Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
25 comentarii

Nicuşor Ciumacenco, liderul organizaţiei municipale PNL Galaţi şi candidatul acestui partid la Primărie, a ieşit ieri în conferinţă de presă pentru a aduce noi acuzaţii legate de scrutinul din 5 iunie. Potrivit lui Ciumacenco, PNL Galaţi a cerut Biroului Electoral Central anularea şi reluarea alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi. Pe lângă neregulile sesizate deja, pe care le-aţi putut citi ziarul „Viaţa liberă”, politicianul a acuzat acum fraude majore.
„Din analiza proceselor verbale întocmite în peste 20 de secţii de votare din Galaţi, se observă existenţa unui număr de peste 9.200 de buletine de vot nejustificate - în plus sau în minus - diferenţă faţă de numărul buletinelor de vot înmânate în secţiile respective. Spre exemplu, la Secţia de Votare nr. 7 din Galaţi, sunt înscrise în listele electorale 954 de persoane şi ar fi trebuit înmânate, conform articolului 60 din Legea 115/2015, 1.049 de buletine de vot. Din procesul verbal privind predarea-primirea buletinelor de vot necesare desfăşurării votării rezultă că au fost predate 1.000 de bucăţi. Din procesul verbal privind consemnarea rezultatului votării pentru primar rezultă că au fost înmânate în secţia de votare respectivă 2.190 de buletine de vot, fără a se oferi vreo explicaţie cu privire la diferenţa uriaşă de 1.190 de buletine de vot.
Numărul total al buletinelor de vot consemnate ilegal în sistem doar în aceste 20 de secţii este de aproximativ 9.200, un număr de natură să răstoarne diferenţa între primele patru poziţii ale ierarhiei pentru funcţia de primar al Galaţiului”, acuză Ciumacenco.

Alte nereguli

Potrivit lui Ciumacenco, în urma analizei datelor centralizate şi publicate de Biroul Electoral Central, la alegerile pentru funcţia de primar al Galaţiului au fost 93.198 voturi valabil exprimate. Cu toate acestea, cei 12 candidaţi însumează, tot conform BEC, doar 92.130 de voturi, existând o diferenţă de 1.068 de voturi care nu poate fi justificată, susţine candidatul.
„Având în vedere că între primii doi candidaţi diferenţa este de 1.105 voturi, considerăm că şi această eroare este de natură a vicia rezultatul alegerilor.
Legalitatea se poate restabili doar prin reluarea procesului electoral. Din aceste motive am solicitat Biroului Electoral Judeţean şi Biroului Electoral Central anularea şi repetarea scrutinului electoral pentru funcţia de primar al Municipiului Galaţi. De asemenea, vom depune o plângere penală în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din municipiul Galaţi”, a anunţat Ciumacenco.

Vezi aici documentele prezentate de Nicuşor Ciumacenco privind neregulile de la cele 20 de secţii de votare.

Citit 14708 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 18:28

25 comentarii

 • postat de Sorin Sâmbătă, 11 Iunie 2016 18:12 84.117.40.*** Link la comentariu
  1
  2

  Avem Primar. Sa vedem daca galatenii au ales corect. Votul a fost pentru un tanar nepatat. Ciumacenco a umblat cu mosmondeli, a platit voturile si acum tipa indurerat de povara datoriilor. Daca ne aducem aminte din trecutul lui se pare ca daca ramanea la PSD nu pierdea voturi ca traseist. Sic transit gloria mundi!

  Raportează
 • postat de Elena Vineri, 10 Iunie 2016 22:53 79.115.204.*** Link la comentariu
  8
  3

  Vom merge din nou la vot ca asa vrea Ciumacenco, nici gand. In sectiile de votare au fost reperezentanti de la toate partidele, au asistat la numararea voturilor si nu au sesizat nici o problema. Doar nu erau toti de la PSD ca sa poata face manevre in favoarea acestui partid.

  Raportează
 • postat de doru Vineri, 10 Iunie 2016 22:18 5.13.162.*** Link la comentariu
  4
  10

  Nici nu era nevoie de a relua numararea voturilor. S-a vazut cu ochiul liber ca a fost o mare inselatorie. NORMAL, intr-o tara civilizata s-ar lua masurile care se impun in aceste cazuri si, CORECT ar trebui reluate alegerile.,,DAR'', noi nu suntem una din acele tari civilizate, (,,numai la transport o facem pe civilizatii'') la noi NU exista ,,NORMAL'' si ,,CORETC''......Va doresc mult succes si sa speram ca Bunul Dumnezeu nu va lasa lucrurile asa.

