Puteţi afla, de astăzi, cele mai mici PREȚURI din supermarketuri. IATĂ CUM

Puteţi afla, de astăzi, cele mai mici PREȚURI din supermarketuri. IATĂ CUM
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ideea este ca, într-un timp foarte scurt, să poată fi găsit magazinul cu cele mai ieftine produse. În acest fel, Consiliul Concurenei speră că se va crea o presiune concurenţială între supermarketuri, de pe urma căreia vor avea de câştigat clienţi


Platforma "Monitorul Preţurilor", site care va afişa preţurile practicate la produsele de bază de principalele lanţuri de supermarketuri, va fi lansată astăzi, 24 noiembrie, de Consiliul Concurenţei.

Ideea este ca, într-un timp foarte scurt, să poată fi găsit magazinul cu cele mai ieftine produse. În acest fel, Consiliul Concurenei speră că se va crea o presiune concurenţială între supermarketuri, de pe urma căreia vor avea de câştigat clienţi. „Monitorul preţurilor” se poate dovedi un instrument util pentru consumatori, în condiţiile în care supermarketurile au pondere de 60 la sută din piaţa românească.

La început, ideea nu a fost primită cu mare entuziasm de retaileri, aceştia fiind foarte reticenţi în a se implica în proiect. De altfel, Consiliul Concurenţei intenţiona să lanseze platforma încă din 2015, însă proiectul a fost contestat de marile lanţuri de magazine.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că lanţurile de supermarketuri sunt reticente faţă de acest sistem pentru că adesea sunt diferenţe de preţ de la un magazin la altul şi de la un oraş şa altul şi „se tem că poate să dea prost”.

În final, în proiect s-au înscris toţi marii retaileri alimentari, în afară de Lidl.

Proiecte de acest tip au mai fost folosite în Polonia şi Grecia, unde preţurile au scăzut cu şapte procente în prima jumătate de an de la implementare. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Consumatorii pot accesa platforma pe adresa www.monitorulpreturilor.info.

În primă fază, platforma va fi testată timp de un an numai la nivelul municipiului București și în județul Ilfov, iar ulterior aceasta va fi lansată și pentru magazinele din țară.

Citit 7343 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.