CRIMĂ HORROR la Movileni | Şi-a DECAPITAT MAMA, invocând motive religioase

CRIMĂ HORROR la Movileni | Şi-a DECAPITAT MAMA, invocând motive religioase
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Crimă horror în localitatea Movileni. Un bărbat de 37 de ani şi-a ucis cu sânge rece propria mamă. Bărbatul, Ionel Mihăilă, a dat dovadă de o cruzime fără margini, şocând întreaga comunitate. El şi-a decapitat mama, iar mai apoi a pus capul femeii pe unul dintre stâlpii gardului de la casă. Câteva ore mai târziu, a mers la biserică şi i-a spus preotului ce a făcut. Acesta a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile. Ajunşi la faţa locului, anchetatorii au fost şocaţi de cele întâmplate.

Ionel Mihăilă a fost arestat şi dus la audieri. Aici a şocat din nou, dând dovadă de mult sânge rece. El le-a povestit anchetatorilor ce a făcut şi a  susţinut că totul a fost doar un act de dreptate. „Nu există un mobil. A fost foarte liniştit pe durata audierilor. Este foarte convins că ceea ce a făcut este un act de dreptate divină. De altfel, s-a dus la preot, după ce comis această faptă, ca să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a sunat la 112. Casa dumnealor este vizavi de biserică, el a pus capul mamei cu spatele către biserică, susţinând că nu are dreptul privească spre biserică”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Motivaţii mistico-religioase

Procurorii l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi au sesizat instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Am înaintat instanţei o propunere de arestare preventivă cu privire la inculpatul Ionel Mihăilă, care este cercetat sub aspectul săvărşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru al familiei, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi. Se reţine din propunerea de arestare faptul că, în seara zilei de 7 noiembrie 2016, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate.

Deşi la audieri a fost foarte calm, Ionel Mihăilă a devenit agitat şi violent în momentul în care urma să fie dus la Tribunal, motiv pentru care a fost nevoie de ajutorul mascaţilor. La Tribunal, propunerea Parchetului a fost admisă, astfel că pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii au stabilit faptul că Ionel Mihăilă a fost plecat din ţară şi că între el şi mama lui nu au existat până acum probleme majore. „Între inculpat şi mama lui, în vârstă de 71 de ani, nu au existat conflicte. Erau mai degrabă îndemnuri ale femeii de a o ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, că asta a devenit mama lui”, a completat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care a precizat că oribila crimă nu a fost comisă pe fondul consumului de alcool.

Pregătiri de înmormântare

În timp ce Ionel Mihăilă era dus în faţa instanţei de judecată, rudele Mariei Mihăilă au preluat trupul femeii de la Serviciul de Medicină Legală şi au început pregătirile de înmormântare. Atât rudele celor doi, cât şi localnici din Movileni sunt şocaţi de cele întâmplate. Oamenilor nu le vină să creadă că bărbatul a putut face aşa ceva şi cer pedeapsa cea mai mare. „După ce a venit din Portugalia, cred că pe-acolo a consumat droguri, era schimbat. Se ducea pe la oameni prin sat şi bea vin din acesta nefiert, tulburel. Sora mea îi spunea să îl bea cu sifon, că nu e fiert, dar el refuza, spunând că bea sângele Domnului. Ieri dimineaţă (n.r. - pe 8 noiembrie), a mers la biserică, era hram, şi i-a spus preotului că a omorât un porc pentru că îl avea pe Satana în el. Preotul l-a ţinut de vorbă până a venit Poliţia. L-au luat poliţiştii din biserică. Mie mi-a fost frică să intru  în cameră, am rugat o vecină să vină şi să facă curat”, ne-a povestit Constantina Popa, sora femeii ucise.

Expertiză psihiatrică

Camera în care s-a întâmplat oribila crimă pare a fi desprinsă din filmele horror. „Era sânge pe pereţi, în pat. Pereţii i-am spălat, dar e groaznic. Nu înţeleg cum a putut face aşa ceva. Nici nu am putut să dorm din cauza asta”, ne-a mărturisit Elena Natu, vecina celor doi.

Unii dintre localnici au fost părtaşi la arestarea lui Ionel Mihăilă. „Eram în biserică la hram. A venit Poliţia şi l-a luat”, ne-a spus Aurel Radu.

Ionel Mihăilă se află acum în arestul IPJ. Ţinând cont că gestul său este extrem de crud, bărbatul va fi suspus şi unei expertize psihiatrice. „Având în vedere natura acestei infracţiuni şi modul de comitere, se va dispune efectuarea unei expertize psihiatrice, pentru a se constata dacă avea sau nu discernământ. Este primul caz atât de violent din experienţa mea”, a conchis Liliala Istrate.

Citit 22246 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.