Minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc. TOALETELE ECOLOGICE din Galaţi, curăţate ”ca la carte” doar pe hârtie

Minciuna care pute de-ţi mută nasul din loc. TOALETELE ECOLOGICE din Galaţi, curăţate ”ca la carte” doar pe hârtie

”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
13 comentarii

Sesizările privind mirosurile groaznice care vin din preajma toaletelor ecologie din oraş s-au înmulţit în ultima perioadă, iar unii oameni chiar ne-au atras atenţia cu privire la felul în care se face treabă în alte oraşe. Astfel, am decis să contactăm biroul de presă al primăriei Galaţi, dar şi pe cel al primăriei Constanţa, pentru a cere lămuriri cu privire la toaletele ecologice din cele două oraşe. "Nu se mai poate aşa ceva. Noi ieşim zilnic în parcul din Ţiglina, unde mai jucăm şah, mai stăm de vorbă. Pute de nu se mai poate în preajma toaletelor ăstora ecologice. Şi sunt relativ noi, nu? Cu cele vechi nici nu mai spun, abia puteai să stai pe aici. Dar nu înţeleg o treabă. De ce se scurge apa asta din ele, sau ce o fi... Nu ar trebui vidanjate?", ne-a explicat Marin Ionescu, un cetăţean din Ţiglina. 

Constanţa, dată ca exemplu 

"La malul mării, vorba aia, unde sunt turişti cu zecile de mii, toaletele ecologice sunt mai curate. Sunt tot cutii de plastic, tot mori de cald în ele, dar măcar poţi să respiri. Nu ca la Galaţi, că nici nu poţi să te apropii de cele mai multe dintre ele", ne-a mai spus domnul Ionescu. 

Autorităţile gălăţene explică procedura 

"În Galaţi sunt, actualmente, 85 de astfel de toalete ecologice. Ele sunt curăţate şi igienizate prin vidanjare, în fiecare dimineaţă. Pentru curăţare, se folosesc soluţii şi pastile biodegradabile, săpun lichid, detartrant. Curăţarea bazinelor se face prin purjare cu pompa şi pistolul cu apă, iar golirea bazinului se face cu pompa de vacumare", ne-a transmis Biroul de Presă al primăriei Galaţi. 

La Constanţa, se foloseşte vidanja 

În încercarea de a face o comparaţie cu modul în care se păstrează toaletele ecologice din alte oraşe, i-am contactat şi pe reprezentanţii biroului de presă al primăriei Constanţa, pentru a le cere lămuriri pe acelaşi subiect. "Avem, în acest moment, 35 de toalete ecologice, dintre care patru sunt pentru persoane cu dizabilităţi. Primăria Constanţa va mai achiziţiona încă aproximativ 200 de astfel de toalete, pentru a putea acoperi întregul municipiu. Curăţarea lor se face zilnic, între orele 4,00 şi 7,00, prin vidanjare şi prin spălare cu soluţie specială pentru dezinfectare. Soluţia aceasta are şi rol de a schimba mirosul în toaletele ecologice, care sunt totuşi din plastic. De asemenea, în pisoare şi bazine se lasă o substanţă cu rol de dezinfectant, care se schimbă zilnic", ne-au explicat reprezentanţii biroului de presă al primăriei Constanţa.

 

Citit 6074 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 17:26

13 comentarii

 • postat de Gogu Luni, 24 Iulie 2017 22:31 Link la comentariu
  0
  1

  La Alba Iulia si mai ales la Cetatea Alba Carolina nu-ti vine sa mai iesi din toaletele publice asa de curate, ingrijite si dezinfectate sunt. DAR ACOLO DINCOLO DE MUNTI ESTE ALTA TARA ?

  Raportează
 • postat de radu Luni, 24 Iulie 2017 19:02 Link la comentariu
  0
  1

  Problema e veche de ani de zile, periodic apar in presa poze etc. A fost scoala generala, acum toti elevii colegiului Cuza trec zilnic marea de pisat de pe anticul trotuar din tiglina 1, intereseaza pe cineva? cred ca nu!

  Raportează
 • postat de Cristea M. Luni, 24 Iulie 2017 18:13 Link la comentariu
  0
  2

  Sincer la introducerea acestor WC-uri publice nu era un deranj, chiar am rămas uimit că nu miroase. Obișnuit să trec mereu pe acolo deja să îmi țineam respirația. Din perspectiva mea, soluțiile folosite nu sunt suficient de puternice sau firma respectivă nu își face treabă zilnic cum susține.

  Raportează
 • postat de Bula Luni, 24 Iulie 2017 15:01 Link la comentariu
  0
  2

  Si masinile ecosal care le curge zeama ? Ce sunt?

  Raportează
 • postat de UF! CE PUTE IN ORASUL ASTA! Luni, 24 Iulie 2017 14:41 Link la comentariu
  0
  2

  Aceste cabine numite WC-uri, se pot folosi numai in anumite orase in care civilizatia a ajuns la un anumit nivel, iar structura fiziologica a locuitorilor, permite folosirea lor!

