Protest în faţa Primăriei pentru locuinţe sociale

Protest în faţa Primăriei pentru locuinţe sociale
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Vrem locuinţa noastră, pentru care am primit repartizare". "Ne-am săturat să fim duşi cu zăhărelul, din două în două luni. Nu plecăm de aici!". Asta au spus, marţi la prânz (n.r. 6 iunie), oamenii care au venit în faţa primăriei pentru a-şi cere drepturile. 

Marţi, 6 iunie, câţiva oameni, bărbaţi şi femei deopotrivă, s-au adunat în faţa Primăriei pentru a protesta. Motivul? Locuinţele sociale din Micro 17, cele pentru care primarul Marius Stan a dat repartiţiile acum un an, dar pentru care oamenii nu au primit cheile nici până în ziua de astăzi. "Ne-am săturat de bătaia asta de joc. A venit domnul Pucheanu la Primărie şi ne-a spus că nu ne prinde Crăciunul fără să fim mutaţi în casă nouă. Apoi, în decembrie ne-a explicat că nu s-au scos toate avizele, că lucrarea este neconformă, că mai trebuie nişte hârtii şi că ne vom muta cel târziu în februarie. Acum suntem în iunie 2017, iar noi tot nu ne putem muta. Nu plecăm de aici până nu vorbeşte primarul cu noi", ne-a explicat Mirela Basalîc, una dintre protestatarele de la primărie. 

Cine vorbeşte cu oamenii 

"Am intrat în Primărie, am cerut să vorbim cu domnul primar sau măcar cu unul dintre viceprimari. Ni s-a spus că domnul Pucheanu nu este în oraş, că vine peste două zile. Am vrut să vorbim cu domnul Enache, ni s-a spus că e într-o şedinţă, iar despre domnul Picu ni s-a spus că vine mai târziu. Singurul cu care am putut vorbi a fost domnul city-manager, Marius Humelnicu, care ne-a întrebat dacă vom mai protesta, în cazul în care ne garantează că se rezolvă într-o săptămână. Ce e asta? Bătaie de joc, cum adică se rezolvă într-o săptămână? Deci, dacă facem protest, se face, dacă nu, nu?", ne-a spus şi Gabriela Chirvase. 

"Vrem civilizaţie, ca în alte oraşe"

"Cum s-a putut în alte municipii din ţară? La Cluj, spre exemplu, oamenii au de toate. Iar nouă nu ne dau nici măcar cămăruţele astea. Ne-am muta acolo şi aşa, fără curent, numai să ştim că putem avea un loc al nostru, să luăm viaţa de la capăt. Iar domnii consilieri de ce nu fac nimic pentru noi? Sunt aproape aceiaşi ca în mandatul lui Marius Stan. Şi? Ce fac?", ne-a spus şi Cristian Vasile. 

Dosare noi pentru cei cu repartiţie 

O altă nemulţumire a celor care au venit la primărie a fost legată de solicitarea autorităţilor privind aducerea unui nou dosar. "Ne-au anunţat cei din Primărie, acum, că trebuie să aducem un alt dosar pentru repartiţie, că, vezi Doamne, s-ar fi făcut repartiţia pe ochi frumoşi pe vremea lui Stan. Bătaie de joc, nu alta", ne-a spus Corina Bujor, o altă protestatară.  

City-managerul anunţă o posibilă soluţie 

În încercarea de a afla răspunsuri, am stat şi noi de vorbă cu Marius Humelnicu, singurul reprezentant al Primăriei pe care l-am putut găsi în instituţie. "Investiţia de acolo nu a fost realizată cu toate avizele necesare, astfel că nu s-a putut da drumul curentului electric. Din investiţia totală, de 4 milioane de lei, jumătate din bani vor merge către Electrica, pentru reţeaua electrică. Momentan, depindem de ANRE, care trebuie să îşi dea acordul ca sucursala de distribuţie de la Ploieşti să preia reţeaua şi să dea drumul la curent. Am vorbit la ANRE astăzi (6 iunie) şi mi s-a spus că este nevoie de un raport care să demonstreze eficienţa energetică a zonei. Am vorbit cu directorul Electrica, domnul Duţă, i-am explicat situaţia şi mi-a spus că va trimite, până la finalul săptămânii, raportul. Sperăm ca până săptămâna viitoare să avem acordul ANRE şi să putem da oamenilor cheile. Îi cred, au dreptate să fie supăraţi, dar îi rugăm să mai aştepte puţin", ne-a explicat Marius Humelnicu. 

