Va fi DEMIS PICU ROMAN din funcţia de viceprimar? "Ne-a făcut de râs în toată ţara"

Va fi DEMIS PICU ROMAN din funcţia de viceprimar? "Ne-a făcut de râs în toată ţara"
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Interviu cu profesorul universitar Ionel Petrea, gălăţeanul care a mers în faţa Consiliului Local pentru a cere demiterea viceprimarului Picu Roman.

- Ce aţi simţit atunci când aţi urmărit videoclipul promovat de viceprimarul Picu Roman?

- Ruşine că sunt gălăţean, atâta vreme cât în fruntea oraşului, în calitate de viceprimar, este un asemenea domn. Aici sunt în discuţie onoarea şi interesul gălăţenilor. Ne-a făcut de râs în toată ţara. Am toată înţelegerea cu privire la faptul că domnul Picu este implicat politic de atâţia ani. Nu exclud că a făcut nişte lucruri bune pentru câţiva gălăţeni. Înţeleg că nu este uşor să renunţe la o funcţie pe care şi-a dorit-o mult. Dar într-o ţară normală, în secunda următoare, un asemenea politician îşi dădea demisia. De unde afirmaţia că este în privat? Eu sunt profesor. La şcoală mă comport decent, sunt obligat prin natura profesiei, însă în particular am voie să mă comport ca un cocalar? Se neglijează faptul că Facebook nu este spaţiu privat, ci este spaţiu public! Mai mult, pentru acuzaţii fără acoperire, trebuie să plătească. Am sesizat, electronic, şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în ziua următoare apariţiei videoclipului. Mi s-a confirmat că cererea mea a fost înregistrată.

- Ce v-aţi dorit, în acel moment?

- Dincolo de faptul că nu îmi găseam cuvintele, iniţial, mi-am dorit să nu tac şi să invit oamenii să cântărească şi să acţioneze.

- Ceea ce aţi şi făcut. Aţi mers în faţa consilierilor locali pentru a cere demiterea sa din funcţia de viceprimar.

- M-am gândit că nu avem nici o şansă să vedem o demisie de onoare din partea domnului Picu. Aşa că am mers pentru a-i ruga pe domnii din Consiliu să întreprindă ei demersurile pentru demitere. Am invitat oamenii să cântărească şi, dincolo de revolta şi ruşinea care ne încearcă, este bine să păstrăm o anumită decenţă în comentarii. A fost un pic surprinzător că, după solicitarea mea, în Consiliul Local nu a fost niciun fel de reacţie. Am fost consilier judeţean. Realitatea este că aceşti consilieri, din nefericire, aproape că nu au un cuvânt de spus. La cea mai mică ieşire din front, intervine retragerea sprijinului politic sau excluderea din partid şi pierderea mandatului.

- Ce aşteptări aveţi de la factorii politici de decizie?

- Sunt două aspecte. În condiţiile în care este nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, aproape că nu este nicio şansă să fie schimbat. Decizia stă, în momentul acesta, în pixul a doi oameni, care de fapt sunt responsabili pentru accederea în funcţia de viceprimar a domnului Picu Roman: liderul PSD, Dan Nica, şi liderul ALDE, Eugen Durbacă. Ar mai fi o şansă şi o voi urmări cu interes - nu este finalizată fuziunea PMP - UNPR. În momentul în care fuziunea va deveni efectivă, va fi o şansă ca PMP să-i retragă sprijinul politic, iar atunci domnul Picu îşi va pierde inclusiv mandatul de consilier local. Fără a incinta, în următoarea şedinţă de Consiliu Local, zeci de gălăţeni pot participa, pot solicita demisia sau demiterea domnului Picu Roman. Nu am nimic cu omul acesta, dar este prea mare ruşinea provocată. La fel şi dispreţul acestuia faţă de gălăţeni.

Viceprimarul ruşinii

DEMITEREA lui PICU ROMAN, cerută în Consiliul Local Galați

Citit 11990 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.