GIGI BECALI, în ajutorul sinistraţilor din judeţul Galaţi (FOTO și VIDEO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

GIGI BECALI, în ajutorul sinistraţilor din judeţul Galaţi (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)


"Nu contează cât costă. Oamenii trebuie să îşi reia viaţa ca înainte de inundaţii", a fost mottoul latifundiarului


Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii în judeţul Galaţi. Inundaţiile au afectat 22 de localităţi. Conform unui prim bilanţ, 743 de locuinţe au fost inundate, 35 dintre acesta fiind grav avariate. De asemenea, 1.270 de persoane au fost evacuate, din care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela.

Poveştile oamenilor din Slobozia Conachi, Cuza Vodă şi Pechea au ajuns şi la urechile lui Gigi Becali. Impresionat de drama bătrânilor care au rămas fără agoniseala de-o viaţă, de poveştile oamenilor care se văd nevoiţi să o ia, din nou, de la capăt, Gigi Becali a decis să făcă un nou gest umanitar, ca, de altfel, şi în 2013, când a şi fost numit cetăţean de onoare al localităţii Slobozia Conachi.

A vrut să-i cunoască pe oameni


De data aceasta, însă, latifundiarul a ţinut să fie prezent în fiecare dintre localităţile afectate de ape şi să stea de vorbă cu oamenii. Tocmai de aceea, ieri dimineaţă, a venit în judeţul Galaţi. Nu cu mâna goală, ci cu mai multe camioane, încărcate cu pături, saltele, lopeţi, mături şi roabe. "Am 200 de lopeţi şi 200 de roabe. Am venit şi cu vreo 50 de oameni, ca să îi ajutăm pe localnici la curăţenie. Am spus că le refac şi casele şi aşa voi face. La mine, când e da e da şi când e nu e nu. Acum e da şi mă ţin de cuvânt. Nu contează cât va costa, important este ca oemnii să îşi poată relua viaţa aşa cum au avut-o înainte de inundaţii. O să mergem să vedem cine are nevoie şi de frigider, aragaz, butelie. Le cumpăr pe toate. Dumnezeu mi-a ajutat mie şi eu vreau să îi ajut pe amărâţii aştia. O să vină nişte oameni şi de la Frăţia Ortodoxă, să ajute la curăţenie", ne-a declarat, în faţa primăriei din Slobozia Conachi, Gigi Becali.

De aici, Becali, însoţit de primarul Emil Dragomir, a mers la Căminul Cultural, unde s-au descărcat saltelele, roabele şi lopeţile. Impresionat de bătrânii veniţi să îşi spună oful, Gigi Becali s-a apucat de organizare. "Trei oameni, cu lopeţi. Megeţi la doamna şi o ajutaţi la curăţenie. Roaba şi lopeţile le lăsaţi acolo", dădea indicaţii latifundiarul.

Becali a mers şi în câteva locuinţe afectate de inundaţii, pentru a vedea cu ce se confruntă oamenii.

Scandal la Cuza Vodă


După ce au fost descărcate materialele la Căminul Cultural din Slobozia Conachi, Gigi Becali a mers mai departe, la Cuza Vodă, pentru a dona şi aici din lucrurile aduse de la Bucureşti. Popasul s-a făcut în curtea şcolii din localitate, unde îl aştepta o mare de oameni. Aici au apărut şi problemele, primarul fiind depăşit de situaţie. Imediat ce s-a început descărcarea saltelelor, oamenii au vrut să le ia acasă. Aşa au apărut şi vociferările. „De ce să ia ăla, că lui nu i-a intrat apa în casă deloc. E o nebunie”, spuneau oamenii.

Lângă gardul şcolii, două femei păzeau saltelele. „O să păţim ca în 2013. Ia doar cine trebuie, nu cine are nevoie. Le păzim aici. Noi nu avem pe ce dormi şi avem nevoie de ele. Stau şi le păzesc, ca să nu mi le ia cineva care nu a fost inundat”, ne-a spus una dintre femei.

După această discuţie, s-a luat decizia ca toate saltelele să fie depozitate în şcoală şi să fie ulterior distribuite de primărie.

Din marea de oameni din curtea şcolii de la Cuza Vodă, o femeie a reuşit să îl impresioneze pe Gigi Becali, care a decis să intre în şcoală. Aici, într-o sală de clasă,  era cazat, pe o saltea, un bărbat din localitate. De la soţia sa, am aflat că bărbatul are cancer pulmonar şi că nu mai au unde să doarmă. Deşi Becali s-a oferit să sune un medic de la Bucureşti şi să îi aranjeze bărbatului transportul al spital, acesta a refuzat. „Nu vrem decât să fim ajutaţi să ni se facă o cameră, ca să avem unde dormi. Nu ne trebuie nimic altceva. Nu am cum să-l duc la spital, că nu am bani”, s-a plâns femeia.

Impresionat, Gigi Becali le-a oferit bani pentru medicamente şi l-a rugat pe primar să se asigure că familia va avea o cameră unde să doarmă de acum înainte.

„Oamenii nu trebuie să îşi piardă nădejdea în Dumnezeu, Eu voi face tot ce îmi stă în putere să îi ajut. Le cumpăr şi lemne de foc pentru la iarnă, numai să îşi poată relua viaţa ca înainte de inundaţii”, a adăugat Becali, care nu a ezitat să scoată bani din buzunar pentru fiecare om care îşi spunea tragedia prin care trece.

Două TIR-uri cu alimente


Drumul latifundiarului a continuat, iar următoarea oprire a fost la Căminul Cultural din Pechea, unde au fost, de asemenea, descărcate saltele, roabe şi lopeţi.

