Galaţiul - la coadă la groapa de gunoi a Brăilei, pentru că fosta conducere gălățeană a CJ a dat chix

Galaţiul - la coadă la groapa de gunoi a Brăilei, pentru că fosta conducere gălățeană a CJ a dat chix
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


Din cauză că foştii şefi ai Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi au ratat proiectul privind managementul integrat al deşeurilor, în exerciţiul financiar trecut, iar judeţul nostru nu are nici acum un depozit conform şi o staţie de tratare mecano-biologică, deşeurile menajere ale celor mai multe comune gălăţene ajung la groapa de gunoi de la Brăila.

Parteneriatul cu autorităţile brăilene a fost încheiat, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, la începutul lunii ianuarie. „În urmă cu aproximativ două săptămâni, ne-am mobilizat cu cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila şi am găsit această soluţie temporară. Groapa de la Brăila poate primi, cel puţin doi ani de zile, deşeuri menajere. Este o situaţie delicată, dar, pe moment, această problemă este rezolvată. Nu doar judeţul Galaţi se află în aceeaşi situaţie. Şi cei din Vaslui şi cei din Vrancea duc la Brăila, la ora actuală”, a declarat şeful CJ Galaţi.

Costel Fotea a precizat că excepţie fac comunele Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători şi Tuluceşti, ale căror deşeuri menajere sunt preluate de groapa de gunoi din municipiul Galaţi şi municipiul Tecuci, care mai poate colecta şi depozita deşeuri doar până în luna iunie a acestui an. Asta pentru că, în luna iulie, groapa de gunoi de la Tecuci va trebui să fie închisă, conform dispoziţiilor legale, fapt confirmat de preşedintele Consiliului Judeţean şi de conducerea Gărzii de Mediu Galaţi. Potrivit comisarului şef Marian Mocanu, groapa de gunoi de la Tecuci trebuie să fie închisă din cauză este depozit de tip clasa B, neconform.

„Sigur, îmi doresc şi eu, cum ne dorim cu toţii, să avem depozitul de deşeuri menajere al judeţului, dar, din păcate, au fost nişte probleme… Suntem în situaţia în care suntem… Aşteptăm să se aprobe Strategia Naţională de Selecţie a Deşeurilor. Galaţiul are proiectul atât pentru depozitul de gunoi de la Valea Mărului, cât şi pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi. Imediat ce se va aproba strategia, vom depune proiectul, vom face tot ce trebuie făcut”, a spus preşedintele CJ.

Citit 5948 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 19:34

9 comentarii

 • postat de Un galatean indignat
  Duminică, 29 Ianuarie 2017 08:24
  84.117.40.***
  Bacalbasa si PSD la groapa de gunoi la rand asteapta la Braila ???!!! Nu...... EI asteapta la rand la parlament sa aprobe OUG a guvernului mafiot sa scoata penalii LOR cu Dragnea in frunte din GUNOI. PSD-ALDE si-au pus incomprtenti in functii de rspundere ca sa poata sa-i controleze.Gospodarie comunala isi dau salarii ilegale si....primaria TACE, taxele la apa canal sunt mai mari decat in Focsani(de exemplu) desi noi avem Dunare,realizeaza profit din taxele noastre si......primaria TACE. Conducatorii locali in frunte cu primaria Galati ne ignora si ne tin in GUNOI si galatenii cand au avut ocazia legala la vot au TACUT si......TAC in continuare. Atunci cine e vinovatul ??? EI sau NOI ???!!!
  0
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Duminică, 29 Ianuarie 2017 06:45
  5.13.144.***
  Unde-i anestezistul care a condus CJ ,sa ne spuna ce a facut de a ajuns judetul in aceasta situatie ( un caz din zecile de cazuri in care incompetenta si-au spus cuvantul ) a fost premiat de "alegatorii" din Galati ca sa-i reprezinte in parlament ,sau sa fie mai aproape de Antena 3 , acum si la Romania TV ?
  0
  11
  Raportează
 • postat de Magda
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 18:25
  5.13.188.***
  Dar de sortat corect avem vreo sansa? Sa fim incurajati, stimulati, obligati, sa reciclam, s-ar putea? Sau platim de-a proasta asa e mai rentabil?
  0
  13
  Raportează
 • postat de 7,62mm
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 16:44
  213.233.85.***
  Si i-a intrebat cineva de sanatate pe imbuibatii blestemati care se fac vinovati de situatia asta? Intreb si eu retoric, sunt perfect constient ca atata vreme cat la carma tarii va fi ciuma asta care a metastazat tara dupa 1989 incoace,nu se va intampla nimic corect si bun......e nevoie sa vina rusii si sa treaca totul prin foc si senila tancului ca sa ne trezim si sa facem naibii odata ce trebuie?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Terente
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 14:30
  89.137.231.***
  Unde n-a dat chix oligarhia comunista ce conduce Galatiul de 27 de ani; asta ar fi intrebarea?
  Va rog, daca exista dati un exemplu!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Ea
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 09:52
  82.76.132.***
  Si care ar fi problema ca ducem gunoiul la Braila si nu-l mai depozitam la Galati? Bine ca avem unde sa-l ducem ... cat mai departe de Galati!
  16
  3
  Raportează
 • postat de vali
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 09:22
  84.117.42.***
  Cine dracu isi doreste groapa de gunoi la Galati??? Eu nu. Tot gunoiul moldovei in capul brailenilor :)))
  9
  0
  Raportează
 • postat de primarul
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 07:25
  92.81.71.***
  Incompetenta galateana si nationala, Strategia se porneste de jos in sus nu se impune de sus in jos pentru ca cei de sus habar nu au ce este pe jos desi sunt obligati sa stie dar politic fiind cocotati in functii n-au nici o treaba. Acum 11 ani am depus proiecte cu problema care acum se incearca sa fie localizate, dar ne-au respins proiectele pentru acelasi motiv ca acum - nu este gata Strategia Nationala ! Comunele care au depus acele proiecte - Suceveni, Vladesti, Nicoresti si Oancea.Pornesc o cruciada impotriva comunelor cu amenzi de sute milioane si amenitari cu dosare penale dar nu vin cu nici o solutie. Sa plateasca cei care aveau obligatia, sarcina sa rezolve aceasta problrma,Ani de zile cohorte de lefegii inrolati politic nu au facut nimic pentru banii frumosi pe care ii primeau. 11 ani de zile inseamna mult pentru noi, pentru nesimtiti inseamna un loc caldut de parlamentar.Rusine !
  0
  4
  Raportează
 • postat de Besoi
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 05:51
  5.13.169.***
  Pe lângă problema gropii de gunoi să vorbim şi despre o mare noutate :

  După ce majoritatea gălăţenilor au fost împotriva parcării cu plată, cu abonament a celor din faţa blocului

  Consiliul local a adoptat totuşi această măsură joi, preţul plecând de la 120 lei cu licitaţie, 10 lei la fiecare strigare.

  Şi se dovedeşte că primarul şi PSD nu dau nici cât o ceapă degerată pe opiniile cetăţenilor când e vorba de încasat bani din buzunarele cetatenilor fără să facă nicio parcare în plus ci să le taxeze pe cele din timpul lui ceauşescu


  "bravo" domnule pucheanu, "bravo"

  asta era prima măsură luat banii de la gălăţeni
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.