Va fi DEMIS PICU ROMAN din funcţia de viceprimar? "Ne-a făcut de râs în toată ţara"

Va fi DEMIS PICU ROMAN din funcţia de viceprimar? "Ne-a făcut de râs în toată ţara"
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)


Interviu cu profesorul universitar Ionel Petrea, gălăţeanul care a mers în faţa Consiliului Local pentru a cere demiterea viceprimarului Picu Roman.

- Ce aţi simţit atunci când aţi urmărit videoclipul promovat de viceprimarul Picu Roman?
- Ruşine că sunt gălăţean, atâta vreme cât în fruntea oraşului, în calitate de viceprimar, este un asemenea domn. Aici sunt în discuţie onoarea şi interesul gălăţenilor. Ne-a făcut de râs în toată ţara. Am toată înţelegerea cu privire la faptul că domnul Picu este implicat politic de atâţia ani. Nu exclud că a făcut nişte lucruri bune pentru câţiva gălăţeni. Înţeleg că nu este uşor să renunţe la o funcţie pe care şi-a dorit-o mult. Dar într-o ţară normală, în secunda următoare, un asemenea politician îşi dădea demisia. De unde afirmaţia că este în privat? Eu sunt profesor. La şcoală mă comport decent, sunt obligat prin natura profesiei, însă în particular am voie să mă comport ca un cocalar? Se neglijează faptul că Facebook nu este spaţiu privat, ci este spaţiu public! Mai mult, pentru acuzaţii fără acoperire, trebuie să plătească. Am sesizat, electronic, şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în ziua următoare apariţiei videoclipului. Mi s-a confirmat că cererea mea a fost înregistrată.

- Ce v-aţi dorit, în acel moment?
- Dincolo de faptul că nu îmi găseam cuvintele, iniţial, mi-am dorit să nu tac şi să invit oamenii să cântărească şi să acţioneze.

- Ceea ce aţi şi făcut. Aţi mers în faţa consilierilor locali pentru a cere demiterea sa din funcţia de viceprimar.
- M-am gândit că nu avem nici o şansă să vedem o demisie de onoare din partea domnului Picu. Aşa că am mers pentru a-i ruga pe domnii din Consiliu să întreprindă ei demersurile pentru demitere. Am invitat oamenii să cântărească şi, dincolo de revolta şi ruşinea care ne încearcă, este bine să păstrăm o anumită decenţă în comentarii. A fost un pic surprinzător că, după solicitarea mea, în Consiliul Local nu a fost niciun fel de reacţie. Am fost consilier judeţean. Realitatea este că aceşti consilieri, din nefericire, aproape că nu au un cuvânt de spus. La cea mai mică ieşire din front, intervine retragerea sprijinului politic sau excluderea din partid şi pierderea mandatului.

- Ce aşteptări aveţi de la factorii politici de decizie?
- Sunt două aspecte. În condiţiile în care este nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, aproape că nu este nicio şansă să fie schimbat. Decizia stă, în momentul acesta, în pixul a doi oameni, care de fapt sunt responsabili pentru accederea în funcţia de viceprimar a domnului Picu Roman: liderul PSD, Dan Nica, şi liderul ALDE, Eugen Durbacă. Ar mai fi o şansă şi o voi urmări cu interes - nu este finalizată fuziunea PMP - UNPR. În momentul în care fuziunea va deveni efectivă, va fi o şansă ca PMP să-i retragă sprijinul politic, iar atunci domnul Picu îşi va pierde inclusiv mandatul de consilier local. Fără a incinta, în următoarea şedinţă de Consiliu Local, zeci de gălăţeni pot participa, pot solicita demisia sau demiterea domnului Picu Roman. Nu am nimic cu omul acesta, dar este prea mare ruşinea provocată. La fel şi dispreţul acestuia faţă de gălăţeni.

