UPDATE | Informările CJ nu coincid cu realitatea din teren. DRUMURI impracticabile în judeţul Galaţi
Foto: Foto Teodora Miron

UPDATE | Informările CJ nu coincid cu realitatea din teren. DRUMURI impracticabile în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

UPDATE, luni, 24 aprilie | În ciuda faptului că, sâmbătă, Consiliul Judeţean (CJ) a anunţat că nu mai sunt drumuri închise sau blocate în judeţ, astăzi, mai mulţi gălăţeni care locuiesc în mediul rural ne-au informat, revoltaţi, că o serie de drumuri judeţene din nord-vestul judeţului, în special, sunt, în continuare, impracticabile. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au recunoscut că încă sunt căi de comunicaţii pe care nu se poate circula în siguranţă sau chiar blocate traficului, însă susţin că acestea nu sunt intens circulate, de regulă, ori că oamenii au la dispoziţie alte rute pentru a ajunge la destinaţie.

Reprezentanţii instituţiei spun că, zilele trecute, s-a acţionat pe drumurile judeţene intens circulate, care reprezintă principalele legături între unităţile administrativ-teritoriale. Cu toate astea, până ca oamenii să semnaleze aceste probleme, nimeni nu a avut grijă să precizeze că, totuşi, există şi căi de comunicaţii aflate în administrarea Consiliului Judeţean pe care nu este bine să te aventurezi.

Tot astăzi, un gălăţean ne-a semnalat că sunt probleme şi pe DJ 241, din zona comunei Ţepu, fapt recunoscut de preşedintele CJ, Costel Fotea, care a spus că zilele acestea o echipă va merge în zonă pentru a repara drumul. „Pagube sunt şi pe drumurile judeţene, pentru ca avem şi o cedare în fundaţie de vreo 50 de metri la Ţepu, un drum judeţean care pe o distanţă de 50 de metri s-a lăsat. Diferenţa între drum şi cedarea de fundaţie este de 20 - 30 de centimetri. Aproape nu se mai poate circula pe acolo. Mâine sau poimaine vom trimite o echipă sa rezolve cedarea”, a declarat şeful CJ.

(Corina Dobre)


UPDATE, sâmbătă, 22 aprilie, ora 12,30. În județul Galați, nu mai sunt drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor | Autoritățile au decis să redeschidă Drumul Național 24D, limita Dn26 - Cuca-Vaslui.

La ora 12,00, în județul Galați nu mai erau drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor.

Însă, 37 de localități din județ nu erau încă alimentate cu energie electrică. Echipele Electrica lucrează pentru remedierea tuturor problemelor din localitățile afectate.

Vom reveni cu amănunte.


UPDATE | Deşi judeţul Galaţi a ieşit, vineri dimineaţă, 21 aprilie, de sub avertizarea Cod Portocaliu, problemele nu au încetat. Drumul Naţional 24D a rămas închis, iar pe DN26 circulaţia a fost reluată doar până la Oancea. Pe lângă acestea, au fost închise, din cauza sulurilor de zăpadă, care măsurau pe unele porţiuni şi doi metri înălţime, mai multe drumuri judeţene.

Echipe cu utilaje de dezăpezire au lucrat toată ziua şi au reuşit să deblocheze mare parte din drumuri. Spre seară se circula în condiţii de iarnă pe mai multe sectoare de drum, după cum urmează: DJ 242B - Târgu - Bujor - Băneasa - Bereşti - Pleşa, DJ 261A - Frumuşiţa - Scânteieşti - DN24D, DJ 252I - Nicoreşti - Poiana - Vişina, DJ 242A - Bereşti - Rădeşti, DJ 251B - Cerţeşti - Drăguşeni, DJ 242E - Băneasa - Roşcani, DJ 242D - Băneasa - Bereşti, DJ 251A - Brătuleşti - până în DN 24D, DJ 251J - Fundeanu - Adam, DJ 251C - Drăguşeni - Smulţi, DJ 251 - Pechea - Costache Negri, DJ242 - Târgu Bujor - Vârlezi, DJ 252 - Nicoreşti - Buciumeni, DJ 251G - Vârlezi - Corni, şi DJ 253 - Cudalbi - Băleni.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că se intervinea punctual, pentru fuidizarea traficului pe toate segmentele de drum cu probleme, cu trei buldoexcavatoare, 11 vole, două freze şi un autograder.