În privinţa noilor dosare de repartiţie, city-managerul ne-a spus doar că oamenii nu îşi vor pierde locurile din cartierul de locuinţe din Micro 17, dar că trebuie să completeze dosarul cu noile acte cerute, pentru a putea dovedi că, într-adevăr, au nevoie de acele locuinţe. 

Între timp, oamenii vor să trimită o scrisoare către Preşedinţia României, prin care să ceară... demiterea primarului Ionuţ Pucheanu.

Citit 10844 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 23:14

23 comentarii

 • postat de doareu
  Duminică, 18 Iunie 2017 17:24
  Buna ziua. Nu voi raspunde mesajelor rautacioase, nu merita. Pentru mine este Clar: Nu stiti despre ce este vorba. In cele din urma se pare ca lucrurile merg bine datorita primariei, datorita ziarului Viata Libera, care mereu a fost in ajutorul nostru si pentru asta le multumesc in numele tuturor oamenilor de buna credinta.
  Eu le doresc mult noroc celor ce se muta in casa noua, iar celor ce sunt in necunostinta de cauza, le doresc mai multa omenie si sa nu bage toti oameni in aceiasi oala, pacat domnilor. Dumnezeu sa ajute pe toata lumea, asa cum stie el, toate la timpul lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Luni, 12 Iunie 2017 10:38
  Bună ziua am privit cu atenție fiecare mesaj dar pot spune ca e usor sa vorbim urat la adresa altor persoane ...credeți ca eu cu un salariu de 1000lei pe luna si cu alocațiile care le iau pentru 2 copii 360lei pe luna ma pot descurca sa plătesc o chirie sau sa imi cumpăr o casa ?? Am ramas singura dupa ce sotul meu a decedat acum 3 ani am cerut prea mult o camera unde sa locuiasc cu copii mei?? Ganditiva ca acum locuiesc cu părinți mei intr-o garsoniera .. dupa voi ar trebui sa aștept sa moara ei sa pot rămâne cu casa lor ....rusine ca băgați toti oameni in aceiași oala ...nu imi doresc sa treacă nimeni prin ce am trecut eu ...va mulțumesc daca ați avut timp sa cititi mesajul meu.o zi buna.
  0
  1
  Raportează
 • postat de un OM
  Joi, 08 Iunie 2017 16:43
  Sunt una din persoanele care au primit repartitie la una din acele locuinte si va asigur ca nu primesc ajutor social si nici nu cersesc pe strada. Sunt angajata si eu si sotul meu,platim taxe la stat dar vrem acea locuita pt ca veniturile noastre modeste nu ne dau voie sa rupe de la gura copilului si sa imbogatesc banca printr-un credit imobiliar. La protest nu am fost pt ca nu imi permite starea de sanatate fiind insarcinata cu al doilea copil,pe care tare mult mi-as dori sa il aduc de la spital direct in CASA NOASTRA si nu in casa mamei cu care convietuim. Asa ca ca rog dragi concetateni sa nu mai aruncati cu noroi in niste oameni care nu fac altceva decat sa isi ceara drepturile.
  3
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 08 Iunie 2017 11:06
  Au muncit sau muncesc spuneti dumneavoastra Doareu !Au muncit nu exista pentru ca locuri de munca se gasesc in oras!Ce inseamna venit mic???Pentru ca venit mic au majoritatea galatenilor!Si sunt foarte multi galateni care au venit mic va garantez si au facut credite grele la banca pentru o amarita de locuinta!Aceste locuinte sociale trebuie acordate doar oamenilor care au avut un mare ghinion in viata!!!!Este handicapat!Sufera de la nastere de o boala !A facut rata la banca acum 10 ani si din cauza unui ghinion nu mai poate sa suporte rata!!!A facut rata la banca pentru locuinta a decedat sotul sau sotia are copil,copii si banca ia luat casa si a mai ramas si dator la banca!Acestea sunt cazuri sociale!Nu ca am venit mic!Sunt o groaza de galateni care au venit foarte mic dupa ce lasa la banca rata,intretinerea la administrator,si alte cheltuieli Dosare curate!Lasati-ma cu textul acesta!Dat fiind faptul ca sunt locuinte sociale toate dosarele aprobate trebuie facute publice!Si daca sar face aceste dosare publice am avea o mare surpriza!!!!!!!
  1
  4
  Raportează
 • postat de BAUBAU
  Joi, 08 Iunie 2017 09:51