Viceprimarul ruşinii

DEMITEREA lui PICU ROMAN, cerută în Consiliul Local Galați

Citit 11853 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 08:45

16 comentarii

 • postat de Mai bine demn
  Marți, 31 Ianuarie 2017 22:01
  95.76.33.***
  Este laudabila actiunea domnului profesor si arata ca nu suntem toti idioti,lobotomizati de comunisti,securisti,pesedisti...Un oras condus de oameni fara demnitate,care se umilesc pt ciolan va fi depopulat de oameni cinstiti,corecti,educati.
  0
  4
  Raportează
 • postat de justice
  Marți, 31 Ianuarie 2017 18:12
  89.137.139.***
  Pana una alta omul are dreptul la libera exprimare conform Constitutiei Romaniei ! A incalcat vreo lege sau a deranjat pe cineva? Doar justitia poate sa afirme daca a gresit sau nu! Desigur daca a gresit sa plateasca dar de vazut in ce articol penal se va incadra pt ca daca nu ii gasiti niciun articol omul nu poate fi tras la raspundere ci doar dat in judecata de presedintele tarii sau cei lezati de vorbele lui! Restul e cancan!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 31 Ianuarie 2017 13:15
  5.254.65.***
  Oare ce autoritate de sef are un asemenea personaj ridicol asupra angajatilor primariei, asupra functionarilor publici din administratie?
  Cred ca nici femeia de serviciu nu-l mai baga in seama si rade de el.
  Un personaj sinistru. Poate cel mai sinistru.
  1
  36
  Raportează
 • postat de valll
  Marți, 31 Ianuarie 2017 13:05
  109.102.130.***
  Poate ca nu am eu informatii, dar filialele locale ale PNL, UPR, partide apropiate presedintelui,au luat atitudine fata de aceasta atitudine inadmisibila? Sau prefera sa stea cuminti cu pliscurile in nisip?
  0
  23
  Raportează
 • postat de Savin Marian
  Marți, 31 Ianuarie 2017 11:47
  89.137.225.***
  Ceea ce a afirmat domnul Picu Roman se află pe buzele multor gălățeni și este afirmat in fiecare seară pe toate posturile de televiziune ,unde oameni cu ranguri înalte spun același lucru,uneori folosind cuvinte mult mai grave. Nu am văzut pe nimeni sa sară atât de violent atunci când președintele țării a spus că trebuie să comemorăm unirea în loc să o sărbătorim. Până la urmă Picu Roman nu a omorât pe nimeni, iar ceea ce a spus la momentul acela nu a spus-o cu sigla unui partid in spate. Probabil a fost o reacție de moment care nu merita linșajul acesta. Este uluitor cum lucrurile bune pe care le face un om atâția ani de zile sunt uitate! Cât despre domnul acesta care ii cere demisia ar trebui sa vedem cine este in spatele lui. Vreau sa închei prin a va spune ca nu este bine sa îți jalonezi viața in funcție de postacii unor partide.
  42
  3
  Raportează
 • postat de valy
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:45
  193.231.148.***
  toate hahalerele vb voi ne-ati facut de ras ati sta 20 de ani pe functii la bucuresti si n-ati facut nimic pentru orasul asta mai taceti din gura si pensionativa
  8
  23
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:18
  109.166.134.***
  Un PICUleț de minte daca avea, ar fi stat cu gura inchisa.
  Va fi politica din lunca un pic mai curata. dar cine stie pe unde-l aranjeaza stapanii lui
  2
  41
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:08
  188.252.31.***
  Lichelele de genul PR nu merita multe comentarii, trebuie doar fortat sa inchida usa primariei pe dinafara!
  Am unul pentru Viata Libera, obiectivitate si succes mai departe!
  2
  42
  Raportează
 • postat de valll
