Protest în faţa Primăriei pentru locuinţe sociale

Protest în faţa Primăriei pentru locuinţe sociale
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Vrem locuinţa noastră, pentru care am primit repartizare". "Ne-am săturat să fim duşi cu zăhărelul, din două în două luni. Nu plecăm de aici!". Asta au spus, marţi la prânz (n.r. 6 iunie), oamenii care au venit în faţa primăriei pentru a-şi cere drepturile. 

Marţi, 6 iunie, câţiva oameni, bărbaţi şi femei deopotrivă, s-au adunat în faţa Primăriei pentru a protesta. Motivul? Locuinţele sociale din Micro 17, cele pentru care primarul Marius Stan a dat repartiţiile acum un an, dar pentru care oamenii nu au primit cheile nici până în ziua de astăzi. "Ne-am săturat de bătaia asta de joc. A venit domnul Pucheanu la Primărie şi ne-a spus că nu ne prinde Crăciunul fără să fim mutaţi în casă nouă. Apoi, în decembrie ne-a explicat că nu s-au scos toate avizele, că lucrarea este neconformă, că mai trebuie nişte hârtii şi că ne vom muta cel târziu în februarie. Acum suntem în iunie 2017, iar noi tot nu ne putem muta. Nu plecăm de aici până nu vorbeşte primarul cu noi", ne-a explicat Mirela Basalîc, una dintre protestatarele de la primărie. 

Cine vorbeşte cu oamenii 

"Am intrat în Primărie, am cerut să vorbim cu domnul primar sau măcar cu unul dintre viceprimari. Ni s-a spus că domnul Pucheanu nu este în oraş, că vine peste două zile. Am vrut să vorbim cu domnul Enache, ni s-a spus că e într-o şedinţă, iar despre domnul Picu ni s-a spus că vine mai târziu. Singurul cu care am putut vorbi a fost domnul city-manager, Marius Humelnicu, care ne-a întrebat dacă vom mai protesta, în cazul în care ne garantează că se rezolvă într-o săptămână. Ce e asta? Bătaie de joc, cum adică se rezolvă într-o săptămână? Deci, dacă facem protest, se face, dacă nu, nu?", ne-a spus şi Gabriela Chirvase. 

"Vrem civilizaţie, ca în alte oraşe"

"Cum s-a putut în alte municipii din ţară? La Cluj, spre exemplu, oamenii au de toate. Iar nouă nu ne dau nici măcar cămăruţele astea. Ne-am muta acolo şi aşa, fără curent, numai să ştim că putem avea un loc al nostru, să luăm viaţa de la capăt. Iar domnii consilieri de ce nu fac nimic pentru noi? Sunt aproape aceiaşi ca în mandatul lui Marius Stan. Şi? Ce fac?", ne-a spus şi Cristian Vasile. 

Dosare noi pentru cei cu repartiţie 

O altă nemulţumire a celor care au venit la primărie a fost legată de solicitarea autorităţilor privind aducerea unui nou dosar. "Ne-au anunţat cei din Primărie, acum, că trebuie să aducem un alt dosar pentru repartiţie, că, vezi Doamne, s-ar fi făcut repartiţia pe ochi frumoşi pe vremea lui Stan. Bătaie de joc, nu alta", ne-a spus Corina Bujor, o altă protestatară.  

City-managerul anunţă o posibilă soluţie 

În încercarea de a afla răspunsuri, am stat şi noi de vorbă cu Marius Humelnicu, singurul reprezentant al Primăriei pe care l-am putut găsi în instituţie. "Investiţia de acolo nu a fost realizată cu toate avizele necesare, astfel că nu s-a putut da drumul curentului electric. Din investiţia totală, de 4 milioane de lei, jumătate din bani vor merge către Electrica, pentru reţeaua electrică. Momentan, depindem de ANRE, care trebuie să îşi dea acordul ca sucursala de distribuţie de la Ploieşti să preia reţeaua şi să dea drumul la curent. Am vorbit la ANRE astăzi (6 iunie) şi mi s-a spus că este nevoie de un raport care să demonstreze eficienţa energetică a zonei. Am vorbit cu directorul Electrica, domnul Duţă, i-am explicat situaţia şi mi-a spus că va trimite, până la finalul săptămânii, raportul. Sperăm ca până săptămâna viitoare să avem acordul ANRE şi să putem da oamenilor cheile. Îi cred, au dreptate să fie supăraţi, dar îi rugăm să mai aştepte puţin", ne-a explicat Marius Humelnicu. 

În privinţa noilor dosare de repartiţie, city-managerul ne-a spus doar că oamenii nu îşi vor pierde locurile din cartierul de locuinţe din Micro 17, dar că trebuie să completeze dosarul cu noile acte cerute, pentru a putea dovedi că, într-adevăr, au nevoie de acele locuinţe. 

Între timp, oamenii vor să trimită o scrisoare către Preşedinţia României, prin care să ceară... demiterea primarului Ionuţ Pucheanu.

Citit 11071 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.