  Or, la Galati, galateanul neaos care era civilizat, a fost inlocuit de prin 61-63, cu populatie adusa de prin toate catunele, rapile si hartoapele, combinistii, vikingii, lipsiti de educatie, obisnuiti sa se dihoace de pe prispa, sau dupa casa, de unde mancau cainii, analfabeti buni de hai rup!, carora li s-au dat apartamente in blocurile facute in centrul Galatiului dupa ce i-au demolat pe bastinasi si i-au trimis la periferia orasului.

  Nu ma vorbiti de Mazepa, ca si cartier select, uitati- va dimineata in jurul blocurilor sa vedeti cum stau pungile cu gunoi,astia nici acum nu s-au domesticit....

  In plus, structura fiziologica a acestei populatii, a vikingilor, este ca sunt mereu constipati, neavand o cultura a alimentatiei rationale, or, va dati seama, ca folosirea intempestiva a cabinelor de WC de aceasti indivizi, infunda vasele din cabine, iar acasa, canalizarile.

  Aceasta populatie de vikingi este prezenta mereu in jurul bisericilor pentru a primi, MOACA, prescuri, fasole cu carnati, sarmale si bautura, constipandu-se.
  Si iar incepe problema acestor WC-uri, ca oricat le'ar spala si odoriza firma respectiva, pana nu dispare aceasta specie umana din Galati, orasul o sa fie mereu imputit, murdar si fara perspective, avand in vedere ca la fiecare patru ani isi aleg confratii lor vikingi, gen Durbaca, in toate structurile administrative si de stat.

  Asadar, mai bine ar fi sa se deschida vechile WC-uri, subterane, cu plata, daca nu vrem sa ne prapadim din cauza unei epidemii, tip vikingica!

  Raportează
 • postat de macarie banu Luni, 24 Iulie 2017 12:49 Link la comentariu
  0
  8

  Va rog,va rog...nu il enervati pe primar ca i se ridica tensiunea si ne pomenim si cu dusuri automate pe strada.... asa cum sunt in Olanda sau in Japonia.Nu se gaseste oare un investitor sa construiasca toalete publice reale in Galati?!!....cred ca ar fi o afacere buna......poate inchiria locatii pe 49 de ani de la Primarie........

  Raportează
 • postat de Jean Luc Luni, 24 Iulie 2017 10:36 Link la comentariu
  4
  12

  Și care-i problema. Odată ce ești plătit sa faci o treabă, o faci cum trebuie, dacă nu, lași pe altul... Întradevăr și eu am fost in Constanța și cabinele sunt parfum față de ale noastre, cel puțin cele din zona portului, celelalte nu știu, dar oricum, situate într-o zonă foarte aglomerată.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Luni, 24 Iulie 2017 09:29 Link la comentariu
  0
  24

  Astea sunt toalete pt stadioane cind au loc intreceri sportive, pt spectacole de o zi sau doua, nu sunt toalete publice pe care sa le poti folosi zi de zi. Chiar nu intelege primarul lucrul asta sau poate nu vrea sa inteleaga? Cind achizitionezi toalete publice, ai bunul simt si da un search pe internet ca sa vezi cum trebuie sa arate un wc pe strada, in tarile civilizate, nu mai cumparati toate custile din plastic, ieftine si proaste care sunt un focar de infectie.

  Raportează
 • postat de titi Luni, 24 Iulie 2017 08:19 Link la comentariu
  1
  15

  Marco, nu stiu cine esti, insa service-ul la un echipament se asigura ori de cate ori este nevoie, nu cand vrea furnizorul echipamentului! Daca intri intr-o hazna de genul celor ce au fost aduse in Galati vei intelege de ce este nevoie de interventia de cel putin 3 ori pe zi la wc-urile amplasate in zone de larg interes public (Faleza, parcurile pentru copii, locurile in care nu gasesti alt grup sanitar decat cel de utilitate publica). Pentru ca sunt zone de risc de raspandire de infectii si boli transmisibile ce pot conduce la EPIDEMII de orice natura!!! Si sincer, iti muta nasul din loc numai cand treci pe langa ele, darmite sa mai si intri cu vreo nevoie?!

  Raportează
 • postat de Claudiu Luni, 24 Iulie 2017 07:53 Link la comentariu
  1
  18

  Firma care le întreține ia banii și raportează fictiv că le curăță. Așa se fac banii nemunciți. F. simplu.

  Raportează
 • postat de Ion Ionascu Luni, 24 Iulie 2017 06:39 Link la comentariu
  1
  20

  Eu nu înţeleg de ce nu sunt făcute toalete REALE care sunt trase la canalizare !!!

  Şi să fie cu taxă la intrare aşa cum există în toate oraşele civilizate !!??!!??

  În UE16 nu există toalete de plastic decât la şantiere sau evenimente, concerte !!

  Aceste toalete cică ecologice sunt o prostie !
  Fiecare parc, cartier trebuie să aibă un WC prevăzut cu canalizare şi plată. Program eventual 8-22.

  Raportează
 • postat de Un sofer Luni, 24 Iulie 2017 06:27 Link la comentariu
  1
  19

  Nu se introduce suficient dezifectant in aceste toalete.

  Raportează
 • postat de Marco Luni, 24 Iulie 2017 00:36 Link la comentariu
  30
  6

  Care-i minciuna? Firma care le intretine isi face treaba cum plateste primaria probabil o data pe zi. Vrei de doua ori pe zi sunt costuri duble normal, deci trebuie sa plateasca suplimentar primaria pt asta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.