Program prelungit încă zece ani - 3.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi se vor putea pensiona anticipat

Program prelungit încă zece ani - 3.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi se vor putea pensiona anticipat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Plecările voluntare prin intermediul schemelor de prepensionare în combinatul ArcelorMittal Galaţi vor continua şi în următorii zece ani, urmând ca în paralel să se facă noi angajări prin programul Şcolii de Ucenici. Numărul celor care vor pleca va fi, însă, mai mare decât numărul celor care vor veni pe platforma siderurgică, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

"Acest sistem de prepensionare este un sistem de tip win-win (în care toată lumea are de câştigat - n.r.) şi permite acelor angajaţi care au lucrat în condiţii mai dificile, cum sunt mulţi dintre actualii noştri colegi, să se pensioneze ceva mai devreme. Dacă ne uităm pe piramida vârstelor constatăm că circa 3.000 de colegi vor fi eligibili pentru această schemă de prepensionare. Pe de o parte este o oportunitate pentru noi să ne întărim productivitatea, dar este şi o provocare, pentru că oamenii care pleacă prin acest program sunt oameni pricepuţi, cu experienţă, au competenţe foarte bune. Prin urmare, trebuie să fim pregătiţi să compensăm plecarea acestor angajaţi. Sigur, raportul nu va fi „unul la unul” - un om care vine, un om care pleacă. Dar o bună parte a celor care vor pleca va fi înlocuită cu angajaţi tineri. Este şi motivul pentru care deschidem o Şcoală de Ucenici pentru aproape 100 de absolvenţi de liceu în fiecare an. Şi vrem să continuăm în fiecare an cu cel puţin 100 de oameni. Asta înseamnă înseamnă că, în următorii 10 ani, vom recruta 1.000 de tineri”, a explicat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Schemele de prepensionare au fost aplicate începând din anul 2014, în fiecare an câteva sute de angajaţi optând să părăsească combinatul. În paralel, angajările au fost relativ restrânse, astfel că, dacă în 2013 combinatul a avut un număr mediu de angajaţi de 7.115 persoane, în 2014 a ajuns la 6.750, iar în prezent mai are 6.338 de angajaţi.

Beneficiile financiare acordate în cadrul schemei de prepensionare vor rămâne şi pe mai departe aceleaşi, respectiv o sumă fixă de 22.000 lei şi un bonus constând în cel mult 12 salarii compensatorii, acordat în funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare.

Citit 11802 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:42

7 comentarii

 • postat de un muncitor platit extrem de prost
  Duminică, 30 Octombrie 2016 15:51
  86.120.172.***
  ma gandesc serios la emigrarea in CANADA pt a scapa de escrocii astia , am categoria a 6a dupa 22 de ani de munca....HUUUUUO Brunno , in Franta erai batut cu ghioagele de mult pt treaba asta
  2
  6
  Raportează
 • postat de AntiFurt
  Duminică, 30 Octombrie 2016 07:51
  89.136.187.***
  Niciun patron din lume cat ar fi el de bogat si milostiv, nu-ti da bani nemunciti
  toata aceasta milostenie va fi suportata de noi toti, cetateni de rand, prin taxe si impozite!
  Intrebati-l pe Bombonel!
  2
  9
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 30 Octombrie 2016 07:07
  5.13.186.***
  Marele pericol pentru combinat sunt plecarile celor care isi cunosc intradevar meseria fie ca este vorba de ingineri,maistrii sau muncitori!Profesionistii sunt putini si foarte prost platiti!Un inginer bun un maistru bun un muncitor bun se realizeaza intr-o periooada de timp foarte lunga !Din pacate ce vine acum de pe bancile scolii indiferent ca sunt absolventi ai unei scoli tehnice sau a unei facultati tehnice sunt foarte slab pregatiti!Am intilnit si muncitor tinar angajat si inginer tinar angajat care nu pot sa masoare cu un subler sau nu stiu nici macar sa stringa o plansa a uniu desen tehnic !DQe citit.analizat un desen deja vorbim de o adevarata inginerie!Concuzia pe care o trag si lucrind in interior este ca adevaratii profesionisti in urmatorii 5 ani vor disparea!Nimic nu vine din urma si cred ca nici nu se doreste acest lucru!Cauza principala a viitoarei inchideri a combinatului va fi LIPSA UNEI FORTE DE MUNCA INALT CALIFICATE!INTERESUL SCAZUT AL PATRONATULUI DE A PASTRA ADEVARATII PROFESIONISTI SE OBSERVA DIN MODUL DE SALARIZARE ,DIN MODUL DE PROMOVARE IN FUNCTII!SE PREFERA CA SA SE UNIFORMIZEZE SALARIZAREA CA SA NU MAI FIE NICI O DIFERENTA INTRE UN PROFESIONIST SI UN NOU ANGAJAT!UN EXEMPLU CLAR DE INTERES A GONI ADEVARATII PROFESIONISTI DIN RINDUL MUNCITORILOR ESTE ANGAJAREA ABSOLVENTILOR DE SCOALA DE UCENICI DIRECT IN CATEGORIA A 5 A!SAU PROMOVAREA IN FUNCTII DE CONDUCERE A TOT FELUL DE PILE,COPII.NEPOTI ETC!!!!!!POLITICA PERSONALULUI IN COMBINAT ESTE MAI PROASTA CA POLITICA DUSA DE COMUNISTI!SI ACEST LUCRU IL SPUN IN CUNOSTINTA DE CAUZA PENTRU CA AM PRINS SI ACEA PERIOADA!!!!!!!
  2
  14
  Raportează
 • postat de Vrabia , malai viseaza..
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 18:26
  89.137.225.***
  Ei se chinuie de jumatate de an sa stranga 100 de absolventi de liceu , ca sa ii invete o meserie , si tot nu au reusit sa ii adune, si isi mai fac planuri pe 10 ani.
  " sistem win-win , in care toata lumea are de castigat..." , dar statul romanesc , in care numarul de pensionari , deja, este exagerat de mare , are de castigat? sau DE PIERDUT ??..Mr. Bruno ??
  5
  11
  Raportează
 • postat de un angajat
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 18:17
  86.120.172.***
  deci vor pleca 3000 si vor veni 1000 si astia 1000 timp de 10 ani , deci 1-la 1 , deci numarul prepensionatilor va fi mai mic decat al angajatilor care intra in combinat?curat murdar Coane Iancule ,eu sfatui tinerii ce va s-a vina ,s-a vina doar pana la 31 decembrie 2017 pe urma s-a plece si ei in CANADA asa cum vreau eu , un angajat care are 20 de ani vechime in combinat cu categoria a -6-a si care nu am mai promovat de 9 ani ,s-a plec si s-a imi incerc norocul la SIGUR , plec si fara bani fara nimic de la astia numai s-a ajung in CANADA , vreau mai mult de 1500 roni salariu dupa 20 si ceva de ani pierduti la firma asta
  2
  18
  Raportează
 • postat de gigi
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 17:03
  82.78.125.***
  Hmm,, 4 Bruno Ribo ptr tentativa de spalare de creier ..
  2
  11
  Raportează
 • postat de corleone
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 12:08
  5.13.254.***
  Usor , usor va disparea de tot combinatul. Va ramane doar terenul pe care il vor vinde pe multe milioane de euro. Asta s-a vrut inca de la inceput , distrugerea putin cate putin a industriei galatene. Bravo politicieni galateni !!!!!
  2
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.