FALEZA INFERIOARĂ a Galațiului se SCUFUNDĂ în Dunăre. Nu sunt bani de reabilitare
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

FALEZA INFERIOARĂ a Galațiului se SCUFUNDĂ în Dunăre. Nu sunt bani de reabilitare
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Oraşul se scufundă, încet, şi autorităţilor nu le pasă", ne-au spus oamenii de pe Faleza Inferioară, cu care am stat de vorbă despre ultima surpare a terasamentului de beton de pe malul Dunării.

Concret, pe adresa redacţiei a venit o sesizare marţi, 13 iunie, cu privire la dislocarea unor bucăţi destul de mari din terasamentul Falezei Inferioare cel mai apropiat de apă. "Probabil din cauza infiltraţiilor de apă, de când a fost Dunărea crescută, s-a infiltrat pe sub pietrele alea şi, când s-a retras, a plecat cu tot cu teren la vale. Acum arată foarte urât şi, dacă se mai infliltrează, mi-e frică să nu se surpe faleza în zona aia cu totul", ne-a spus Marinela Păun, doamna care ne-a făcut sesizarea.

Primăria nu are buget 

Curioşi să aflăm dacă va fi investită vreo sumă în reabilitarea Falezei, am contactat biroul de presă al Primăriei, pentru a cere lămuriri. "Pe bugetul pe anul 2017 nu a fost prinsă şi Faleza Dunării. Suma necesară unei astfel de investiţii este în jur de 80-100 de milioane de euro. Primăria municipiului Galaţi a depus, totuşi, mai multe solicitări către ministere, care ar putea investi în refacerea Falezei Inferioare, însă momentan se aşteaptă răspuns", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cetăţenii, nemulţumiţi de aspectul Falezei

Deşi la momentul în care au fost făcute fotografiile (marţi, 13 iunie, ora 12,00) nu era foarte multă lume pe Faleza Inferioară, am reuşit să stăm de vorbă cu câţiva cetăţeni. "Situaţia asta nu e de azi, de ieri. Sigur, acum s-a rupt aici, dar Faleza asta o ia la vale de ani buni. Eu am citit că se scufundă cu 2 centimetri pe an în Dunăre. Asfaltul e denivelat, pe alocuri chiar ridicat de-a binelea, cu gropi. Dacă nu se investeşte, nu o să mai avem unde să ne plimbăm, în câţiva ani", ne-a explicat Aurică Popa, un bărbat de 74 de ani, care ieşise cu câinele la plimbare.

Primăria municipiului Galaţi a depus mai multe solicitări către ministere care ar putea investi în refacerea Falezei Inferioare, însă momentan se aşteaptă răspuns, a declarat Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi.

Citit 24275 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.