S-a pregătit licitaţia pentru "PALMARESUL FC OTELUL", se mai aşteaptă acordul creditorilor

S-a pregătit licitaţia pentru "PALMARESUL FC OTELUL", se mai aşteaptă acordul creditorilor
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Marca "Oţelul" urmează să fie scoasă la licitaţie, la un preţ accesibil pentru Suporter Club Oţelul, grupare care se doreşte a fi continuatoarea campioanei din 2011: 5.000 de euro!

"MB Management", firma care este lichidator judiciar al intratei în faliment FC Oţelul SA, a făcut public un raport către Adunarea Creditorilor, în care comunică preţurile de la care intenţionează să înceapă licitaţia pentru vânzarea "palmaresului Fotbal Club Oţelul SA", în urma evaluărilor făcute de o casă de licitaţie de obiecte de artă. În raport se precizează că nu există precedent la nivel naţional pentru astfel de tranzacţii, iar creditorii au fost convocaţi mâine, pentru a decide dacă aprobă sau nu pornirea licitaţiei în condiţiile propuse de lichidator.

Trofeele valorează 3.000 de euro

La vânzare vor fi scoase cinci loturi: marca „Oţelul” - la preţul de pornire de 5.000 de euro; palmaresul Clubului de Fotbal Oţelul, care înseamnă de fapt 80 de cupe câştigate de echipele de seniori şi juniori, inclusiv trofeul de campioană şi Supercupa României obţinute în 2011 - preţ 3.000 euro; colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene) - preţ 300 de euro; istoria FC Oţelul în imagini (106 fotografii) - 2.000 de euro; echipament sportiv (214 obiecte) - 1.500 de euro. Astfel, marca "Oţelul" şi trofeele, cele mai importante aspecte pentru continuatorii echipei roş-alb-albastre, ar putea fi redobândite pentru 8.000 de euro, dacă nu vor apărea opozanţi surpriză la licitaţie şi astfel preţul să crească.
Conform aşteptărilor, cei de la Suporter Club Oţelul şi-au anunţat intenţia de a participa la licitaţie. "Suntem primii acolo, să vedem dacă nu se face coadă în spatele nostru. Vom avea resursele financiare necesare. Aşteptăm validarea din partea creditorilor şi vom acţiona în consecinţă", a spus Cornel Romeo Moisescu, preşedintele SC Oţelul.
În ceea ce priveşte echipamentul sportiv, în raport se precizează, printre altele, că este vorba de trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I.
Dacă se va aproba de către Adunarea Creditorilor, licitaţia va fi organizată în luna februarie şi va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi.

Foşti fotbalişti, în conducerea SC Oţelul

Altfel, Suporter Club Oţelul a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că activitatea va fi manageriată de o conducere executivă încredinţată unor foşti fotbalişti gălăţeni. „Consiliul Director a dezbătut necesitatea formării unei echipe executive profesioniste, cu experienţă în managementul sportiv, şi s-a decis înfiinţarea conducerii executive a SC Oţelul Galaţi, structură ce se va subordona Consiliului Director (n.r. - preşedintele Moisescu, vicepreşedintele Cosmin Ilaş şi secretarul Alexandru Pârvu, aleşi de Adunarea Generală, plus alţi trei membri cooptaţi ulterior, Daniel Tudorică, Dan Roşcan şi Bogdan Bartoş). Astfel, Marius Cosoreanu va ocupa funcţia de director executiv, fiind cel care va coordona activitatea echipei manageriale, formate din Sorin Haraga (manager sportiv), Iulian Apostol (director de imagine), Virgil Rădulescu (director vânzări) şi Marian Brăilescu (brand manager şi ofiţer de presă). Stelian Bordieanu a fost confirmat în funcţia de antrenor principal al echipei, împreună cu tot stafful său, iar Sorin Târâlă se va ocupa în continuare de Centrul de Copii şi Juniori".
Marius Cosoreanu (37 ani) este fost fotbalist la FCM Dunărea şi Gloria Buzău, manager general al Şcolii de Fotbal Junior, membru în comisia FRF pentru futsal şi fotbal pe plajă, observator federal pentru ligile a II-a şi a III-a. O altă noutate de notorietate o reprezintă Iulian Apostol, fost jucător, printre altele, la Oţelul, Unirea Urziceni şi în echipa naţională.

Citit 12534 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 10:10

3 comentarii

 • postat de Adevaratul suporter otelul galati
  Vineri, 20 Ianuarie 2017 23:05
  213.233.101.***
  Poate faceti o investigatie jurnalistica sa vedeti cum se poate ca brand- ul unui club ca Otelul sa valoreze doar 5000 de euro. S- ar putea sa descoperiti conivente sulfuroase intre lichidator si cei din spatelele scog, Primaria fiind, bineinteles, mana moarta, ca de obicei.... Ca sa nu mai spun ca pretul de plecare e de 5000 euro in conditiile in care casa de licitatie estimeaza o valoare de 200 - 300 mii euro iar Bojinca, omul lui Adamescu, abereaza ca brand- ul nu are valoare economica... Ce pacat ca nu avem un Tolontan si la Galati.... sa investigheze toate astea...
  2
  0
  Raportează
 • postat de Ruxi
  Marți, 17 Ianuarie 2017 15:33
  194.105.20.***
  Daca cei 4000 de cititori ar dona cate 2 euro ( sa zicem 10 lei) toate obiectele de colectie ce au apartinut Otelul Galati vor ramane in patrimoniul comunitatii galatene. De ce sa cada pe umerii Suporter Club Otelul Galati aceasta sarcina, ei au demonstrat ca sunt adevaratul Otelul prin legitimarea de catre suporteri. Restul sunt pentru muzeu. Hai, la treaba ...10 lei ..o nimica toata! Poate cei de la Otelul vor deschide un cont special.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Iubitor de GL
  Marți, 17 Ianuarie 2017 10:48
  81.12.149.***
  Mult succes noului club!
  Singurul care ar putea sa-i ajute mai bine sau sa-i incurce ar fi Marius Stan. Depinde cum va privi acum lucrurile..
  7
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.