  "Doareu" ,uitati cum sta treaba vis-a-vis de acest praf pe care incercati sa il aruncati in ochii nostri : asa cum spune mai sus cineva in comentarii, locuintele sociale(la care se plateste o chirie astronomica de vre-o 100 de ron sau mai putin pe luna) se ofera persoanelor cu venit sub medie(cel putin declarat ca e mai bine sa lucri la necru si sa ai plasma in casa la care sa asculti manele pe TARAF decat sa muncesti legal si sa platesti rate la casa) asa ca de cele mai multe ori locuintele sociale sunt ocupate de....... PAM-PAM : asistati sociali(whatttt????? socant nu?) . Deci nu incurc nimic. Acesti indivizi sunt aceasi pomanagii care iau asistenta sociala si care nu fac nici macar minimul obligatoriu de banii aceaia. Iar parlamentarii i-au invatat asa de plosnite in doritna de a nu deranja votantii de top ca daca te duci la ei sa le oferi de munca, esti refuzat ( a se vedea reportajul cand multi au mers la bursa locurilor de munca doar pentru prezenta, sa nu pierde asistenta sociala nicidecum pentru a se angaja). Si cred ca dumneavostra nu stiti ce vorbiti sarind in apararea acestor plosnite in conditiile in care oamenii seriosi (da, cu salariul minim) se zbat ani de zile pentru a obtine un apartament la ANL-uri ori pentru un credit imobiliar. Dar deeh, asa ne-a invata comunismul, toti avem drepturi si toti asteptam de la stat sa ne dea para malaiata in gura lui natafleata. Numai bine.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Nu confundați asistații sociali, cu locuințele sociale-cu chirie.
  Miercuri, 07 Iunie 2017 21:15
  Legea 114/1996-Locuință socială, se atribuie cu chirie subvenționată unor persoane sau familii cu situație economică ce nu le permite cumpărarea sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.
  Beneficiază de locuințe sociale, în vederea închirieri, familiile sau persoanele CU VENIT mediu net lunar, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe economie, în baza declarațiilor de venit și actelor doveditoare.
  Statul cheltuie pe un deținut, peste 24 000 lei !?!
  ,,Asistați sociali'' România=3,7 milioane copii, cu alocații de stat, 1,55 milioane persoane ci dizabilități, 400 000 pentru care se plătesc asigurări de sănătate, militari, secu, poliție etc., 278 000 familii cu venituri reduse, ce primesc alocații pentru creșterea copilului, până la 18 ani și apoi 246 000 beneficiari de venit minim garantat, deci sunt pe locul 5 în România.
  3
  2
  Raportează
 • postat de La munca nu la cersit , faleza e plina de boscheti ...
  Miercuri, 07 Iunie 2017 20:42
  Astia sunt aia care plecau cu taxiul de la cantina de ajutor social , cu sacosele pline moaca ?
  2
  2
  Raportează
 • postat de Doareu
  Miercuri, 07 Iunie 2017 20:01
  Bună ziua. Nu m-am putut abține să nu comentez la acest articol, deoarece majoritatea au comentat, uitându-se la poză si titlu, au citit ceva de social, au văzut poza și hai sa aruncăm cu noroi.
  Nu este corect, suntem oameni, avem drepturi egale, iar acești oameni își cer dreptul lor, nimic în plus. Locuința socială nu însemnă pomană, înseamnă dreptul omului, deoarece platește chirie în funcție de venit. Nu poate beneficia nici o persoană care nu are venit. Așadar, am citit comentariile și m-am îngrozit cât de răi sunt oameni, în special că se uit doar la poze și titlu, fără sa citească.

  Răspuns domnului BAUBAU.- -- Domnule BAUBAU, dumneavoastră ați citit cu atenție de ce acești oameni fac protest? –Cu sigurantă nu!
  Dumneata vorbești despre oameni ce iau ajutor bănesc de la stat, e cu totul altceva.
  Oameni ce stau în fața primăriei, nu cer ajutoare, cer dreptul lor, nu cerșesc pomană, oameni au servici, pensii, însă nu au locuință. De ce nu au locuință? Din cauza sistemului din ziua de azi. Cu o pensie de boala 600 lei iți poți permite să închiriezi? – Aceste locuițe sociale au chirii mai mici, acești oameni vor plăti chirie, curent, apă, tot ce trebuie. De ce aruncați cu noroi? Dumnezeu e sus, ne vede pe toți! Multă sănătate domnule BAUBAU.