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:01
  109.102.130.***
  Cine citeste acest articol si nu a ctit articolul precedent pe acest subiect al Corinei Dobre (care, ciudat, nu e dat printre articolele inrudite) nu stie despre ce se vorbeste. Dl Picu a emis afirmatia ca presedintele tarii ii uraste pe romani si ca pregateste in secret crime impotriva lor. Daca ar fi spus-o un betiv intelegeai, dar a spus-o un politician, in contextul unui sir de astfel de atacuri.
  Este vorba nu despre o gafa, ci despre o METODA! Una practicata in Romania cu succes, care a reusit sa-i prosteasca pe romani: MINCIUNA.
  Metoda se practica intens, are succes pe meleagurile noastre si nu e doar o distractie. Pe baza ei romanii au fost ametiti si au permis tagmei jefuitorilor sa dispuna si sa profite..
  Demiterea lui Picu ar insemna un pas simbolic in desprinderea PSD de minciuna ca metoda . Il vor face?
  4
  49
  Raportează
 • postat de VasiLica
  Marți, 31 Ianuarie 2017 08:46
  194.102.208.***
  Pai cum sa fie demis? Nu auziti ca dansul asigura echilibrul acolo, in consiliul local? El si cu UNPR-istii lui (daca am inteles bine) sunt cei care spun "Da, sa traiti!" cand PSD-ul propune ceva. Cum sa dea afara PSD-ul un lacheu atat de serviabil si docil? Vorba aceea: "Prosti, da' multi!". Succesuri!
  4
  47
  Raportează
 • postat de Misu
  Marți, 31 Ianuarie 2017 08:36
  82.137.12.***
  Bravo, domnule profesor! Păcat că oameni cu valoarea dvs. au fost ocoliți de liderii gălățeni ai PSD. Cât despre Picu, era clar pentru toată lumea de când a fost numit (nu ales), că individul este mediocru și nu prea are ce căuta în această funcție.
  4
  44
  Raportează
 • postat de D
  Marți, 31 Ianuarie 2017 08:35
  188.26.124.***
  Un astfel de om, nu ar fi trebuit sa vreodată în asemenea funcție.
  2
  44
  Raportează
 • postat de CRISTEA IOANA
  Marți, 31 Ianuarie 2017 08:29
  89.137.137.***
  MAI DOMNULUI IONEL PETREA NU CREZI CA AI MERS CAM DEPARTE CU CEEA CE TU RECLAMI PESTE TOT? OARE NU SUNTEM NOI LIBERI SA NE SPUNEM PARERILE NOASTRE FARA CA FRUSTRATII SA SARA CA MINGEA IN SUS?DACA NU-TI CONVINE CEEA CE A-TI VAZUT PE INTERNET SCHIMBATI CALCULATORUL CU TELEVIZORUL SI PRIVITI LA CANALUL PREFERAT VOUA CELOR CARE NU LE PLAC OAMENII PRECUM CEL CA DOMNUL PICU
  .
  57
  4
  Raportează
 • postat de VADER
  Marți, 31 Ianuarie 2017 08:23
  193.230.156.***
  doar exemplarul asta ne-a facut de ras??????
  nu va suparati, dar TOATA CLASA POLITICA NE-A FACUT DE RAS! IN LUME!
  sa ii demitem? nu mai bine facem cum ne-a sugerat Eminescu? pentru necunoscatori, sa puna mana sa caute.....se gaseste inclusiv pe "goagal"
  1
  32
  Raportează
 • postat de MIMI
  Marți, 31 Ianuarie 2017 07:24
  100.99.71.***
  Mai SOROSISTULE asa ai ajuns tu,la concluia asta???Cere demiterea ta ,ca Picu a spus UN MARE ADEVAR despre GIGICONTRA Iohanis! Asta e parerea ta iar parerea mea e sa nu te mai vedem in nici un ziar decit cel folosit la...LASA-NEEEEEE!!!!
  55
  5
  Raportează
 • postat de Mc Hammer
  Marți, 31 Ianuarie 2017 06:58
  5.13.169.***
  Vaai ce deranjat sunteti!!! Cam mare tevatura pt o declaratie facuta in timpul liber , o exprimare a propriilor pareri! Ar trebui sa va " ofuscheze" mai mult cand va uitati spre Bucuresti , nu v am vazut dand vreo declaratie in sensul asta si acolo intr adevar sunt probleme de luat in colimator! Hai calmati va si la treaba
  56
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.