Licitaţia pentru concesionarea Plajei "Dunărea" a eşuat iar

Licitaţia pentru concesionarea Plajei "Dunărea" a eşuat iar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că n-a reuşit să găsească, nici de această dată, prin licitaţie publică, un investitor dornic şi capabil să transforme Plaja „Dunărea” într-un loc civilizat de agrement, Primăria municipiului Galaţi recurge la negocierea directă.

Licitaţia publică pentru concesionarea Plajei Dunărea, amânată de Primăria municipiului Galaţi, pentru vineri, 17 martie, a fost, din nou, anulată. Motivul? Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, s-a înregistrat o singură ofertă, depusă de o companie de la Bucureşti, după ce o firmă din Constanţa ceruse clarificări. În acest caz, spun autorităţile, se aplică prevederile HG nr. 168 din 2007 potrivit cărora "dacă nu au fost depuse cel puţin trei oferte valabile în cadrul celei de-a doua licitaţii publice, se va decide iniţierea procedurii de negociere directă".

Municipalitatea n-a mai stat pe gânduri şi a lansat, pe portalul propriu, anunţul că organizează negociere directă pentru concesionarea, pe o perioadă de 49 de ani, a unui teren cu destinaţia plajă, în suprafaţă de 53.926 mp şi a unor construcţii cu suprafaţa desfăşurată de 6.529 mp, în vederea desfăşurării activităţilor specifice zonei de agrement. Până pe 30 martie sunt aşteptate ofertele. Pe 31 martie Primăria va negocia cu fiecare ofertant în parte, şi va alege cea mai bună ofertă.

Sperăm că măcar de această dată Plaja va găsi investitorul care să o transforme într-un loc civilizat de agrement! Nu de alta, dar vara nu mai e aşa departe!

Citit 6781 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.