UPDATE, ora 12,00 - Drumuri naţionale şi judeţene ÎNCHISE din cauza ninsorilor | Deşi judeţul Galaţi a ieşit de sub avertizarea Cod portocaliu, problemele nu au încetat. Cele două drumuri naţionale, DN 24D şi DN 26, au rămas închise. Pe lângă acestea, au fost închise, din cauza sulurilor de zăpadă, care măsoară pe unele porţiuni şi doi metri înălţime, următoarele segmente de drum judeţean: DJ 252I - Nicoreşti - Poiana - Vişina; DJ 242A - Bereşti - Rădeşti, DJ 242B - Bereşti - Pleşa; DJ 251A - Cerţeşti - Drăguşeni, DJ 242E - Băneasa - Roşcani; DJ 242D - Băneasa - Bereşti; DJ 251A Brătuleşti - până în DN 24D; DJ 251J - Fundeanu - Adam; DJ 251C - Drăguşeni - Smulţi; DJ 251 - Pechea - Costache Negri; DJ242 - Târgu Bujor - Vârlezi şi DJ 252 - Nicoreşti - Buciumeni.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că se intervine cu trei buldoexcavatoare în zona localităţii Poiana, între Târgu Bujor şi Vârlezi şi pe ruta Băneasa - Roşcani - Cavadineşti. De asemenea, trei vole lucrează în zona Bereşti, pe ruta Smârdan - Schela - Slobozia  Conachi şi pe ruta Valea Mărului - Smulţi - Drăguşeni.

În zona Smârdan - Slobozia Conachi, pe ruta Târgu Bujor - Vârlezi şi în zona localităţii Găneşti se împrăştie material antiderapent cu trei maşini.

“În Comandamentul de Iarnă s-a decis suplimentarea utilajelor de deszăpezire cu încă trei vole şi doua freze. Acestea vor acţiona astfel: trei vole pe rutele Bereşti - Rădeşti, Frumuşiţa - Scânteieşti şi Târgu Bujor - Viile - Băleni, şi două freze pe rutele Nicoreşti - Poiana - Buciumeni şi Cerţeşti - Drăguşeni - Smulţi.

În cursul zilei de ieri şi până la această oră, Gruparea operativă a monitorizat şi rezolvat operativ un număr de peste 150 de situaţii de urgenţă, peste 50 semnalând maşini blocate în trafic, cazuri medicale la care nu se putea ajunge, arbori căzuţi pe autoturisme sau care blocau carosabilul etc.

Un autocar din Republica Moldova cu opt adulţi şi 16 copii, a derapat în afara părţii carosabile. Persoanele au fot preluate din autocar şi au fost cazate pe timpul nopţii la căminul de bătrâni din Oancea, iar in cursul dimineţii autocarul a fost repus pe carosabil pentru a-şi continua cursa.

12 echipe de la Electrica au lucrat la peste 40 de deranjamente electrice. În ciuda acestui fapt, în această dimineaţă, 35 de localităţi nu aveau curent electric.

Pe timpul nopţii echipajele de pompieri împreună cu cei din administraţia publică locală au acţionat la peste 100 de solicitări pentru arbori şi crengi căzute peste autoturisme şi pe carosabil şi cabluri rupte.

Grupa Operativă se menţine la sediul ISUJ Galati, pentru monitorizarea situaţiei operative la nivelul judeţului Galaţi, pană la rezolvarea tuturor situaţiilor de urgenţă.