  Raportează
 • postat de macovei Vineri, 10 Iunie 2016 19:48 89.137.137.*** Link la comentariu
  2
  8

  Daca s-au facut furturi la vot si nereguli cu siguranta trebuie reluat votul! Asa e corect! Nu se poate asa o diferenta! Plangere penala si descoperit ce s-a intamplat!

  Raportează
 • postat de Gigi Vineri, 10 Iunie 2016 19:38 5.13.177.*** Link la comentariu
  10
  2

  Acest domn zis Ciumacenco ar trebui sa se potoleasca cu asemenea acuzatii si sa vada de unde scoate banii imprumutati de la persoane cu ocupatii nelegale,folositi in campania electorala.el credea ca tinerii sunt de partea lui ...insa toti se duceau pentru cei 20 de lei pentru ziua respectiva. Stiu acest lucru sigur,iar daca te duceti avea un instructaj foarte bun.toti spun ca au facut voluntariat dar adevarul este altul.dansul sa isi vade de ale sale si sa nu mai umble cu cioara vopsita pentru ca nu toti suntem la fel .nu toti punem botu la 20 de lei .

  Raportează
 • postat de valll Vineri, 10 Iunie 2016 18:08 109.102.131.*** Link la comentariu
  2
  8

  E clar ca s-au comis fraude. Unii au introdus voturi pentru candidatul favorit. Altii, au sustras din gramada rivalului. E o mizerie, o porcarie! Dar vad ca mizeria aceasta nu-i deranjeaza pe multi dintre cei care comenteaza.
  Nu ma mai mir de ce, dintre toate vietuitoarele, cel mai compatibil cu oamenii este porcul. De aceea savantii americani au inceput sa produca organe umane crescute pe porci. Implatandu-le porcilor celule umane, acestea s-au simtit ca acasa si s-au dezvoltata complet. .

  Raportează
 • postat de Andi Vineri, 10 Iunie 2016 17:42 5.13.181.*** Link la comentariu
  5
  23

  Daca asa stau lucrurile,atunci e foarte grav. Trebuie sa existe certitudinea ca alegerile au fost corecte ,daca nu au fost, justitia sa si spun cuvantul.

  Raportează
 • postat de un comentator Vineri, 10 Iunie 2016 16:27 82.208.137.*** Link la comentariu
  1
  18

  Din pacate in Romania nu exista si nici nu a existat vre-o data cu adevarat o democratie. Poate doar pe hartie. DIn pacate problema cu voturile vad ca este in toata tara nu numai in galati.

  Raportează
 • postat de Cirpian Vineri, 10 Iunie 2016 16:07 5.13.185.*** Link la comentariu
  3
  19

  Dac alegerile au fost corecte, pe cine deranja renumararea voturilor? De ce s-au opus membrii politici din Biroul Electoral Municipal (in frunte cu reprezentantii PSD si ALDE) la renumarare? Cum de decid tot partidele politice din BEM (si nu o comisie complet independenta) dac alegerile au fost corecte?
  Cum in sectia 1 de votare intra 1.500 de buletine de vot si ies doar 603? Unde sunt restul?! Cum in Sectia 7 intra 1.000 de buletine de vot si ies 2.190? De unde au aparut? Asa arata alegerile democratice?
  10.000 de voturi, in plus sau in minus, reprezint in total 10%. Asa jungi de pe locul 4 (unde Pucheanu a recunoscut ca a si fost tot timpul) pe locul 1. E furt pe fata si Galatiul doarme, unul singur se zbate ca prostul, in timp ce restul impart deja cascvalul!

  Raportează
 • postat de EmmaX Vineri, 10 Iunie 2016 14:17 81.12.149.*** Link la comentariu
  4
  19

  1. Daca asa stau lucrurile, votul trebuie renumarat sau reluat, indiferent daca unii au treaba sau nu vor sa voteze! Fraudele trebuie pedepsite dur. Masinaria de vot PSD-ista este in stare de orice!
  2. Am fost membra la o Sectie de votare si asa cum mi-au spus si alte prietene din alte cartiere, cam peste tot a iesit Ciumi pe primul loc. Cum naiba s-a rasturnat totul in cateva ore? Trebuie prezentat clar o statistica si cercetate sectiile dubioase. Voturile inca sunt arhivate si disponibile!
  3. Organizarea scrutinului acesta a fost groaznic de prost efectuata, in spacial dupa inchiderea sectiilor de votare! Aici trebuie schimbat din radacini toate procedurile!

  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă Vineri, 10 Iunie 2016 14:10 92.80.143.*** Link la comentariu
  3
  8

  ... sa se numere de mii de ori, sa se anuleze si sa se reinventeze, sa se puna bombe etc tot paslaru si dan nica vor castiga, asta-i nivelul, asta-i glagoria in Galati ... dintr-un electorat de cct nu faci bici !!

