Ivan Patzaichin şi Row-Mania, din nou la Galaţi (FOTO)

Ivan Patzaichin şi Row-Mania, din nou la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

România naturală văzută din barcă, o atracţie pentru din ce în ce mai mulţi iubitori de sport

Ziua Marinei, o ocazie pentru gălăţeni de a-l avea alături de ei pe multiplul campion olimpic, Ivan Patzaichin. Acesta a organizat pentru a patra oară cursa de canotci între Brăila şi Galaţi, la care au participat două echipaje, unul brăilean, al celor de la CSM şi unul gălăţean. Trofeul a fost adjudecat, pentru a patra oară, de brăileni, aceştia fiind foarte mândri de reuşita lor. “I-am lăsat pe gălăţeni în urmă încă de la start. Trebuia să ne păstrăm trofeul, nu?”, a spus unul dintre componenţii echipajului câştigător.

În aşteptarea concurenţilor, spectatorii gălăţeni aflaţi pe Faleza Dunării s-au înscris în echipe formate ad-hoc, pentru a participa la cursa de canotci 10+1, pentru amatori, pe distanţă mică.

Canotca este o invenţie a Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23, construită din dorinţa de a promova meşteşugul românesc, şi este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul - şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral fabricat în România, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

Cu mic, cu mare, echipele au pornit la încălzire, unii, care se aflau la prima experienţă de acest fel, declarându-se foarte încântaţi de emoţiile trăite. “E prima oară când am participat la o astfel de cursă, şi, deşi îmi era teamă, am reuşit să trec peste această stare şi să mă bucur de moment”, a spus Georgia.  

Bunici cu nepoţi, părinţi cu copii, tineri cu vârstnici, fete cu băieţi, cu toţii au participat la cursă, în cele 18 echipe formate. Pentru unii poate că a fost cursa vieţii, pentru alţii poate că această experienţă poate că a fost un imbold pentru începerea practicării canotajului, sigur este că toată lumea s-a bucurat de moment.

După cursele preliminare, în finală s-au calificat trei echipaje: CS Şcolar, Club de Navigaţie Monaco şi “Veteranii”. Veteranii Mihai Munteanu, Sandu Voinea, Ioan Dulgheru, Marius Buricea, Eduard Moloman, Marius Stoica, Gabi Bîrligea, Viorel Crânganu, Teodor Pintilie, Ion Tofan şi Ghioca sunt câştigătorii care vor reprezenta Galaţiul în cursa finală de la Tulcea, din 22-24 august.

De la eveniment nu puteau unii lipsi politicienii locali care, înainte de alegerile parlamentare, nu au pierdut ocazia de a se face remarcaţi şi de a face o baie de... mulţime.        

Citit 3226 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.