UPDATE - Dâră de animale MOARTE pe şosea, la Braniştea (Detalii oficiale)
Foto: Sursa foto: GSDG

UPDATE - Dâră de animale MOARTE pe şosea, la Braniştea (Detalii oficiale)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE, marți, 13 septembrie: Luni, 12 septembrie, în jurul orei 18,00, un camion care transporta deşeuri animale a avut o defecţiune la uşa din spate, care s-a deschis şi a dus la împrăştierea pe asfalt a zeci de stârvuri.

"Camionul, ce transporta deşeuri de origine animală (cadavre de păsări, resturi de la reviscerare) de la SC Protan Bacău către SC Cazacioc SRL Tulcea, a avut o defecţiune la oblonul din spate, care s-a deschis, resturile fiind împrăştiate pe carosabil, pe o lungime de circa 300 - 400 de metri, degajând un miros insuportabil. S-a acţionat cu utilaje şi echipamente de curăţare şi spălare a carosabilului, au fost verificate documentele de transport, însă nu au fost constatate nereguli, astfel că putem spune că incidentul a fost unul neprevăzut", ne-a declarat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu.


UPDATE, ora 20,00: MIROS GROAZNIC la Braniştea. Dâră de animale MOARTE pe şosea

Circulaţia în dreptul comunei Braniştea este îngreunată, trecerea maşinilor fiind posibilă doar pe una dintre cele două benzi de circulaţie. La faţa locului sunt echipaje ale poliţiei, pompierilor, dar şi de la Control Trafic, care dirijează circulaţia.

Potrivit martorilor, în continuare miroase extrem de urât, chiar dacă deja s-a trecut la strângerea stârvurilor de pe şosea.


Un incident de mediu a avut loc în această seară (n.r. - luni, 12 septembrie) pe Drumul Naţional 25B, în dreptul comunei Braniştea, potrivit unui anunţ făcut de Garda de Mediu.

"Din informaţiile noastre, un camion care transporta deşeuri animale, în speţă cadavre de păsări şi vite, a avut o avarie la uşa din spate, care s-a deschis în timpul mersului, şi pe o distanţă de 300, 400 de metri au fost împrăştiate o bună parte dintre aceste deşeuri. Vom face cercetări pentru a vedea ce sancţiuni trebuiesc aplicate şi cui", ne-a explicat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi. 

Mirosul în zona contaminată este groaznic, potrivit sătenilor din Braniştea. 

Vom reveni cu detalii.

