Galaţiul - la coadă la groapa de gunoi a Brăilei, pentru că fosta conducere gălățeană a CJ a dat chix

Galaţiul - la coadă la groapa de gunoi a Brăilei, pentru că fosta conducere gălățeană a CJ a dat chix
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Din cauză că foştii şefi ai Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi au ratat proiectul privind managementul integrat al deşeurilor, în exerciţiul financiar trecut, iar judeţul nostru nu are nici acum un depozit conform şi o staţie de tratare mecano-biologică, deşeurile menajere ale celor mai multe comune gălăţene ajung la groapa de gunoi de la Brăila.

Parteneriatul cu autorităţile brăilene a fost încheiat, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, la începutul lunii ianuarie. „În urmă cu aproximativ două săptămâni, ne-am mobilizat cu cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila şi am găsit această soluţie temporară. Groapa de la Brăila poate primi, cel puţin doi ani de zile, deşeuri menajere. Este o situaţie delicată, dar, pe moment, această problemă este rezolvată. Nu doar judeţul Galaţi se află în aceeaşi situaţie. Şi cei din Vaslui şi cei din Vrancea duc la Brăila, la ora actuală”, a declarat şeful CJ Galaţi.

Costel Fotea a precizat că excepţie fac comunele Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători şi Tuluceşti, ale căror deşeuri menajere sunt preluate de groapa de gunoi din municipiul Galaţi şi municipiul Tecuci, care mai poate colecta şi depozita deşeuri doar până în luna iunie a acestui an. Asta pentru că, în luna iulie, groapa de gunoi de la Tecuci va trebui să fie închisă, conform dispoziţiilor legale, fapt confirmat de preşedintele Consiliului Judeţean şi de conducerea Gărzii de Mediu Galaţi. Potrivit comisarului şef Marian Mocanu, groapa de gunoi de la Tecuci trebuie să fie închisă din cauză este depozit de tip clasa B, neconform.

„Sigur, îmi doresc şi eu, cum ne dorim cu toţii, să avem depozitul de deşeuri menajere al judeţului, dar, din păcate, au fost nişte probleme… Suntem în situaţia în care suntem… Aşteptăm să se aprobe Strategia Naţională de Selecţie a Deşeurilor. Galaţiul are proiectul atât pentru depozitul de gunoi de la Valea Mărului, cât şi pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi. Imediat ce se va aproba strategia, vom depune proiectul, vom face tot ce trebuie făcut”, a spus preşedintele CJ.

Citit 6609 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.