Trei ani cu suspendare după ce a UCIS un POLIȚIST şi l-a RĂNIT pe un altul

Trei ani cu suspendare după ce a UCIS un POLIȚIST şi l-a RĂNIT pe un altul
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au luat o primă decizie în cazul tânărului care a provocat, în noiembrie 2015, un accident rutier, pe raza localităţii Tuluceşti, în urma căruia un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit.

Claudiu Stelian Lepădat, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat la doi ani şi două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Acelaşi inculpat a primit şi un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar şi un an şi şase luni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Stabileşte pedeapsa finală de executat în sarcina inculpatului la trei ani închisoare. Pe lângă pedeapsa rezultantă, aplică inculpatului Lepădat Claudiu Stelian pedepsele complementare constând în interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de cinci ani”, se menţionează pe portalul Judecătoriei Galaţi.

Daunele vor fi plătite de asigurator

Deşi în urma accidentului produs de Claudiu Stelian Lepădat poliţistul Ionel Baben şi-a pierdut viaţa, iar colegul său, Dorin Chiper, a fost grav rănit, inculpatul nu va sta nicio zi în închisoare, dacă decizia va rămâne definitivă, pentru că judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei. Inculpatul va trebui să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul AJOFM Galaţi şi a Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog. De asemenea, instanţa a dispus deducerea perioadelor de reţinere, arest preventiv şi arest la domiciliu şi menţinerea controlului judiciar asupra inculpatului.

Judecătorii au admis, în parte, acţiunile civile formulate în dosar şi au obligat firma de asigurări să plătească familiei poliţistului decedat 30.000 de lei daune materiale şi 900.000 de lei daune morale, iar lui Dorin Chiper 300.000 de lei daune morale. Dorin Chiper va primi şi o prestaţie lunară de 800 de lei, începând cu data pronunţării hotărârii şi până la recuperarea totală a capacităţii de muncă, precum şi suma de 17.000 de lei pentru perioada cuprinsă între data producerii faptei şi data pronunţării hotărârii. Asiguratorul va plăti şi Spitalului Judeţean 6.172 de lei pentru spitalizarea şi asistenţa medicală acordată celor doi poliţişti. Judecătorii l-au obligat şi pe şoferul vinovat de producerea accidentului să plătească 2.000 de lei lui Dorin Chiper şi 4.600 de lei familiei lui Baben, dar şi 2.800 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de toate părţile implicate în dosar.

După o noapte petrecută la club a provocat un grav accident rutier

Claudiu Stelian Lepădat a  produs un grav accident rutier pe 22 noiembrie, în jurul orei 2,30, pe raza localităţii Tulceşti. Conform anchetatorilor, tânărul, care conducea un Volkswagen Passat CC, pe DN 26, din direcţia Tg. Bujor-Galaţi, s-a angajat într-o depăşire, în urma căreia nu a mai revenit pe sensul său de mers, circulând pe contrasens pe o porţiune de câţiva metri, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând MAI, condus de agentul şef adjunct Dorin Chiper.

În urma acestui accident, subinspectorul post-mortem Ionel Baben şi-a pierdut viaţa, iar colegul său, agentul şef adjunct Dorin Chiper, a ajuns în stare gravă la spital, având fracturi ale bazinului.

Conform procurorilor, în autoturismul Volkswagen mai erau şi patru pasageri, care, împreună cu şoferul, se întorceau de la un club dintr-o localitate din apropiere. Imediat după producerea incidentului, cei patru pasageri au plecat de la locul tragediei, înainte de sosirea echipajelor poliţiei şi ambulanţei.

În urma anchetei, s-a stabilit că şoferul vinovat de producerea accidentului avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Citit 78484 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.