Citit 23211 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 16:53

6 comentarii

 • postat de Terente
  Marți, 20 Septembrie 2016 08:46
  86.34.180.***
  Galatiul, oras port, cosmopolit si plin de viata, cu teatre, muzee si parcuri, edificii de invatamant si de cultura, a devenit dpdv economic un fiasco. Factorul uman este principalul vinovat: suntem lenesi, barfitori, si lasi. Majoritar...si asta se observa de toata lumea!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Un Oras MORT!
  Marți, 13 Septembrie 2016 22:50
  5.13.181.***
  Acum imi dau seama de ce merg lucrurile asa prost in orasul asta! Nimic nu mai avanseaza, investitorii nu vin, mall-urile se incep si nu se mai termina, fabricile se inchid si apoi stam si ne miram ca de ce se duce totul de rapa! Pai e si normal in conditiile in care in loc sa fim mandri ca inca mai avem o fabrica de ulei in Galati noi ne apucam sa aruncam cu noroi in ea si sa facem reclamatii peste reclamatii pentru inchiderea ei. Vreti masuri antipoluare si totusi nu faceti nimic in momentul cand vedeti un transport ilegal de lemne! De ce nu va plangeti ca ne fura astia padurile si in scurt timp o sa incepem sa plantam si noi copaci pe bloc pentru ca ne-am dat seama ca nu mai avem vegetatie?! Cred ca mai intai ar trebui rezolvate probleme mult mai mari in orasul si tara asta decat inchiderea unei fabrici care inca mai functioneaza intr-un oras mort!
  In loc sa ajutam la promovarea a ceea ce inca mai misca in orasul asta noi ne pricepem doar sa dam in cap si sa distrugem si ceea ce ne-a mai ramas!
  Aceasta fabrica are peste 600 de angajati in toata tara si cca. 200 sunt numai in Galati. Unde se vor angaja acesti oameni daca se inchide fabrica? La mall? Unde s-au angajat si restul persoanelor ale caror chioscuri au fost daramate?!
  Am o curiozitate... erati nascuti in 1893?! Intreb pentru ca Fabrica de ulei atunci a fost infiintata iar alegerea de a locui acolo cred ca v-a apartinut.
  Credeti ca daca erau atat de daunatoare fabricile de ulei mai existau la ora actuala in tara/lume? Procesul de fabricatie este acelasi peste tot!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Marius Ionascu
  Marți, 13 Septembrie 2016 19:06
  109.166.135.***
  Orașul asta a fost tot timpul ciuca poluanților! Bine ca s-a închis UCC ul.
  Speram ca Prutul sa investească în masuri antipoluare!
  1
  6
  Raportează
 • postat de @Despre aer
  Marți, 13 Septembrie 2016 17:02
  82.78.253.***
  Exact, deci mai sunt si altii carora nu li se pare normal ce face aceasta fabrica de ulei Prutul. Asta m-am intrebat si eu, daca se simt in regula, de ce dau drumul la mirosurile alea doar noaptea? Eu am reclamat de mai multe ori, dar (...) Si ca mirosurile nu tin de competenta dumnealui, dar vad ca la Branistea tin...interesant.
  Uite ca sunt si altii nemultumiti. Ar trebui facuta o petitie colectiva, e dubios de ce mirosurile sunt doar noaptea, cand garda de mediu nu este de gasit, nu raspund la telefon, si de ce nu se ia nicio masura. Comisarii garzii par avocatii fabricii, exact asa se comporta.
  Dar cred ca cel mai bine este sa chem reporterii Vietii Libere cand va mai puti groaznic, ori cum au sediul foarte aproape de gara, ca se pare ca in Romania institutiile statului nu isi fac treaba decat atunci cand se sc rie ceva in presa.
  Nu vreau sa lansez acuzatii, dar mi se pare dubios cum actioneaza garda de mediu Galati exact ca niste avocati ai fabricii (...) Interesul meu si al locuitorilor este sa respiram un aer curat. Aceasta fabrica de ulei ne imputeste foarte des aerul seara si in weekend-uri. De putit pute chiar pana in Port cateodata si pana la Gradina Publica alte dati, in functie de cum bate vantul/plafonul de nori, etc. Am reclamat de mai multe ori la Garda de mediu, si de fiecare data mi s -a trantit un raspuns formal, c a au autorizatie si gata. Foarte frumos, deci daca au o hartie nu trebuie s a-i mai controleze nimeni ce fac in realitate? Ce daca o au, daca nu o respecta decat ziua?
  5
  4
  Raportează
 • postat de Despre aer
  Marți, 13 Septembrie 2016 13:10
  91.216.52.***
  Garda de Mediu sa se ocupe putin mai cu atentie si de Fabrica Prutul. Seara de seara atmosfera e imbacsita de fum si miros insuportabil. Situatia tine pana in zorii zilei, cand brusc lucrurile revin "la normal".
  Are dreptate celalalt comentator.
  3
  14
  Raportează
 • postat de Iob
  Luni, 12 Septembrie 2016 22:46
  109.166.134.***
  , acolo faci cercetari, c-a venit presa, dle Mocanu. Dar in plin oras, mirosurile groaznice de la fabrica de ulei Prutul cand le cercetezi? Trebuie sa ne adresan Vietii Libere ca sa-ti faci dumneata treaba? Banuiesc ca daca nu te sunau de la ziar raspundeai tot in bataie de joc celor care reclamau, ca de ce te deranjeaza, su ca mirosurile nu reprezinta problema dumneata, asa cum faci in cazul putorii eliberate in atmosfera de fabrica de ulei.
  6
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.