Pe lângă toate acestea, Gigi Becali a cumpărat şi alimente pentru a fi distribuite sinistraţilor.  „Am adus mâncare pentru două mii de persoane. Salam, mălai, ulei,  zahăr, făină, apă, conserve, de toate vor ajunge în cele patru localităţi: Costache Negri, Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.  În 2013, am fost acuzat că am spălat bani la firmele de la care eu de fapt am cumpărat alimente pentru sinistraţi, cu facturi, cu tot ce trebuie. Acum să vedem ce se va întâmpla”, a conchis Gigi Becali.

Pe lângă toate alimentele şi bunurile aduse de Gigi Becali, alte ajutoare au ajuns în comunele afectate de inundaţii de la Crucea Roşie, acestea fiind distribuite de pompierii gălăţeni.

Citit 19879 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 00:06

10 comentarii

 • postat de un muncitor fara ajutor
  Marți, 18 Octombrie 2016 22:44
  78.96.255.***
  Cati din cei care au fost inundati (pentru a doua oara) au asigurare la casa ??? Nici unul ! Sunt invatati sa vina cineva sa le dea ajutoare: ajutoare sociale,ajutoare pentru sinistrati,ajutoare...ajutoare...ajutoare...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Unde sunt containerele? La exerciții, le vedem, dar acum ?
  Marți, 18 Octombrie 2016 16:36
  213.233.85.***
  Cât o fi Gigi ''de Gigi'', o faptă bună trebuie recunoscută, apreciată, deci să-i dea lui Gigi și familiei, sănătate, face o faptă Dumnezeiască, că a crescut la țară și știe, amărăciunea țăranului de pământ, la necaz băgat, ud în plină Iarnă. Statul, ar trebui să asigure containere, cizme de cauciuc și chiar curent gratis pe o perioadă, pentru ca oamenii , să se încălzească, cu calorifere electrice sau mai bine, termosuflante, aeroterme de cameră, pentru a-și usca hainele, camerele.
  2
  19
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Marți, 18 Octombrie 2016 16:19
  81.12.149.***
  Dincolo de aroganţa şi măgăriile pe care le-a făcut şi pentru care a plătit, Gigi Becali este una din puţinele persoane publice care este alături de oamenii sărmani şi pe care îi ajută concret!
  Lăsând la o parte acestea, eu stau şi mă gândesc de ce acele persoane bogate de pe plan local nu fac asemenea fapte când este nevoie? Vreau doar să enumăr câteva:
  1. Unde este în asemenea cazuri dl Cezar Rapotam, patronul firmei Arabesque, firmă de top din oraşul nostru la profit?
  2. Unde sunt patronii firmelor de c-ţii TANCRAD, VEGA-LEMACONS, RBX , etc... (...)?
  3. Unde este dl DAN NICA, presedintele PSD Galaţi, cel mai mare partid? Ştim, acum este la Bruxelles, dar cică nici pe acolo nu prea este de găsit.. Probabil se pregăteşte de încătuşare..
  4. Unde este Paul Dobre, unde este Florin Păslaru, unde este Viorel Ştefan, unde este... unde sunt... undeeeee... ?
  0
  25
  Raportează
 • postat de geo
  Marți, 18 Octombrie 2016 14:24
  86.121.255.***
  Zilnic il vedem la TV pe Gigi ori in presa centrală de sport..ca face si ca drege...si tot asa.
  Acu și Viața Liberă îl popularizează.
  Era suficienta o stire scurtă. Părerea mea...
  25
  4
  Raportează
 • postat de Iehova
  Marți, 18 Octombrie 2016 09:14
  31.17.250.***
  I- a luat fața lu'domn Costică Gălățeanu
  Doi oameni avizi dupa putere si slavă deșartă
  Faptele bune se fac in ascuns Parca asa spune Biblia
  Nu la Tv nu prin ziare!!!
  Pacat de oameni care sufera din cauza ignorantei asa numitilor politicieni
  5
  15
  Raportează
 • postat de ÎMPRUMUTAT LA BĂNCI
  Marți, 18 Octombrie 2016 08:42
  109.103.173.***
  AȘ VREA SĂ-L VĂD DONÂND PE MUGUR ISĂRESCU! OBSERV CĂ CELOR CA EL NU LI SE ÎNTÂMPLĂ NICIODATĂ CEVA RĂU!
  4
  28
  Raportează
 • postat de Vorbele zboara , FAPTELE RAMAN.
  Marți, 18 Octombrie 2016 02:21
  108.245.201.***
  Indiferent de ce poate sa zica fiecare roman ..despre Becali , omul asta are inima ....
  De ce nu a venit vreun parlamentar sa ajute oamenii la nevoie ???
  Sau vreun alt fel de "barosan " ????
  Multumim dl Becali si Dumnezeu sa va ajute in viata , sanatate si sa ne traiti !
  5
  34
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 18 Octombrie 2016 00:59
  82.76.9.***
  Omul asta trebuia sa iasa presedinte.. nu mutulici! Sub un consiliu personal de imagine si control cu asa inima PUNEA ROMANIA IN MISCARE SI STRIVEA DUSMANII TARII! Dar l-au facut cu furtul limuzinei! stim noi din ordinal cui.. si cei mai de sus... scrie si-n biblie!
  Pacat! Un om care da peste nas guvernelor unei tari in nenumerate randuri si asta spune multe!
  20
  17
  Raportează
 • postat de costel
  Marți, 18 Octombrie 2016 00:30
  5.13.137.***
  asta e adevaratul om ,nu voi politicienilor spurcati,iar voi romani trezitiva si votati oamnei nu gunoie
  8
  30
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Marți, 18 Octombrie 2016 00:27
  5.13.162.***
  Ce sa zic ..... Bravo ``JIJI`` , esti un roman adevarat, asa cum altii ar trebui sa fie si nu sunt !
  7
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.