, Tudor Chirilă o compara pe gălăţeanca noastră cu Areta Fraklin, s-au auzit dinspre juriu exclamaţii gen „Mamă, ce voce!”.

La Galaţi e cunoscută pentru rolurile din spectacolele clasice ale Muzicalului, dar Cristina Vasopol a adoptat toate stilurile: de la muzica pop, la jazz, rock şi chiar muzică populară. Artista se declară iubitoare a muzicii unor stele precum Celine Dion, Mariah Carey, Stevie Wonder, Aura Urziceanu, Anca Parghel şi Ella Fitzgerald.

Cristina Vasopol este însă şi dascăl pentru viitoare talente, conducând, alături de soţul său, tenorul Valentin Vasopol, o şcoală de canto care le-a adus copiilor multe medalii, „CrissMusic Canto School”, care a organizat recent şi un festival al cărui preşedinte de juriu a fost Laurenţiu Cazan.

Citit 7313 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.