Ce nu prea se mai vede nici în Liga I: spectacol făcut de 9.000 de gălățeni la promovarea din Liga IV (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

Ce nu prea se mai vede nici în Liga I: spectacol făcut de 9.000 de gălățeni la promovarea din Liga IV (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Echipa de fotbal Suporter Club Oţelul a intrat în liga a treia după ce a câştigat, scor 2-0, în faţa formaţiei Unirea Mirceşti, meciul retur al barajului de promovare, disputat sâmbătă seara, la Galaţi. În tur, echipa din judeţul Iaşi s-a impus cu scorul de 1-0.

 

A fost mai mult decât un meci de promovare, un test trecut cu brio atât de cei care au trecut la fapte şi au renăscut Oţelul în noul club, cât şi de oraş, care a demonstrat că are încredere în acest proiect, că vrea şi merită Oţelul înapoi. Aproximativ 9.000 de gălăţeni au venit să trăiască renaşterea echipei lor, să-i confirme identitatea de continuatoare a campioanei de acum şase ani, să arate tuturor că palmaresul este aici, în glasul tribunei. La un baraj de promovare din Liga IV, 9.000 de gălăţeni au făcut o atmosferă cum nu prea există nici în Liga I. Ataşamentul le-a fost răsplătit relativ repede, fundaşul Ruben Codreanu a pus capul perfect la o centrare din corner, 1-0 din minutul 6, iar bătrânul fluviu a ieşit din matcă, Dunărea Bătrână a venit cu valurile bucuriei în tribune. Pe teren, Unirea Mirceşti nu exista decât în defensivă, rezistând enervant de mult şi cu multă şansă la ocaziile lui Bahnaşu (18’ - bară, 63’ şi 70’) sau Perju (23’). S-a intrat în ultimele 10 minute, oaspeţii nu avuseseră nici o ocazie, iar tribuna începuse să-şi oprească respiraţia, se simţea din plin teama de o „norocoasă” a celor din Mirceşti. Aproape de prelungiri, mai erau două minute şi căpitanul echipei ce juca şi în liga a doua, Robert Ciurea, a avut sclipirea ce a declanşat nebunia: a „plesnit-o” de la vreo 25 de metri, gol la vinclu şi promovare! Tocmai el, cel care nu semnase nici măcar unul din cele 185 de goluri ale Oţelului din campionat. „Nu ştiu cum m-am hotărât să trag, poate din disperarea de a câştiga. Trebuia să-mi intre până la urmă, ţinând cont că până şi colegii râdeau de mine că nu am dat nici un gol în ediţia asta de campionat. Iată că am răspuns în cel mai fericit moment”, a mărturisit marcatorul golului promovării.

 

“Jandarmeria strică bucuria”

 

Aceasta a fost una din scandările nucleului galeriei, după un conflict ce a avut loc imediat după terminarea partidei. Echipa s-a dus spre cei mai pătimaşi fani, câţiva dintre ei au intrat pe teren - un obicei paşnic al casei, vizibil la toate meciurile din acest sezon - pentru a sărbători împreună cu jucătorii, moment în care jandarmii au făcut exces de zel şi au intervenit în forţă. Portarul Alexandru „Kahn” Vlasie s-a băgat imediat între cele două tabere pentru a aplana conflictul şi a căzut victima gazelor lacrimogene ce i-au fost pulverizate în faţă de jandarmi. Au reacţionat şi cei din tribună, unul dintre jandarmi fiind rănit uşor. „A fost promovare cu emoţii, dar important este că pe finalul meciului ne-am bucurat. Eu mai puţin, căci a fost intervenţia Jandarmeriei care a dat cu spray paralizant, m-a nimerit şi pe mine din greşeală, dar asta este, îmi asum. Ne bucurăm că am demonstrat că avem valoare şi că acolo, la Mirceşti, a fost un simplu accident. Tribunele au fost excepţionale, au fost la nivelul Ligii I, chiar peste nivelul acela. Vrem să renaştem Oţelul şi iată că toţi gălăţenii sunt alături de noi”, a declarat Vlasie.

 

 

Petrecere alături de suporteri

 

 

Promovarea în liga a treia a fost sărbătorită de echipă la Club Infinity, unde şi-a invitat şi suporterii, cărora gazda le-a oferit o promoţie “1+1 gratis” la anumite băuturi. “Aşteptăm toţi gălăţenii începând cu 23,30, să sărbătorim îndeplinirea obiectivului! Luptăm împreună, promovăm împreună, sărbătorim împreună!”, a fost mesajul de pe facebok al SC Oţelul, către suporteri. Din donaţiile spectatorilor la stadion, pentru a ajuta financiar clubul, s-a strâns suma de 8.285 de lei. Din vânzarea de materiale promoţionale cu însemnele clubului s-a adunat suma de 2.270 lei.

Lotul cu care SC Oţelul a câştigat barajul de promovare în Liga a III-a a fost format din: Nicuşor Măstăcan, Ciprian Tofan, Alexandru Vlasie, Robert Neagu, Ştefan Manău, Laurenţiu Radu, Cosmin Serea, Marius Postelnicu, Eugen Ţâmpău, Adrian Scutaru, Daniel Dajbog, Petrişor Tudosă, Alexandru Perju, Silviu Ilie, Cristian Bahnaşu, Ruben Codreanu, Florin Păduraru, Iulian Năpârlică, Daniel Pavel, Robert Ciurea, Andrei Frunză. Antrenori: Stelian Bordeianu şi Eugen Baştină.  

Citit 42370 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.