UPDATE, vineri, 21 aprilie, ora 2,00 - Situația s-a înrăutățit în județul Galați din cauza ninsorilor și a vântului puternic. Nu se circulă pe două drumuri naționale. Oameni salvați cu șenilata | Situația s-a înrăutățit în județul Galați din cauza ninsorilor și a vântului puternic, care viscolește zăpada și o aduce pe carosabil. Acestea au fost motivele pentru care autoritățile au decis să închidă și DN 26.

Conform centrului Infotrafic, DN26 a fost închis între kilometrii 12 şi 92, pe tronsonul Vânători - limită cu judeţul Vaslui (în judeţul Vaslui, DN26 era deja închis de la ora 21,00).

Totodată, ISU galați a fost nevoit să scoată la treabă șenilata din dotare. Și asta pentru că mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical, dar nu se putea ajunge la ei cu autospecialele medicale. Astfel, opt persoane, dintre care care două femei însărcinate, dar și un copil, au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Alți pacienți au ajuns la autospeciala pentru victime multiple a SMURD abia după ce șenilata a reușit să îi preia din case. Cele două gravide au rămas blocate în mașini, pe drumul dintre Galați și Cuca. Conform mărturiilor lor, au stat în mașini mai multe ore, dar au și depus efort.

”Am adus două femei însărcinate, una în 14 săptămâni, iar cealaltă în 16 săptămâni, de 23 și 28 de ani. Au fost blocate în mașină timp de mai multe ore, împreună cu o altă doamnă, au depus efort teribil să deszăpezească mașina și să o împingă”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, șef UPU-SMURD Galați.

În total, pe DN24 D au fost blocate 15 autoturisme, toate fiind însă deblocate, iar persoanele cazate în comuna Cuca.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, lt. Col. Eugen Chiriță ne-a informat că Gruparea Operativă de la nivelul inspectoratului va monitoriza tot ce se întâmplă în județ, pompierii find pregătiți să întervină acolo unde este nevoie de ei.

Drumul salvatorilor spre spital a fost destul de dificil, cablurile de pe marginea drumului fiind lăsate din cauza zăpezii depuse, ceea ce reprezenta un real pericol.


UPDATE. A fost ÎNCHIS un drum național din județul Galați. Pe drumurile județene se intervine cu utilaje | După ce s-a închis Drumul Național 24D, problemele au apărut și pe drumurile județene. La ora 20,00, se acționa cu nouă utilaje pe mai multe porțiuni de drumuri: - două utilaje pe DJ 252 I - în zona localității Poiana - un utilaj pe DJ 251 H - în zona Valea Mărului - Corod - un utilaj pe DJ 251 G - în zona localității Vârlezi - un utilaj pe DJ 242 E - în zona Băneasa - Roșcani - un utilaj pe DJ 242 A - în zona Gănești - Berești-Meria - un utilaj pe DJ 251 - pe ruta Smârdan - Schela - Slobozia Conachi - Valea Mărului - un utilaj pe DJ 242- în zona Târgu Bujor - Viile - un utilaj pe DJ 261 A - în zona localității Scânteiești Consiliul Județean Galați a anunțat că în această noapte vor interveni și trei autobasculante cu material antiderapant. Vor fi împrăștiate pe drumurile județene peste 120 de tone de nisip și sare. În acest moment nu sunt drumuri județene închise. Utilajele de deszăpezire vor fi repoziționate în funcție de necesități.


UPDATE, ora 19,30 | A fost ÎNCHIS un drum național din județul Galați. Mai multe MAȘINI sunt BLOCATE - Autoritățile au decis să închidă Drumul Național 24D, limită DN26 - Cuca - Vaslui. Pe această porțiune de drum sunt blocate 15 autoturisme, în care sunt 25 de persoane, din cauză că o mașină a derapat. Restricția de trafic de pe DN24 D a intrart în vigoare de la ora 17,30.