  Răspuns domnului Florin: --- Nu domnule Florin, nu sunt ajutoare sociale, sunt case sociale, acești oameni au un venit, au muncit, sau muncesc, depinde de situație. Au venit să protesteze deoarece au reparție cu dreptul la o casă socială din cauza venitului mic, nu au venit să ceară pomană, fiecare are un dosar curat cu tot ce are.
  E bine să citim bine un articol, apoi să ne dăm cu părerea. Numai bine vă doresc.

  Răspuns lui alexvr: --- Domnule alexvr, a jicni e ușor, a fi om, e mai greu, păcat de țara asta frumoasă! Știi despre ce este vorba în articol? Habar nu ai, însă...îți permiți să jicnești, sincer? Îmi este milă de dumneata.... Viață frumoasă fără jicniri!

  Raspuns lui Ea:--- Of DOAMNE!! De ce oare nu citiți bine, de ce nu vă documentați înainte de a vă lua de oameni necajiți? Nici un comentariu jicnitor nu are legatură cu articolul, deci...să vă fi rușine că nu citiți cu atenție, înainte de a vă da cu părarea. În articol nu este vorba de acele ajutoare, alooo!! Multă sănătate și spor la citit cu atenție!
  Raspuns lui Alex:--- Poate dumneata nu ai servici, acești protestanți au avut servici, au o pensie mică, sau pensie pe caz de boală, acești oameni nu sunt cerșători. Rușine, păcat că multora dintre noi le lipsesc cei 7 ani de acasă. Sănătate și spor la critică domnule.
  Răspuns lui cetațean:--- Din câte vezi dumneata în poza...., ai citit și articolul? Nu vor acei oameni ajutoare, acei oameni stau cu reparția în mână și domn pe stradă sau la rude, acei oameni plătesc chirie, curent, doar că au venituri mici și chiria este mai mică, bineânțeles, nici locuința nu este ca a dumitale. DECI- DOMNULE EU, SE PLĂTEȘTE CHIRIE, DACĂ SE NUMESC LOCUINȚE SOCIALE, ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ NU SE PLĂTEȘTE, BA SE PLĂTEȘTE CHIRIE, APA CURENT, ABSOLUT TOT, CONFORTUL DIFERĂ FAȚA DE AL DUMITALE. Cei ce au de închiriat locuințe, nu le au pe muncă cinstită. Se va trezi lumea la realitate într-o zi! Când vă uitați la o poză, citiți și articolul, asta dacă doriți să comentați corect și cinstit. Sănătate și muncă ușoară!
  Mulțumesc Viața liberă!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Pro protest
  Miercuri, 07 Iunie 2017 19:44
  Alo Țineți afirmatiile pt tine nu te adresa cu "paraziti" daca chiar te interesează toți cei de acolo au locuri de munca si își plătesc ca fiecare taxele si impozitele asistații sociali nu sau prezentat nici unul de frica ca le taie primarul ajutoarele si nu le mai da mâncare la cantina din banii noștri. Daca ești in necunoștință de cauza nu vb si mai ales nu jigni
  3
  1
  Raportează
 • postat de BAUBAU
  Miercuri, 07 Iunie 2017 15:46
  La citi asistati sociali avem in oras, ar trebui iarna sa nu vezi zapada/gheata pe trotuare, vara sa fie toate spatiile verzi toaletate, etc. Dar ma rog, e mai simplu sa iti tii votantii aproape doar cu pomeni electorale in detrimentul celorlalti cetateni. Si cand ma gandesc ca unii maia vem de platit 20 de ani rate la casa......
  2
  16
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 07 Iunie 2017 15:13
  Aceste ajutoare sociale se ofera dupa ce indeplinesti citeva conditii.Si una din conditii este ca sa munceasca in folosul comunitatii care asigura aceste ajutoare un numar de zile!Cite din persoanele din poza indeplinesc conditiile minime de acordare a acestor ajutoare????Sunt in poza oameni care muncesc si nu le ajung banii primiti ca salariu pentru necesitatile minime?Pentru ca nu este corect sa nu se duca la munca,sa nu presteze in folosul comunitatii dar sa vrem doar sa fim ajutati!
  5
  14
  Raportează
 • postat de Ionut Z
  Miercuri, 07 Iunie 2017 14:06
