Liberalii propun ajutarea persoanelor cu handicap

Liberalii propun ajutarea persoanelor cu handicap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Majorări şi diversificare pentru indemnizaţii * Indemnizaţii mai mari şi pentru însoţitori *

Victor Paul Dobre (FOTO), preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, ne-a informat ieri că a trecut favorabil de comisie, urmând să fie aprobat în Parlament, un proiect iniţiat de liberali, prin care ar putea fi modificată Legea 448/2006 privind  persoanele cu handicap, în sensul măririi categoriilor de handicap la patru, dar şi a cuantumului indemnizaţiilor.

„Noi propunem: handicap grav – cu 350 lei pe lună, handicap accentuat – 300 lei, handicap mediu – 100 lei şi handicap uşor – 50 lei”. 

În prezent, există doar două categorii: persoanele cu handicap grav, care primesc o indemnizaţie de 202 lei lunar, şi persoane cu handicap accentuat – 166 lei.

„Considerăm că persoanele cu handicap, cel puţin cele cu handicap grav, să le aducem la nivelul de indemnizaţie echivalent  pensiei minime sociale”, a explicat Dobre intenţia iniţiatorilor.

Nu sunt uitaţi nici însoţitorii: „De asemenea, modificăm bugetul personal complementar lunar pentru cei  care ajută persoanele cu handicap, faţă de cât era până acum – 91 lei la handicap grav, 68 la accentuat, 33 la mediu, la 100, 75 şi 40 lei”.

„Considerăm că în condiţiile actuale economice această categorie de oameni cu dizabilităţi, cu probleme, trebuie ajutată în aceeaşi măsură în care sunt ajutaţi pensionarii cu venituri minime”.

Citit 881 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.