Diaspora votează!

Diaspora votează!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„E patru fără zece, dimineaţa! M-am trezit fiindcă la şase fără un sfert trebuie să fiu la secţia de votare! Din Montreal! Nu ştiu la ce ora voi ajunge acasă la noapte, vor fi ore multe de emoţii şi speranţe! Nu-mi va fi uşor şi ştiu că niciunui membru din niciun birou electoral nu-i este uşor astăzi! Romani din Montréal, veniţi şi votaţi! Doamne ajuta!”, este mesajul postat pe Facebook de Mihaela Ciovică, o româncă din Canada, care face parte din biroul unei secţii de votare aflată la etajul 15 în Canada!

Potrivit datelor oficiale centralizate de Biroul Electoral Central, 52.671 de cetăţeni români au votat pentru parlamentarii care vor reprezenta diaspora.

În Noua Zeelandă şi Australia, primele ţări în care a început votul, românii şi-au pus straiele naţionale de sărbătoare. De pildă, după cum aflăm din mesajul postat pe reţeaua de socializare de ambasadorul României la Antipozi, gălăţeanca Nineta Bărbulescu, familia Feier a venit la vot direct de la hramul bisericii româneşti! Iar doamna Feier a îmbrăcat un superb costum popular din zona Mureş-Sibiu. Tot în Australia a votat şi tânărul de doar 19 ani Robert Dumitru, îndrăgostit de România prin bunicii săi olteni!

„Să mergem la vot, zic... Mergeţi cu toţii, poate sună comunist, dar împreună chiar suntem mai puternici...”, este mesajul de mobilizare postat pe Facebook de un gălăţean din Italia, Daniel Nicolau.

Citit 1708 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.