Case în pericol de prăbuşire. Două imobile din centrul oraşului, ameninţare pentru trecători

Case în pericol de prăbuşire. Două imobile din centrul oraşului, ameninţare pentru trecători
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii au început, la modul serios, să umble din ce în ce mai mult cu "nasul pe sus", şi asta nu pentru că ar fi prins peste noapte un sentiment de superioritate, ci pentru că din mai multe clădiri din oraş au început să se desprindă bucăţi de tencuială.

Este şi cazul unui imobil situat la intersecţia străzilor Nicolae Holban (fostă Culturii) şi Nicolae Bălcescu, la nr. 34, dar şi al unei case de la nr. 30, de pe strada N. Holban. Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cetăţean, îngrijorat de faptul că trebuie să privească mai mult în sus când trece prin intersecţia străzilor Holban şi Bălcescu, decât în jos, la gheaţa formată în ultimele zile. "Există pericolul să cadă cărămizi şi tencuială de la acea clădire dărăpânată aflată în intersecţie. Se pot întâmpla accidente destul de grave. Eu am făcut sesizare la adresa de e-mail a Primăriei acum două săptămâni, dar nu am fost băgat în seamă", ne-a spus cetăţeanul.

Imobilul de la numărul 30 l-am observat chiar noi şi am făcut sesizare şi pentru acesta.

Un imobil retrocedat, altul în coproprietate

Răspunsul primăriei nu a întârziat să apară, astfel că am primit lămuriri rapide cu privire la statutul celor două imobile. "Casa de pe Holban 34 a fost retrocedată, astfel că acolo nu putem interveni. Poliţia Locală poate soma proprietarul să aducă imobilul la standarde de siguranţă. În ceea ce priveşte imobilul de la nr. 30, acolo Primăria deţine patru spaţii goale, are şi un chiriaş, în timp ce restul casei este în proprietatea unui alt cetăţean. Pentru că ponderea de proprietate este mai mare în favoarea Primăriei, este de datoria noastră să împrejmuim clădirea, astfel încât bucăţile de tencuială să nu rănească pe nimeni, urmând ca la o eventuală alocare bugetară să investim pentru reabilitare", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Poliţia Locală nu poate da amenzi

"Tot ce putem face noi este să-i somăm pe proprietari să pună aceste clădiri în siguranţă. Conform legii calităţii în construcţii, cei care pot amenda sunt reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii. Poliţia Locală nu are, conform legii, dreptul de a-i amenda pe aceşti proprietari. Cu toate astea, noi l-am somat pe proprietarul clădirii de la intersecţia străzilor Bălcescu şi Holban încă din septembrie 2016, iar acesta a început reabilitarea casei. Lucrările sunt stopate, momentan, din cauza vremii", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Citit 2946 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.