UPDATE. Vreme de IARNĂ în mijloc de primăvară. VISCOLUL a creat probleme și în judeţul Galați. Localităţi fără curent şi maşini blocate | Capriciile vremii au pus autorităţile pe jar. Ireal: Ninsoare de aprilie, ca în miez de iarnă | Deşi pare ireal, ţinând cont că suntem la sfârşitul lunii aprilie, Agenţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru tot judeţul Galaţi, valabil până vineri, 21 aprilie, la ora 9,00. Cu această ocazie, şi în oraşul Galaţi au fost luate măsuri speciale.

Astfel, Serviciul Public Ecosal a pregătit pentru intervenţie 12 tractoare, echipate cu perie şi lamă, şi două sărăriţe. Alte cinci sărăriţe urmau să fie echipate şi încărcate, aşteptând  ordin de intervenţie. Conform Primăriei Galaţi, în depozitele Serviciului Public Ecosal sunt peste 1.500 de tone de sare.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a activat Grupa operativă, care va rămâne în alertă până când judeţul va ieşi de sub atenţionările meteo. De asemnea, la nivelul Consiliului Judeţean s-a format o comisie de analiză şi monitorizare a fenomenului, care gestionează în teren situaţiile create de căderile de zăpadă. Joi după-amiază se circula îngreunat pe pe DJ 252 I, în zona localităţii Poiana, pe DJ 242 A, în zona Bereşti - Bălăbaneşti, pe DJ 242 A, în zona Bereşti - Rădeşti, pe DJ 242 A, în zona Bereşti - Găneşti, pe DJ 252 I, în zona localităţii Nicoreşti, şi pe DJ 253, în zona Băleni - Cudalbi. Conform celor de la Consiliul Judeţean, nu existau drumuri judeţene închise.

"Intervenim cu trei buldoexcavatoare pe drumurile judeţene din zona Buciumeni - Poiana - Nicoreşti - Rădeşti - Cerţeşti - Bereşti - Cavadineşti. Am demarat procedurile pentru a pregăti de urgenţă şi alte utilaje de deszăpezire, care să intervină în cel mai scurt timp în zonele afectate de căderile de zăpadă", a explicat  Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi.

Vremea rea a lăsat mai multe localităţi fără energie electrică, fiind afectate opt linii de medie tensiune şi 179 de posturi de transformare. La ora 15.00, 12 echipe de la Electrica lucrau pentru realimentarea localitţilor Măcişeni, Corni, Balinteşti, Cioigeni, Zărneşti, Jorăşti, Lungeşti, Băneasa, Lunca, Gohor, Brăhăşeşti, Toflea, Cosiţeni, Corcioveni, Matca, Cernicari, Suceveni, Vişina, Buciumeni, Poiana, Vizureşti, Hânţeşti, Fântâni, Coasta Lupei şi Braniştea.

Pe parcursul zilei, peste 50 de autoturisme au fost blocate în trafic, în mai multe localităţi din nordul judeţului, toate fiind deblocate de echipaje de intervenţie trimise în teren.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploaie, ninsoare, vânt şi vijelii pentru judeţul Galaţi, valabil de astăzi, 20 aprilie, de la ora 15,00, până mâine, 21 aprilie, ora 9,00.

Cu toate acestea, şi pe Cod galben, ninsorile şi viscolul au făcut deja ravagii. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, lt. col. Eugen Chiriţă, 18 localităţi din judeţ au rămas fără curent electric. De asemenea, opt autoturisme erau blocate în Smulţi şi Drăguşeni, din cauza ninsorilor. În zonă se lucrează pentru deblocarea maşinilor şi pentru curăţarea carosabilului.

Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum, dacă nu au o extremă urgenţă.

AVERTIZARE METEO | Galaţiul, sub cod portocaliu de vreme rea. AFLĂ ce MĂSURI a luat Primăria - CLICK AICI PENTRU DETALII

Vreme de IARNĂ în mijloc de primăvară în țară. Cine era pregătit de DESZĂPEZIRE la mijlocul lui aprilie - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 38683 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.