Asistenţă medico-socială la Primărie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a decis înfiinţarea, în cadrul Primăriei, a Serviciului Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară.

Scopul acestei instituţii publice de interes local constă în eficientizarea activităţii de asistenţă medicală comunitară şi de asistenţă medicală şi dentară acordată în cabinetele din grădiniţe, şcoli şi unităţi de învăţământ superior.

Pentru cheltuieli de personal a fost alocată în buget suma de 4.363.000 de lei. Practic, asistenţii medicali comunitari, mediatorii sanitari, asistenţii medicali şi medicii sunt transferaţi de la Centrul Medico – Social Galaţi la Serviciul Asistenţă Medicală Comunitară şi Şcolară.

Trebuie spus că, în prezent, există 23 de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, iar în instituţiile de învăţământ de toate gradele îşi desfăşoară activitatea 109 medici şi asistenţi medicali.

Organigrama noului serviciu cuprinde 130 de posturi, iar până la organizarea concursului va fi numit prin dispozitia primarului un director interimar.

Biberon mai consistent

Aleşii locali au fost de accord cu majorarea nivelului alocaţiei zilnice de hrană pentru beneficiarii Centrului Financiar Creşe Galaţi, de la 6 lei pe zi la 7,5 lei pe zi.

Centrul Financiar Creşe Galaţi  funcţionează sub autoritatea Consiliului Local Galaţi şi oferă servicii sociale specializate pentru îngrijirea, supravegherea şi educarea timpurie a copiilor cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani.

Aici micuţii primesc trei mese pe zi şi două gustări. Majorarea alocaţiei a fost necesară în vederea asigurării unei alimentaţii sănătoase pentru copii, corespunzătoare standardelor aprobate de Ministerul Sănătăţii.

De unde luăm bilet?

Începând din luna mai, când microbuzele vor fi ceva mai rare, va trebui să ne înarmăm cu toţii cu bilete Transurb.

Din păcate, soluţia găsită mai demult, ca şoferii mijloacelor publice de transport în comun să dea bilete nu va putea fi pusă în practică deoarece conducătorii auto nu au fost de acord.

Este imposibilă şi înfiinţarea postului de taxatoare, dar şi a câte unui chioşc de bilete în fiecare staţie:

„Nu poţi să pui în fiecare staţie chioşc de bilete. În oraşe civilizate precum Bruxelles puteai cumpăra bilet de la metrou ori din locuri special amenajate”.

„Dacă îl cumpărai din auzobuz plăteai în plus faţă de chioşc. Înfiinţarea postului de taxatoare ar impune angajarea de 300 de persoane, deci nu e posibilă”.

„Soluţia ar fi automate de vânzare de bilete în staţiile aglomerate, unde nu există chioşcuri, aşa cum au brăilenii. În plus, şi la magazine private au fost puse în vânzare bilete”.

„Dar, din păcate, la noi călătorul e comod vine în staţie, nu se uită după bilet, urcă în microbuz. Trebuie puţină educaţie”, ne-a declarat directorul Transurb, Genica Totolici.

Citit 1043 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.