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 10 Iunie 2016 14:10 95.76.32.*** Link la comentariu
  5
  16

  foarte bine, nu va lasati . Chiar daca nu castigati in al 2lea tur dar macar fara PSD. Acest partid de hoti au furat tara de la revolutie incoace cu milioanele de euro si au aruncat-o in bezna si saracie. Au distrus intreprinderile si au furat padurile lasand numai someri in urma. Au distrus tara pe unde au mers precum lacustele . Toata moldova si partea de jos a tarii e de o saracie lucie.
  Stai sa vezi daca o sa continue cu tunelul cum or sa fure cu milioanele cu firmele capusa si sa incarce materia prima la facturi de 10x. Orice dar numai partidul hotilor masoni nu.
  Cea mai noua predictie a oracolului spune ca noii alesii de azi vor fi viitori clienti de maine ai DNA.

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Vineri, 10 Iunie 2016 12:53 5.13.235.*** Link la comentariu
  4
  12

  Abia acum v-ati trezit,si-au batut joc de voi ciuma rosie la toate alegerile! Si acum patru ani Paslaru a iesit deputat chit ca lumea il huiduia cand il vedea pe strada! Miza e mare, sunt sute de milioane de euro in bugetul orasului,iar cum parandaratul e stabilit la 10% inseamna cateva zeci de milioane de euro care se impart intre cei care fac cartile! Iar pun in mandatul asta gasca de la Romarta Veche de cate un viloi si ceva limuzine,ca deh, beizadelele de politicieni cu BMW-uri se intretine!

  Raportează
 • postat de cititor VL Vineri, 10 Iunie 2016 12:53 5.13.222.*** Link la comentariu
  3
  9

  Dupa cum vedem pe la tv si citim in presa,la alegerile astea au mai fost se pare nereguli si in alta parte,nu numai la noi in Galati.Sa votat pe sistem elctronic cu buletinul,pt a fi niste alegeri corecte.Sau gasit totusi niste portite prin nr de voturi nule si din pix.Daca omul acesta(indiferent de culoarea politica),vine si incearca sa arate ca totusi ceva nu este in regula,de ce nu este lasat?Puterea politica in numele dreptatii,adevarului si TRANSPARENTEI,ar trebui sa demonstreze prin renumararea voturilor,ca nu se ascunde nimic.Dar la noi totul este posibil(primari alesi din puscarie,primari cu dosare penale,etc).Ciolanul este mare si gustos.

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 10 Iunie 2016 10:43 5.2.205.*** Link la comentariu
  19
  18

  vezi ce bine era dacă te ţineai de cuvânt şi te retrăgeai în 2012 cum ai spus!

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 10 Iunie 2016 10:42 5.13.213.*** Link la comentariu
  30
  18

  Bai nene du-te acasa.Esti bolnav dupa fotoliul de primar.Chiar asa de disperat esti?Daca stateai in PSD acu erai primar,dar ti-ai luat o mare teapa..Paaaa.Demisia!!!!!!

  Raportează
 • postat de omul.muncii Vineri, 10 Iunie 2016 08:22 82.208.137.*** Link la comentariu
  8
  12

  corect,dar pe banii cui?Nicusor nu esti singurul pacalit,sa furat ca-n codtru des,pe tine insa te-au pacalit o "aripa' a "liberalilor rasati"si mai apoi o mare parte dintre BECirc.+statistica(culegatorii de date).Aveam turul II-pe care initial nici voi (pnl)nu l-ati votat) nu va mai unflati in pene acum si unii si altii ca aveti 42%,37 %,cin de fapt aveti sub 10 %. Din ce sa intimplat ,din ce va fi doar noi BOBORUL pierdem. Galateni s-o duceti bine ca meritati. In toamna masiv sa votati,pe ticalosi sa-i terminati.

  Raportează
 • postat de INTINERITI PNL-UL,AVEM NEVOIE DE SCHIMBARE!!! Vineri, 10 Iunie 2016 08:20 5.13.177.*** Link la comentariu
  8
  16

