Minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc. TOALETELE ECOLOGICE din Galaţi, curăţate ”ca la carte” doar pe hârtie
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc. TOALETELE ECOLOGICE din Galaţi, curăţate ”ca la carte” doar pe hârtie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sesizările privind mirosurile groaznice care vin din preajma toaletelor ecologie din oraş s-au înmulţit în ultima perioadă, iar unii oameni chiar ne-au atras atenţia cu privire la felul în care se face treabă în alte oraşe. Astfel, am decis să contactăm biroul de presă al primăriei Galaţi, dar şi pe cel al primăriei Constanţa, pentru a cere lămuriri cu privire la toaletele ecologice din cele două oraşe. "Nu se mai poate aşa ceva. Noi ieşim zilnic în parcul din Ţiglina, unde mai jucăm şah, mai stăm de vorbă. Pute de nu se mai poate în preajma toaletelor ăstora ecologice. Şi sunt relativ noi, nu? Cu cele vechi nici nu mai spun, abia puteai să stai pe aici. Dar nu înţeleg o treabă. De ce se scurge apa asta din ele, sau ce o fi... Nu ar trebui vidanjate?", ne-a explicat Marin Ionescu, un cetăţean din Ţiglina. 

Constanţa, dată ca exemplu 

"La malul mării, vorba aia, unde sunt turişti cu zecile de mii, toaletele ecologice sunt mai curate. Sunt tot cutii de plastic, tot mori de cald în ele, dar măcar poţi să respiri. Nu ca la Galaţi, că nici nu poţi să te apropii de cele mai multe dintre ele", ne-a mai spus domnul Ionescu. 

Autorităţile gălăţene explică procedura 

"În Galaţi sunt, actualmente, 85 de astfel de toalete ecologice. Ele sunt curăţate şi igienizate prin vidanjare, în fiecare dimineaţă. Pentru curăţare, se folosesc soluţii şi pastile biodegradabile, săpun lichid, detartrant. Curăţarea bazinelor se face prin purjare cu pompa şi pistolul cu apă, iar golirea bazinului se face cu pompa de vacumare", ne-a transmis Biroul de Presă al primăriei Galaţi. 

La Constanţa, se foloseşte vidanja 

În încercarea de a face o comparaţie cu modul în care se păstrează toaletele ecologice din alte oraşe, i-am contactat şi pe reprezentanţii biroului de presă al primăriei Constanţa, pentru a le cere lămuriri pe acelaşi subiect. "Avem, în acest moment, 35 de toalete ecologice, dintre care patru sunt pentru persoane cu dizabilităţi. Primăria Constanţa va mai achiziţiona încă aproximativ 200 de astfel de toalete, pentru a putea acoperi întregul municipiu. Curăţarea lor se face zilnic, între orele 4,00 şi 7,00, prin vidanjare şi prin spălare cu soluţie specială pentru dezinfectare. Soluţia aceasta are şi rol de a schimba mirosul în toaletele ecologice, care sunt totuşi din plastic. De asemenea, în pisoare şi bazine se lasă o substanţă cu rol de dezinfectant, care se schimbă zilnic", ne-au explicat reprezentanţii biroului de presă al primăriei Constanţa.

 

Citit 6856 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.