  Cata umilinta sa tii femeile si copiii aia ca pe niste caini la usa primariei . Bun primar avem . Cel mai bun primar !
  16
  10
  Raportează
 • postat de Proprietari de azi, tot în locințe sociale viețuiți, de la Ceaușescu de pomană, primit.
  Miercuri, 07 Iunie 2017 13:56
  Băi proprietari de azi, ieri, pe timpul lui Ceaușescu, tot în locuințe sociale conviețuiați sau mai mult viețuiați. Azi, mai puteți cumpăra apartamente noi, cu peste 100 000 euro ? Oamenii, dacă primesc locuință, înseamnă că au bani de chirie, întreținere și muncesc, plătind taxe și impozite în România.
  10
  8
  Raportează
 • postat de alexvr
  Miercuri, 07 Iunie 2017 12:46
  toate leprele in fata la primarie. numai ajutoare scrie pe fetele lor.
  9
  12
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 07 Iunie 2017 11:03
  Se ajunge din nou la inginerie.
  Directia tehnica din Primaria Galati de ce nu s-a implicat pana acum in rezolvarea acestor probleme legate de utilitati.
  Daca nu exista proiecte de calitate si se face totul in graba si cu un mare nivel de amatorism tehnic, se ajunge sa proiectam blocuri din tabla, care, totusi au avut toate avizele cand s-a inceput constructia lor.
  Marius Stan si consilierii locali din mandatul trecut s-au grabit cand au aprobat acest proiect brandul Mazare de la CT.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Ea
  Miercuri, 07 Iunie 2017 10:55
  La intins mana pentru pomana sunt primii. Daca ii chemi sa puna umarul la munca, sa faca curatenie in oras, de exemplu, dispar imediat si spun ca sunt bolnavi si ca sunt in stare sa ia/sa care numai pomenile ...
  4
  22
  Raportează
 • postat de Romeo
  Miercuri, 07 Iunie 2017 10:16
  Dorim civilizatie ca in cluj dar putem prelua spatiul fara utilitatile de baza. Ce sa mai zici....
  3
  10
  Raportează
 • postat de Alex
  Miercuri, 07 Iunie 2017 09:07
  La munca cu voi cersetorilor!
  7
  18
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Miercuri, 07 Iunie 2017 09:04
  Din ce văd eu in poza toate persoanele care au protestat sunt apte de munca. Mișcăti la munca și mai lăsați protestele pentru tot felul de ajutoare sociale!
  6
  20
  Raportează
 • postat de DUICY
  Miercuri, 07 Iunie 2017 08:26
  Primarul nu este ptr. ca se plimba foarte mult. cica ptr. schimb dE experienta adica ptr. a cheltui banii nostri NARAVUL SI CELOR DINAINTEA LUI . PTR. ASTA LI SE MARESC SALARIILE .....
  4
  12
  Raportează
 • postat de avocat
  Miercuri, 07 Iunie 2017 08:25
  deci instalatia electrica s-a realizat fara autorizatie de construire, fara studiu de fezabilitate, fara proiect tehnic, fara ......, fara ...... . ghici cine e constructorul?
  0
  13
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 07 Iunie 2017 07:16
  Între timp, puneți mâna pe muncă paraziților! Dacă aveți timp de protest organizat de la prima oră, clar că nu munciți niciunul.... Vă asociați mai mulți și vă închiriați apartamente de care doriți voi, paraziților! Mergeți în micro 40 de exemplu, sunt nenumărate apartamente de 3 camere disponibile, cu câte 2 băi, 2 familii pot sta împreună, temporar cel puțin. Nu le mai dați voie să stea cu mâna întinsă și să primească, lăsați-i să meargă la muncă și să plătească o chirie pe care și-o pot permite. Ce-i asta cu dați-ne, nouă ăstora prosti care muncim de ne ies ochii din cap și ne plătim dările fără discuție, ne da cineva ceva? Nu avem timp să cerem mă paraziților și voi faceți circ că nu vi se dă...
  10
  20
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 07 Iunie 2017 00:19
  Sunt o gramada de garsoniere de inchiriat la mine in bloc, la maxim 100 euro pe luna, zona buna. Avem si lift chiar...
  4
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.