  ,,MECIUL,, S-A JUCAT,LIBERALII ar fi trebuit sa fie convingatori,sa fi aratat lumii,atunci cand erau la putere, ca merita sa fie in fruntea comunitatii,prin initiative ,seriozitate si in primul rand ,poate,PRIN CINSTE,exact ceea ce revendica astazi si in cazul alegerilor;NU CRED CA LUMEA ARA MAI TREBUI SA-SI PIARDA IAR O DUMINICA PENTRU ASTFEL DE MOFTURI,FOARTE PUTIN INTEMEIATE ,TIMPUL COSTA ,CHIAR SI IN ZI DE ODIHNA,OAMENII AU TREBURI MULT MAI SERIOASE DECAT A-SI PIERDE TIMPUL LA VOT,SI INCA CEVA DOMNILOR LIBERALI,MAI INTINERITI-VA CONSILIERII SI PE CEI CU FUNCTII DE RASPUNDERE ,CU ALDE DOAMNA BOGDAN ,DOBRE SI ALTII CA EI ,TINERII NU SUNT MOTIVATI ,NU SE POT AFIRMA PE MASURA CAPACITATII LOR!!!LIBERALISMUL NU TREBUIE SA AIBA IZ DE MOLIE ,EU IL CONSIDER UN CURENT DE VESNICA SCHIMBARE SI PROGRES,ADICA ESTE VESNIC TANAR!!!

  Raportează
 • postat de Gavroche Vineri, 10 Iunie 2016 08:11 89.136.187.*** Link la comentariu
  14
  16

  Săracul.... Tu iti dai seama, când atâtea numere si ghicitoare i-au prevestit ca destinul lui e sa ajungă Primar..... Ce o fi oare in sufletul omului acum ?

  Cred ca celebrul AMARIEI, cel care reușește in permanenta sa-l facă pe Nicusor sa piardă, trebuie cumva sa-si justifice incompetenta permanenta...

  Nicusorule, tu cred ca nu realizezi cam cum se tăvălesc de ras, aia de pe la BEC când văd câte Inepții ai scris acolo in sesizare.
  Apropo, calculele cu cele 20 de secții si cele 9000 de buletine, ti le-a făcut ONUT?

  Eu iti sugerez sa-ti iei in primul rand oameni competentei pe lângă tine si abia după sa emiți pretenții. Cu o echipa de looseri, nu ai cum sa câștigi nimic. Carma lor se răsfrânge si asupra ta.

  Fii bărbat, accepta înfrângerea, analizează contribuția fiecăruia, trage linie si mergi mai departe.

  Raportează
 • postat de Bula Vineri, 10 Iunie 2016 08:11 82.137.13.*** Link la comentariu
  9
  15

  Fii cuminte. Lasa-ne, lasa-ne, lasa-ne. Cred in li berari. -:) vrem oameni noi.

  Raportează
 • postat de ciuma Vineri, 10 Iunie 2016 07:14 93.113.153.*** Link la comentariu
  14
  15

  ciumi,estiexact asa cum te stiam: un papagal !
  in fiecare Sectie de Votare trebuia sa se inchida cheia de control,pentru a fi validate datele in sistemul informatics.
  asa ca fii barbat,macar odata!.

  Raportează
 • postat de ilegal Vineri, 10 Iunie 2016 06:48 5.13.227.*** Link la comentariu
  3
  17

  nu numai galatiul e ilegal

  Raportează
 • postat de Ale(r)gator Vineri, 10 Iunie 2016 06:41 89.136.231.*** Link la comentariu
  11
  16

  Asa este! Reluarea alegerilor si pentru functia de primar si pentru CL si pentru CJ ca sa avem o diferenta zdrobitoare intre Pucheanu si Ciumacenco, intre PSD si PNL; ca in Bucuresti. Umilinta la care ne-a supus patidul lui Ciumacenco si Blaga intre 2009-2011 nu a fost uitata. Se mai adauga si incompetenta de care da dovada ,,partidul meu''. Aaaa! Daca era vorba de fostul PNL, poate ca era altceva.

  Raportează
 • postat de Carcotas Vineri, 10 Iunie 2016 04:42 5.13.134.*** Link la comentariu
  12
  14

  Hai domnule eu te-am votat.Nu ma face sa regret profund.Nu fii ridicol.Nu face ca Geoană,desi cand am plecat dimineata la serviciu auzisem ca ai iesit primar,iar la prânz nu mai erai.

  Raportează
 • postat de Trebuie sa avem certitudinea ca nu votam degeaba ! Vineri, 10 Iunie 2016 01:25 5.13.129.*** Link la comentariu
  1
  19

  Nivelul democratiei si a civilizatiei se masoara si prin ( sau mai ales ) modul corect de desfasurare a alegerilor . Numai in democratiile "mimate " se fura voturile cetatenilor . Procesul electoral trebuie sa se incheie corect , altfel o sa fie bai . Se misca tara ! Oamenii nu mai suporta sa fie desconsiderati si folositi ! Trebuie organizate alegerile cu raspundere , caci altfel lumea nu o sa mai vina la vot si o sa ne trezim la toamna cu un Parlament ales cu 10-20% !!! Pe cine va reprezenta un astfel de parlamentar ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.